• BIST 100

    9275,5%-2,13
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

Tulkarm'a işgal saldırıları: Biri Kassam komutanı 3 şehit

DÜNYA 31.10.2024 13:11:51 0
Tulkarm

İşgal kuvvetlerinin, Batı Şeria'da Tulkarm şehrinin doğusundaki Nur Şems kampına yönelik saldırılarında en az 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı; altyapıya ve halkın mülküne büyük zarar verildi.

İşgal kuvvetleri, buldozerlerle ve diğer işgal araçlarıyla birlikte şafak vaktinde Nur Şems kampının ana girişi olan Nablus Caddesi'nde gelerek altyapıyı yıkarak tahrip etti. İşgal kuvvetleri ayrıca önceki baskınlar sırasında yıkılan evler ve dükkanlar da dahil olmak üzere kamu ve özel mülkleri tahrip etti.

İşgal araçları ayrıca kampa su ve elektrik sağlayan hatları da yıkarak kampta, Aktaba banliyösünde ve şehrin bazı kısımlarında su ve elektrik kesintilerine neden oldu.

İşgal güçleri, bugün şafak vakti, batı ekseni üzerinden çok sayıda işgal aracı ve 3 ağır tip buldozer eşliğinde Tulkarm kentine baskın düzenledı. İşgalciler Tulkarm mülteci kampının girişinden geçerek ana caddeleri dolaştı ve Nur Şems kampına yöneldi.

İşgalci, şiddetli çatışmaların ortaya çıkması, patlama sesleri ve alçak irtifada uçan yoğun keşif uçakları arasında kampı sıkı bir kuşatma altına aldı.

Bu saldırı sırasında Ahmed Essam Fahmavi (18) ve Abdel Aziz Mahmud Ebu Semen (22) adlı iki genç, işgal dronunun kamp meydanını bombalaması sonucu şehit oldu.

Daha sonra yaşanan bir gelişmede, Kızılay, ekiplerinin başından işgal şarapneliyle yaralanan genç bir adamla ilgilendiğini ve şahsın Tulkarm'daki hastaneye nakledildiğini duyurdu.

Bu arada Kudus Seriyyeleri Tulkarm Taburu da işgalci siyonistlerin saldılarına karşılık verdiklerini, şiddetli çatışmalara girdiklerini, işgal araçlarını patlayıcılarla hedef aldıklarını bildirdi.

Kassam komutanına suikast

Dün gece geç saatlerde işgal ordusunun özel kuvvetleri, Husam Bessam Yusuf Mallah (30) adlı genç adamı Tulkarm kampındaki dükkanındayken şehit etti.

Tulkarm Kamp Hizmetleri Halk Komitesi Başkanı Faysal Salama, Wafa'ya, işgal ordusunun özel bir biriminin, Mallah adlı genç adamı, bir süpermarketteyken sıfır mesafeden vücuduna ateş açarak infaz ettiğini aktardı.

Salama, siyonist özel kuvvetin halka açık bir taksi ve başka bir aracı kullanarak kampa sızdığını, siyonist kuvvetin Mallah adlı genç adama suikast düzenledikten hemen sonra geri çekildiğini ifade etti.

Yerel medya Mallah'ın, Kassam Tugayları'nın komutanlarından biri olduğunu aktardı. HAMAS da bir açıklama yaparak hareketin komutanlarından Mallah ve diğer 2 şehit için başsağlığı mesajında bulundu.

HAMAS'tan çağrı

HAMAS, mesajında işgalin Tulkarm ve Batı Şeria şehirlerine yönelik suikast ve saldırganlık politikasının, topraklarında kararlı ve haklarına sahip çıkan halkın iradesini eğmeye yönelik başarısız bir girişim olduğunu vurguladı.

Hareket, suikastların direnişin gücünü zayıflatmayacağını ve halkın gururlu Batı Şeria'nın tüm şehirlerinde, kamplarında ve köylerinde direnişi kucaklama ve destekleme iradesini kırmayacağını vurguladı.

HAMAS hareketi, Batı Şeria'daki halk kitlelerine, işgale direnmeye, topraklarındaki varlığının ve devam eden suçlarının bedelini ödetmeye devam etmek için her türlü yola başvurmaya çağırdı.

Üç gencin şehadetiyle, işgal altındaki Kudüs'ün de aralarında bulunduğu Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısı 166'sı çocuk olmak üzere 766'ya yükseldi.  (İLKHA)

Siyonist rejim geçerli sebep göstermeden Filistinlileri zindanlara dolduruyor

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen: Son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz

Bingöl'de yayalara yol vermek isteyen araç kaza yaptı

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Tarife savaşı karşılıksız kalmayacak

İşgalciler Gazze Şeridi'nden onlarca esiri  serbest bıraktı

TİM Başkanı Gültekin: Maliyet yapılarındaki ciddi bozulmalar, ihracatın rekabet gücünü zayıflatıyor

Gazeteciler, Gazze'de meslektaşlarının katledilmesini protesto ettiler

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

Hindistan'da yıldırım düşmeleri: 22 ölü

Bingöl’de “İslam’da Aile” programına davet

2025-DUS sınav giriş belgeleri yayınlandı

Dolandırıcılık suçundan 60 yıl cezası olan firari yakalandı

Hakkari'de otobüs ile tanker çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Siyonist sömürgeciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları kapı kapı gezip Mevlid-i Nebi etkinliğine davet ediyor

ABD, İranlı 5 kuruluş ve bir şahsı yaptırım listesine aldı

İşgal çetesinin Gazze'ye son saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Dominik Cumhuriyeti'ndeki gece kulübü çökmesinde ölü sayısı 200'e yaklaştı

Süresiz nafaka aile kurumunu tehdit ediyor!

Hacı adaylarının uçuş ve kafile bilgileri açıklandı

Gaziantep'te çalıntı motorlu araçlar ve ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Yılmaz’dan politika kurullarına yapılan yeni atamalara tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yeni atamalar yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ