• BIST 100

    10167,30%1,69
  • DOLAR

    40,05% 0,04
  • EURO

    46,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4259,74% 0,23
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,10

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak

22 Nisan 2024, Pazartesi 12:00
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak.
Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birliği, 23-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gıda İhracatçıları markasıyla FHA Food & Beverage Fuarı’nda olacak. Gıda, yiyecek, içecek, otel ve restoran ekipmanları gibi ticaret hacmi yüksek sektörleri bir araya getiren fuarda Türkiye’den 26 firma yer alacak.

“Nüfusun yüksek olduğu her yer bizim için potansiyel taşıyor”
Doğu ve Güneydoğu Asya’ya açılmak için önemli bir geçiş kapısı olarak gördükleri fuarda 100’den fazla ülkeden gelen 50 bine yakın katılımcıya Türkiye’nin temel gıda üretim gücünü göstermeyi arzu ettiklerini belirten TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Dünyada artan ekonomik zorluklar, ülkelerin belirli alanlardaki tüketimlerini kısmalarına neden olabilir. Fakat temel gıda ticareti, insanların ekonomik gerekçeler nedeniyle erteleyebilecekleri bir alan değil, sürekli bir talep var. O yüzden nüfusun yüksek olduğu her yer, bizim ticari faaliyetlerimiz için büyük potansiyel içeriyor. Singapur, toplam nüfusu 3 milyara yaklaşan Çin ve Hindistan başta olmak üzere Uzak Asya’daki büyük pazarlarda tanınırlık sağlamak için çok önemli bir vitrin. Bu bölgedeki ihracat hacmimiz Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Amerika gibi coğrafyaların gerisinde. Firmalarımızdan ithalata başladıklarında, onların da kolay kolay vazgeçmeyeceklerini biliyoruz. Asya, pay yükseltmenin kolay olduğu bir yer değil ama ürünlerimizin kalitesine çok güveniyoruz” dedi.

“Güneydoğu Anadolu bölgesi Asya ile gıda ticaretinde stratejik rol oynayacak
Türkiye’nin temel gıda ihracatında en büyük paya sahip olan Orta Doğu ile ticari ilişkilerinde stratejik bir role sahip olan Güneydoğu bölgesinin, Uzak Doğu ile ticarette de öne çıkacağına dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ise, “Burası özellikle bitkisel yağ talebi çok yüksek olan bir bölge. Soya ve susam gibi yağların yanında, mutfaklarda ayçiçek yağ tüketimi de hızla artıyor. Güneydoğu Anadolu’nun öne çıkan bir özelliği var; Türkiye’nin ayçiçek yağı ihracatının yarıdan fazlası bölgemizden yapılıyor. Ayçiçek yağı müşteri çeşitliliği sağladığımız bir ürünümüz ve bölgemizden dünyanın farklı ülkelerine her yıl yüzbinlerce ton sevkiyat yapıyoruz. Singapur’da aynı zamanda makarna, bulgur, bisküvi, şekerleme gibi ürünlerimizi de tanıtacağız. Türkiye Gıda İhracatçıları standını; Asyalı ithalatçıların ve süpermarket satın-almacılarının en çok ziyaret ettiği noktalardan biri yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

Suriye'de orman yangını kontrol altına alınamıyor

Ensarullah, işgal bağlantılı bir gemiyi daha batırdıklarını duyurdu

Güney Kore'de sıcak çarpması sonucu 7 ölü

Hamilelik öncesi diş hekimi ziyareti şart!

Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi'de bir araya geliyor

Somali'deki askeri akademiye canlı bomba saldırısı

Bingöl’de 4 bin 314 kök kenevir ele geçirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan Bahçelievler Mahallesi'ne ziyaret

Rusya, Ukrayna'da ilerleyişin sürdürüyor

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyetlerini dua ile taçlandırdı

Adıyaman'da motosiklet sürücülerine yönelik denetim

Malatya'da dolandırıcılık olayı son anda engellendi

Hindistan'da uçak kazası: 2 pilot öldü

Adıyaman'da huzur ve asayiş denetimi gerçekleştirildi

Adana ve Büyükçekmece'nin belediye başkanları görevinde uzaklaştırıldı

Siirt’te yaz sıcağında Kur’an kursu öğrencilerini sevindiren sürpriz

İskele çöktü: 2 ölü, 1 yaralı

Gaziantep'te DAİŞ operasyonu: 2 tutuklama

İmam hatip öğrencilerinden Gazze için anlamlı bağış

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimler 2028 ve 2029 yılında yapılacak

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden hayvan pazarlarıyla ilgili açıklama

Altın değerindeki fıstıkta gözler bu yılın veriminde

Yaz Kur'an kursları eğlenceli şekilde devam ediyor

Akıllı ilaçlar kemoterapiden daha az yan etkiye sahip

Minik yürekten Filistin'e büyük destek

Vali Akkoyun’dan Kur’an Kurslarına Ziyaret

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yakıt tükendi, "felaket" kapıda

Erbilde çatışma: Barzani ve Herki Aşireti arasında yüksek gerilim

Batman'da yöresel kültürün geçim kapısına dönüşen hikayesi: Tandır ekmeği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

Suriye'de orman yangını kontrol altına alınamıyor

Ensarullah, işgal bağlantılı bir gemiyi daha batırdıklarını duyurdu

Güney Kore'de sıcak çarpması sonucu 7 ölü

Hamilelik öncesi diş hekimi ziyareti şart!

Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi'de bir araya geliyor

Somali'deki askeri akademiye canlı bomba saldırısı