• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması

GÜNDEM 30.05.2024 14:40:17 0
Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması

Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası kapsamında, Türk mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve gastronomi öğrenimi gören öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine fırsat sağlamak amacıyla 'Türk Mutfağı Haftası Ödüllü Yemek Yarışması' düzenlendi.
HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitim ve Uygulama Muftağı’nda gerçekleştirilen yarışmaya Jüri olarak; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tuba Büyükbeşe, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı, HKÜ Genel Sekreteri Ümit Şahnaoğlu, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Selçuk Korkmaz, Mutfak Şefi Osman Kaplan, Mutfak Şefi Mutlu Durgun katıldı.
Türk mutfağının tanıtımına yönelik bu faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 'Üniversitemiz, eğitim süreçlerinde uygulamalı deneyimlere ve sektörel işbirliğine de büyük önem vermektedir. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen bu yarışma, öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemelerine ve mesleki becerilerini geliştirmelerine imkan sağlıyor. Yarışmada gösterilen yüksek standart ve profesyonellik, gelecekte gastronomi alanında büyük başarılara imza atacak olan öğrencilerimizin yetkinliğini gösteriyor. Öğrencilerimizin Türk mutfağının zengin mirasını yansıtırken, yenilikçi yaklaşımlar sergilediklerini görmek bizleri son derece memnun etti ' dedi.
Yarışmada; Osmanlı saray mutfağının önemli yemeklerinden olan ‘Mutancana’, orijinal tarife bağlı kalınarak her gurubun kendi yorumuyla jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren ilk üç gruba madalyaları verildi. Tüm katılımcılara ‘Gaziantep Yemekleri’ kitabı hediye edildi.

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ