-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,02% -0,14
-
GRAM ALTIN
6327,67% -1,40
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Türk şirketler 3 boyutlu teknolojiler için güçlerini birleştirdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türk şirketler 3 boyutlu teknolojiler için güçlerini birleştirdi
Yeni teknolojilere yönelik faaliyetler gösteren Cerebrum Tech ve GFDS-Global Future Designs&Solutions Inc. ortaklığa gitti.
Ortaklık adına yapılan açıklamaya göre, yakın zamanda faaliyete başlayan, Ankara, İstanbul, San Francisco, Londra ve Seul ofisleri bulunan Cerebrum Tech, fütürist tasarım uygulamalarıyla öne çıkan GFDS ile ortaklık kurdu.
Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul, iki şirketin ortaklığını heyecanlı ve ilham veren bir birleşme olarak değerlendirerek 'Cerebrum Tech’i kurarken 'Bildiklerimizin değil, bilmediklerimizin peşindeyiz.' demiştik. Bilmediklerimizin peşinde olduğumuz bu yolculukta GFDS ekibinin de sektör tecrübesiyle katma değeri yüksek teknoloji ihracatında ülkemizi yükseklere konumlandırmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.
GFDS Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oğuzata da 'Amacımız teknoloji için teknoloji geliştirmek değil, insanlığa faydalı olacak teknolojileri geliştirmek. Eğer dünya gelecekte insanlık ile teknoloji arasındaki dengeyi düzgün şekilde kurabilirse aydınlık bir gelecek bizleri bekliyor. Bu birliktelikle dünya pazarına açılmış katma değeri yüksek teknoloji girişimlerinde de öncü olacağız. Cerebrum Tech’i iş ortaklığından ziyade aynı hedefe birlikte ilerleyen bir yol arkadaşı olarak görüyoruz. Şüphesiz bu birliktelik Türkiye’nin dijital dönüşümüne de yön verir nitelikte olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.
Artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik (AR/VR) gibi 3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Önceki yıllarda üretim ve perakende sektöründeki teknoloji yatırımları daha ön plandayken, önümüzdeki yıllarda eğlence ve savunma sektörlerinin 3 boyutlu teknoloji pazarında lokomotif rolü üstleneceği düşünülüyor. Bu iki büyük sektör dışında 3 boyutlu teknolojilerin kullanımı, üretim, iş sağlığı ve güvenliği, biyoteknoloji ve inşaat alanlarında da önemli bir paya sahip bulunuyor.
3 boyutlu teknolojilerin geliştirilmesinde Çin, ABD ve Japonya’nın önemli yatırımları bulunuyor. Türkiye’nin gün geçtikçe değer kazanan üretici rolüyle bu alanda potansiyelini artırması bekleniyor. Bu ortaklık sayesinde de Türkiye’nin bu potansiyele sahip uluslararası bir oyun kurucu olması hedefleniyor. Cerebrum Tech ve GFDS, pazarın önemli bir oyuncusu olmayı hedefledikleri AR/VR sektöründe büyük ölçekli Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları üzerine de çalışıyor.
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







