• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak

EKONOMİ 22.04.2024 12:00:12 0
Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak

Türkiye Gıda İhracatçıları Singapur’da 50 bine yakın katılımcıyla buluşacak.
Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birliği, 23-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gıda İhracatçıları markasıyla FHA Food & Beverage Fuarı’nda olacak. Gıda, yiyecek, içecek, otel ve restoran ekipmanları gibi ticaret hacmi yüksek sektörleri bir araya getiren fuarda Türkiye’den 26 firma yer alacak.

“Nüfusun yüksek olduğu her yer bizim için potansiyel taşıyor”
Doğu ve Güneydoğu Asya’ya açılmak için önemli bir geçiş kapısı olarak gördükleri fuarda 100’den fazla ülkeden gelen 50 bine yakın katılımcıya Türkiye’nin temel gıda üretim gücünü göstermeyi arzu ettiklerini belirten TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Dünyada artan ekonomik zorluklar, ülkelerin belirli alanlardaki tüketimlerini kısmalarına neden olabilir. Fakat temel gıda ticareti, insanların ekonomik gerekçeler nedeniyle erteleyebilecekleri bir alan değil, sürekli bir talep var. O yüzden nüfusun yüksek olduğu her yer, bizim ticari faaliyetlerimiz için büyük potansiyel içeriyor. Singapur, toplam nüfusu 3 milyara yaklaşan Çin ve Hindistan başta olmak üzere Uzak Asya’daki büyük pazarlarda tanınırlık sağlamak için çok önemli bir vitrin. Bu bölgedeki ihracat hacmimiz Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Amerika gibi coğrafyaların gerisinde. Firmalarımızdan ithalata başladıklarında, onların da kolay kolay vazgeçmeyeceklerini biliyoruz. Asya, pay yükseltmenin kolay olduğu bir yer değil ama ürünlerimizin kalitesine çok güveniyoruz” dedi.

“Güneydoğu Anadolu bölgesi Asya ile gıda ticaretinde stratejik rol oynayacak
Türkiye’nin temel gıda ihracatında en büyük paya sahip olan Orta Doğu ile ticari ilişkilerinde stratejik bir role sahip olan Güneydoğu bölgesinin, Uzak Doğu ile ticarette de öne çıkacağına dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ise, “Burası özellikle bitkisel yağ talebi çok yüksek olan bir bölge. Soya ve susam gibi yağların yanında, mutfaklarda ayçiçek yağ tüketimi de hızla artıyor. Güneydoğu Anadolu’nun öne çıkan bir özelliği var; Türkiye’nin ayçiçek yağı ihracatının yarıdan fazlası bölgemizden yapılıyor. Ayçiçek yağı müşteri çeşitliliği sağladığımız bir ürünümüz ve bölgemizden dünyanın farklı ülkelerine her yıl yüzbinlerce ton sevkiyat yapıyoruz. Singapur’da aynı zamanda makarna, bulgur, bisküvi, şekerleme gibi ürünlerimizi de tanıtacağız. Türkiye Gıda İhracatçıları standını; Asyalı ithalatçıların ve süpermarket satın-almacılarının en çok ziyaret ettiği noktalardan biri yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Siyonist rejim Gazze'deki BM yardım tır'larını hedef aldı!

70 yaşındaki kadın 'tarım ilacı' içti

Suudi Arabistan'da 73 yıl sonra bir ilk: Alkol satışları başlıyor

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

ABD'den nükleer enerji atağı: Üretim 4 katına çıkarılacak

Meteorolojiden yağış ve toz taşınımı uyarısı

Seyhan’dan Ankara’daki Müdahaleye Sert Tepki: “İsrail Uşağı Bir Ruhsuz Yapabilir”

İzmir'de orman yangını

Elazığ Umut Kervanı’ndan Kurban Bayramı öncesi yardım seferberliği

Çölde mahsur kalan yedi göçmen ölü bulundu

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması

Altın madeninde mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor

Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 yaralı

AB ile ABD arasında tarife gerginliğ

İngiltere'de evde çıkan yangında 4 kişi öldü

Çanakkale'de orman yangını

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Rus ordusu 3 yerleşimin kontrolünü daha ele geçirdi

Kudüs hassasiyeti Cizre İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergisine yansıdı

Siirt Belediyesi filosuna 14 yeni otobüs ve 1 tıbbi atık aracı katıldı

Ankara’da siyonist elçilik önünde protesto yapan kadınlara polisten sert müdahale

Manisa'da trafik kazası: 5 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan Rusya'ya gidiyor

Malatya'da "Gazze'ye Umut Ol" kermesi düzenlendi

Ankara'daki barışçıl Filistin eylemine müdahaleye HÜDA PAR'dan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

Haiti'de silahlı saldırı: 50 kişi hayatını kaybetti

Sahte altınla vurgun yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı Bursa'da esnafı dinledi, vatandaşla buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ