GÜNDEM 10.09.2024 19:26:00 0

TÜM-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği'nden Filistin İçin Çağrı

TÜM-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği
Haberi Sesli Oku

TÜM-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği'nden Filistin İçin Çağrı

TÜM-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği, Filistin'de yaşanan zulme ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp ve tüm sivil toplum kuruluşlarına (STK) çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Filistin halkının yaşadığı zor günlere değinildi ve tüm halkın, kurumların bu konuda sorumluluk alması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Filistin’de yaşananların sadece siyasi bir mesele olmadığı, aynı zamanda insani bir görev olduğu ifade edilerek, yaşlı, çocuk, kadın ve hastaların savaşın kurbanı olduğu belirtildi. Son istatistiklere göre, 9 Ekim’den bu yana 40 bin 939 Filistinli hayatını kaybetmiş, 94 bin 616 kişi de yaralanmış durumda.

TÜM-İŞ Batman İl Temsilciliği, tüm dünyayı Filistin’deki masum halka destek olmaya ve bu zulme karşı harekete geçmeye çağırırken, Batman’da geniş çaplı bir farkındalık kampanyası başlatılması talebinde bulundu. Bu kapsamda, toplu taşıma araçları, duraklar, reklam alanları ve sinevizyon sistemlerinde Filistin’deki soykırımı anlatan broşürler ve boykot listelerinin yayımlanması önerildi.

Ayrıca, açıklamada tüketicilere de seslenilerek, alınan ürünlerin finansal kaynaklarının nereye gittiğine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi ve Filistin halkının yararına olacak boykotların uygulanması çağrısı yapıldı.

Son olarak, TÜM-İŞ Batman İl Temsilciliği, STK’lara, reklam firmalarına ve Batman halkına seslenerek, Filistin için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeleri gerektiğini belirtti ve Vali Ekrem Canalp'tan da bu konuda gerekli talimatların verilmesini talep etti.

Filistin halkına destek vermek için başlatılan bu girişim, Batman genelinde geniş çaplı bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Yükleniyor