• BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

GÜNDEM 19.04.2025 10:32:11 0
Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerem kenti ile Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 83 gündür aralıksız sürdürüyor. Kentte ve kamplarda neredeyse her gün ev baskınları, yıkım, yağma ve sivillere yönelik sald

Gece saatlerinde Tulkerem kent merkezine ve çevre mahallelere yoğun askeri sevkiyat gerçekleştiren işgalciler, özellikle Cemal Abdunnasır Meydanı, Haddadin Caddesi, doğu ve güney mahallelerde konuşlanarak sivilleri hedef aldı. Bazı gençler sokakta alıkonulup sahada sorgulandı.

Doğu Tulkerem’deki Zennabe Mahallesi'ne de yaya birliklerle giren işgal askerleri, El-Atar platformu çevresinde geniş çaplı arama ve tarama faaliyetlerinde bulundu. Aynı saatlerde, El-Firdevs Camii çevresinde ve Akde Kavşağı'nda da askeri araçlar devriye gezdi.

Nur Şems Kampı’nda her gece aynı kâbus

Nur Şems Mülteci Kampı’nda ise gece geç saatlerde Cebel en-Nasr bölgesinde sivillerin evleri yine tarandı. Kamp içinde her gün tekrarlanan baskınlar sırasında işgalciler, sokaklara yayılıp kampta geniş çaplı tahribata yol açıyor. Kamptaki okulların bulunduğu alana işgal ordusuna ait iş makineleriyle girilerek çevresi kazıldı ve kuzey girişi toprak bariyerlerle kapatıldı.

Kampın girişlerine dikenli teller döşenirken, özellikle Ebu’l-Ful ve el-Murabba mahallelerine çıkan yollar ablukaya alındı. El-Matar mahallesinde ise çok sayıda ev baskına uğradı; eşyalar tahrip edildi, evlerin içi dağıtıldı.

Evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

İşgalciler, Tulkerem’in kuzeyindeki Nablus Caddesi üzerindeki evleri ve kuzey mahallesindeki bazı yapıları zorla boşalttırarak askeri üsse çevirdi. Tanklar ve buldozerler bu bölgelerde sabit hale getirildi.

İşgalin son 83 gündeki bilançosu ağır: Biri çocuk, ikisi kadın (biri 8 aylık hamile) olmak üzere en az 13 Filistinli şehit oldu. Onlarca kişi yaralandı ve çok sayıda alıkoyma gerçekleştirildi. Yoğun baskılar nedeniyle Tulkerem ve Nur Şems kamplarından 4 binden fazla aile zorla göç etmek zorunda kaldı. Kuzey mahallelerdeki yüzlerce kişi de evlerinden çıkarıldı.

İşgal saldırıları sonucu 396 ev tamamen yıkıldı, 2 bin 573 ev ise kısmen hasar gördü. Mülteci kamplarının girişleri, sokakları ve altyapısı ise büyük oranda tahrip edildi. Ayrıca yüzlerce dükkân ve araç yağmalandı, yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi.

Saldırıların ne zaman sona ereceği bilinmezken, Tulkerem halkı büyük bir insani felaketle karşı karşıya. (İLKHA)

Van'da uyuşturucu operasyonu: 63 gözaltı

Balıkesir'de 3,1 büyüklüğünde deprem

Panama: ABD ile askeri anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek

Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen "Aile Sempozyumu" sapkın grupların saldırısına uğradı

Ordu'da trafik kazası: 5 yaralı

Tahmazoğlu: Kurban Bayramı'nda fahiş fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan annelerin çalışma saatleri esnetilmeli

Siyaset Bilimci Özyaramış: Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim nükleer bir savaşa dönüşebilir

Ağrı'da 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Güven: Konser adı altında düzenlenen etkinlikler, gençlerin ahlaki değerlerinden sapmasına yol açıyor

Dr. Kemal Sağlam Ankara'da Gazze için tek kişilik eylem düzenledi

İran, 11 Mayıs'ta Umman'da ABD ile görüşme yapmayı kabul etti

Batman'da kayıp büyükbaş hayvanlar bulunarak sahibine teslim edildi

Gaziantep'te Vakıflar Haftası dolayısıyla camilerde mevlid-i şerif okutuldu

Batman'da yapay zeka destekli MR dönemi başladı

Vali Köşger: Aile yapımız sistematik bir şekilde hedef alınıyor

Yapıcıoğlu'ndan babası vefat eden Özhan'a taziye ziyareti

Yemen'den işgal altındaki Filistin'e füze atıldı, işgalciler sığınaklara kaçtı

Çölyak hastalığı nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?

Şanlıurfa'da traktör kazasında 1 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Gazze'ye destek için oturma eylemi başlatıldı

Yemen halkından Gazze için milyonluk gösteri: "Allah'ın kudretiyle ABD'yi yendik, israili de yeneceğiz"

Mardin’de öğrenciler tarafından geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 311,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Fas'ta bina çöktü: 9 ölü, 7 yaralı

Kuzey Kore'den nükleer tatbikat

Halktan yetkililere çağrı: Gençler evlenemiyor, destekler arttırılmalı

Ormanların korunması amacıyla "Orman Benim" etkinlikleri yapıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantılarını tamamladı

Eğitim- Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın: Birleşmiş Milletler’in istatistik kurumundan bir farkı yok

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ