• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapay zeka destekli MR cihazı hizmete girdi

05 Aralık 2024, Perşembe 06:32
05 Aralık 2024, Perşembe 06:32
Turgut Özal Tıp Merkezi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Karaciğer Nakli Enstitüsünde hizmete giren yapay zeka destekli MR cihazının bölgede tek olduğuna vurgu yapan Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, bununla daha kaliteli, özellikli ve kısa süreli çekimlerin yapılacağını söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde hizmete giren ve bölgede tek olan yapay zeka destekli MR cihazı için açılış töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, "Yeni MR cihazının yapay zeka destekli olması ve yüksek çekim kapasitesi sayesinde mevcut iş yükünü önemli ölçüde hafifletecek. MR cihazımızın özellikle yapay zeka destekli olması, çekim kapasitesinin çok yüksek olması ve bu anlamda mevcut iş yükümüzü, çekim sayımızı yüzde kırk oranında artıracak olması üniversitemize, hastanemize ve hastalarımıza hizmet anlamında çok önemli bir katkı sağlayacak," dedi.

Yeni cihazın üniversite hastanesinde hizmet kalitesini arttıracağını belirten Prof. Dr. Akpolat, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Yapay zeka destekli MR ile hasta daha az süre içeride kalacak"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, yeni MR cihazının son teknoloji olduğunu vurgulayarak, "Şu an görmüş olduğunuz MR cihazı son teknoloji bir cihaz. Her türlü donanıma sahip. Özellikle yapay zekanın bu cihazın önemli özelliklerinden biri olması dikkat çekiyor. Peki yapay zeka bize ne katıyor derseniz, bir kere çekimi hızlandırıyor. Hasta daha az süre içeride kalacak, bu da hasta konforunu arttıracak" diye belirtti.

"Bölgemizde ilk yapay zeka destekli MR cihazı"

Prof. Dr. Burulday, yapay zeka destekli MR cihazının görüntü kalitesini çok yükselttiğini ve teknisyenlere rehberlik ettiğini belirterek, "Yapay zeka olan MR'lar şu anda revaçta. Bölgemizde de bu ilk yapay zeka destekli MR cihazı. Şimdiye kadar 3 MR cihazımız vardı bununla birlikte 4 MR cihazımız oldu. Bildiğim kadarıyla 4 MR cihazı bulunan sadece bir Hacettepe var. Ayrıca burası karaciğer nakli yapan bir hastane. Bu MR cihazı elastografi donanımına da sahip. Karaciğerin sertliğini ölçerek hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz" dedi.

"Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecek"

MR cihazının fiziki durumuna da değinen Prof. Dr. Burulday, "MR cihazımızın açıklığı 70 santimetre. Hasta konforunu çok arttırmakta. Tüneli diğer MR cihazlarına göre daha kısa, bu da klostrofobi gibi sorunları azaltmakta. Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecekler. Yeni MR cihazı 7/24 çalışacak, bu durumun hastaneye dinamizm katacak." ifadelerine yer verdi.

"Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz"

Yeni MR cihazıyla birlikte hastanede dördüncü MR cihazının hizmete girdiğini belirten Prof. Dr. Burulday, "Karaciğer nakli hastanesiyiz. Bir karaciğer nakli hastasının MR çekimi ortalama 45 dakika 1 saat sürüyor. Bu cihazla birlikte bu sürenin daha azalmasını bekliyoruz. Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz. Bu hem konforu arttıracak hem de daha çok ve daha kaliteli görüntü elde etmemizi sağlayacak" dedi.

Burulday, yeni cihazın il ve bölgeden gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğini belirterek, "Bunun onurunu yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yapılan konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından Rektör Akpolat, yeni hizmete giren MR cihazı ile ilgili Radyoloji Ana Bilim Dalı yetkililerinden bilgiler aldı. (İLKHA)

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki