• BIST 100

    10649,64%0,54
  • DOLAR

    40,48% 0,06
  • EURO

    47,68% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4377,06% -0,65
  • Ç. ALTIN

    7008,84% -1,41

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay: Devlet kamu işçisinin talebine makul ve mantıklı cevap vermiyor

26 Haziran 2025, Perşembe 02:15
26 Haziran 2025, Perşembe 02:15
Türk-İş Başkanı Ergun Atalay: Devlet kamu işçisinin talebine makul ve mantıklı cevap vermiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'da kamu işçileriyle bir araya gelen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergun Atalay, düzenlediği basın açıklamasında hükümetin kamu işçilerinin taleplerini karşılamadığını dile getirdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergun Atalay, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nde TES-İŞ'e bağlı kamu işçileriyle bir araya geldi.

Merkez Yenişehir ilçesi DSİ 10. Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Atalay, kamu işçileri için hükümetin verdiği rakamın kabul edilebilir bir rakam olmadığını ifade ederek devletin kamu işçisinin haklı talebine makul ve mantıklı bir cevap vermediğini söyledi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Atalay, "Altı ay süren süreçten kısa bir süre evvel hükümet koordinasyon kurulumuza teklifini verdi. Verdikleri rakamın toplumun kabul edeceği bir rakam olmadığı ifade edildi. Bundan dolayı 24 ay önce bir kamu sözleşmesi yaptık. Arkadaşlarımızın tamamı memnundu. Bazı memur sendikaları işçi memurdan çok alıyor dedi ve şimdi ne para kaldı ne de pul kaldı." dedi.

"Günde 4 kardeşimiz iş kazasında can veriyor"

Geçen yıl temmuz ayından itibaren bir eylem planı açıkladıklarını ve bu plan doğrultusunda ekim ayında 150 bin işçiyle programlar düzenlemelerine rağmen seslerini duyuramadıklarını ifade eden Atalay, "Duymuyorlar, görmüyorlar, duymamazlıktan geliyorlar ama bunu sürdüremezler. Yurt içi ve yurtdışında çalışan arkadaşlarımız var ve günde ortalama 4 kardeşimiz iş kazasında can veriyor. Bu kabul edilebilir değildir. Madeni, enerjiyi bilmeyen birini Maliye Bakanı yaparsan ne emekçiyi ne de işçiyi anlatabilirsin." şeklinde konuştu.

Kamu işçilerine verilen maaştan dolayı istihdam oluşturulamadığının altını çizen Atalay, "Şu an kamuya KPSS ile giren arkadaşlarımızın yüzde 25'i fire veriyor, işe girmiyor. Adam imtihanı kazanıp askeri fabrikada işe giriyor, maaş 40 bin TL. 25 bin TL kira veren adam 15 bin TL ile nasıl geçinecek? Adam memleketine geri dönüp ya simit ya da su satarak ondan daha fazla para kazanıyor." diye belirtti.

"Geçmişte kamu sözleşmelerinde alınan ücret özel sektör ve belediyelerde öncü ücretti." Diyen Atalay, şu anda özel sektörün gerisinde kaldıklarını sözlerine ekledi.

"Biran evvel makul bir teklif getirin, işimizin başına gidelim"

Atalay, "Bir an evvel başta Cumhurbaşkanı ve Maliye bakanı olmak üzere ülkeyi yönetenler kamu işçisinin bu haklı talebine kulak versin. Bizim eylem, miting yapma sevdamız yok ama gideceğimiz başka kapı da yok. Ülkenin bu kadar sıkıntılı olduğu bir ortamda taleplerimize kulak vermezseler huzurumuz yok. Bizim huzurumuz yoksa başkalarının huzuru da bozulur." ifadelerini kullandı.

Sendikaların öne sürdüğü teklifler hakkında ortaya atılan iddialara da yanıt veren Atalay, şunları söyledi:

"Öyle bir noktaya geldik ki verdikleri rakam kira parası kadar. Bu rakam 40 yıl sonra ilk defa bu duruma düştü. Bununla ilgili biran evvel makul bir teklif getirin, bizi ülke gündeminden çıkartın. İşimizin başına gidelim; üretmeye, çalışmaya devam edelim. Bazıları diyor ki, 'bunlar 150 bin TL para istiyor'. Bizim böyle bir para talebimiz yok. O havada uçuşan brüt rakamlar. Son 2-3 aydır işçiler ve sendikalarla ilgili kamuoyunda itibarsızlaştırma devam ediyor. Aldığımız ücret asgari ücretin bir tık üstünde. Asgari ücretle bir hafta geçinemesin, bizim aldığımız ücretleyse 10 gün geçinirsin. Bunu sürdüremeyiz. Devlet kamu işçisinin haklı talebine makul ve mantıklı bir cevap vermiyor." (İLKHA)

siyonist rejimde araçlı sadırı şoku: Çok sayıda yaralı var

Dağlardan gelen şifa, kenger sakızı el yakıyor

Şanlıurfa’da toplu taşıma sorunu her geçen gün büyüyor

Avrupa Merkez Bsı, faizi sabit tuttu

Batman Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Oymataş Gıda İhtisas OSB'de altyapı ihalesi tamamlandı

Şanlıurfa'da rekor sıcaklık: 52 derece

Batman'da 7-15 yaş arası çocuklara yönelik matematik kursları başladı

İdlib'deki patlamada 2 ölü 70 yaralı

Batman'da boğulmalarla ilgili yetkililerden hayati uyarı!

Umut Kervanı'ndan Gazze çağrısı: 2 milyon insan aç, yardımlar yetersiz!

Hindistan'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 7 ölü

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaralı leylek bulundu

Umut Kervan'ından Bursa’da 165 aileye kartlı yardım desteği

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: Çok sayıda senet ve tapu ele geçirildi

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 6 yaralı

Şanlıurfa’da damdan düşen kişi yaralandı

Sudan'da saldırılar: 27 ölü 43 yaralı

Memur-Sen 8. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini açıkladı

Merkez Bsı, faizi 300 baz puan indirdi

Bingöl’de yaklaşık 18 bin kök kenevir ele geçirildi

Yaz Kur’an Kurslarına katılan çocuklar: Kur’an-ı ve dinimizi öğrenmeyi çok seviyoruz

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline afet farkındalık eğitimi verildi

Bakan Kurum: "Gayrimenkul Sertifikası" ile küçük birikimlerle ev sahibi olunacak

Yaklaşık 170 yıl önce Tendürek Dağı'ndan akan lavların altında kalan köyler görüntülendi

İdlib'de şiddetli patlama

Belediye Başkanı Geçit: Yollar bir şehrin aynasıdır

İran ve Beyrut’ta Gazze protestoları

İspanya ile "HÜRJET Projesi" için iş birliği sözleşmesi imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


siyonist rejimde araçlı sadırı şoku: Çok sayıda yaralı var

Dağlardan gelen şifa, kenger sakızı el yakıyor

Şanlıurfa’da toplu taşıma sorunu her geçen gün büyüyor

Avrupa Merkez Bsı, faizi sabit tuttu

Batman Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Oymataş Gıda İhtisas OSB'de altyapı ihalesi tamamlandı

YAZARLAR