Tarih: 10.09.2024 19:26

TÜM-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği'nden Filistin İçin Çağrı

Facebook Twitter Linked-in

TÜM-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği, Filistin'de yaşanan zulme ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp ve tüm sivil toplum kuruluşlarına (STK) çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Filistin halkının yaşadığı zor günlere değinildi ve tüm halkın, kurumların bu konuda sorumluluk alması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Filistin’de yaşananların sadece siyasi bir mesele olmadığı, aynı zamanda insani bir görev olduğu ifade edilerek, yaşlı, çocuk, kadın ve hastaların savaşın kurbanı olduğu belirtildi. Son istatistiklere göre, 9 Ekim’den bu yana 40 bin 939 Filistinli hayatını kaybetmiş, 94 bin 616 kişi de yaralanmış durumda.

TÜM-İŞ Batman İl Temsilciliği, tüm dünyayı Filistin’deki masum halka destek olmaya ve bu zulme karşı harekete geçmeye çağırırken, Batman’da geniş çaplı bir farkındalık kampanyası başlatılması talebinde bulundu. Bu kapsamda, toplu taşıma araçları, duraklar, reklam alanları ve sinevizyon sistemlerinde Filistin’deki soykırımı anlatan broşürler ve boykot listelerinin yayımlanması önerildi.

Ayrıca, açıklamada tüketicilere de seslenilerek, alınan ürünlerin finansal kaynaklarının nereye gittiğine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi ve Filistin halkının yararına olacak boykotların uygulanması çağrısı yapıldı.

Son olarak, TÜM-İŞ Batman İl Temsilciliği, STK’lara, reklam firmalarına ve Batman halkına seslenerek, Filistin için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeleri gerektiğini belirtti ve Vali Ekrem Canalp'tan da bu konuda gerekli talimatların verilmesini talep etti.

Filistin halkına destek vermek için başlatılan bu girişim, Batman genelinde geniş çaplı bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —