• BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,13% 0,13
  • EURO

    43,55% 1,40
  • GRAM ALTIN

    4092,36% 3,48
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

Türk DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz: 'Yunanistan silahlanmaya tam gaz devam ediyor'

GÜNDEM 30.11.2022 14:10:06 0
Türk DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz:

Türk DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz: 'Yunanistan silahlanmaya tam gaz devam ediyor'

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Yunanistan’ın tam gaz silahlanmaya devam ettiğini ifade ederek, “Yunanistan’ın Larissa şehrinde yer alan hava üssüne, ABD’nin 8 adet gelişmiş MQ-9 Reaper tipi silahlı insansız hava aracı konuşlandırdığı söyleniyor” dedi.
Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Yunan basınının ABD’nin MQ-9 SİHA’ları konuşlandırma işlemlerini 12 Kasım’da tamamladığını yazdığını söyledi. Larissa üssüne ABD’nin MQ-9 tipi SİHA’lara ek olarak ilgili ekipman ve personelin de yerleştirildiğinin konuşulduğunu belirten Kaymaz, “Yanı sıra, Yunanistan, İsrail ile yaptığı müzakereler neticesinde hava ve deniz kuvvetleri bünyesinde kullanmayı planladığı SPIKE NLOS füzelerini almak üzere adım attı. Sözleşme toplamda 270 milyon euro miktarında bir bedeli kapsamakta ve 27 adet sistem SPIKE NLOS füzesini içerecektir. Alımı üzerine İsrail ile müzakere edilmiş olan SPIKE NLOS füzelerinin, Yunanistan askeri kuvvetler envanterinde bulunan AH-64 Apache helikopterlerinin potansiyel kabiliyetini artırmak niyetiyle AH-64’lere entegre edileceği ifade ediliyor” ifadelerini kullandı.
Kaymaz, değerlendirmesinin devamında, “Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği başarılı hava harekatları devam ederken, Yunanistan’ın adeta bir müstemleke ülke gibi topraklarını büyük güçlere açarak silahlandırılmış bölge haline getirmeye çalışması, bu konuşlanmaların Türkiye’ye karşı olduğunu yine akıllara getiriyor. Zira ABD’nin bölgede sahadaki ’stratejik ortakları’ olarak nitelendirdiği PKK/PYD’nin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulması, ABD’nin besleyip büyüttüğü stratejik ortaklarının vurulması anlamına geliyor. İsrail’in de PKK/PYD’ye karşı durmadığı, açık olmasa da zaman zaman kapalı destek verdiği bilinen bir gerçek. Türkiye büyük bir devlettir. Egemenliğine ve gücünü kırmaya yönelik tüm bu oynanan oyunların farkındadır. Gereğini yapacaktır” dedi.

Bingöllü esnaf: Herkes, gücü yettiğince elini taşın altına koymalı

Elazığ’da Gazze için binler tek yürek oldu

Ankaralılar "Filistin için Kunut Duası" programında buluştu

Kayseri'de sazlık alanında yangın

Sırbistan'da yeni hükümet güvenoyu aldı

Konya'da 4 katlı binada yangın: 2 ölü

Fransa ile Cezayir arasında "diplomat" gerginliği

ABD'den FAS'a 825 milyon dolar değerinde silah satışı

CHP'nin kurultay iptali ve kayyım iddialarına soruşturma

Trump'ın sınır dışı etme programı belli oldu

Rusya: Ukrayna enerji altyapılarına peş peşe saldırılar düzenledi

Bingöl'de hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

Finlandiya Rusya sınırını kapattı

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: 127 ölü

UAEA Başkanı Rafael Mariano İran'da

ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme

Bakan Yumaklı zirai donun etkilerini sahada görmek için Malatya'da

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan kadınların desteklendiği gibi ev hanımları da desteklenmeli

Yapıcıoğlu'ndan vefat eden İlçe Başkanı Kaplan için başsağlığı mesajı

Katar Emiri ile Lübnan Cumhurbaşkanı görüştü

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 51 bini aştı

Gabar Dağı'nda akaryakıt tankeri alev aldı

Baklava imalatçısında tonlarca bozulmuş ceviz ele geçirildi

HÜDA PAR Doğanşehir İlçe Başkanı Kaplan vefat etti

Mardin’de tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Bakan Bolat, Suriyeli mevkidaşıyla ulaştırma altyapısının yeniden inşasını görüştü

Rusya, Donetsk'te 1 yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Çin yapay zekâ eğitimini zorunlu hale getiriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ