• BIST 100

    10972,63%0,15
  • DOLAR

    40,66% 0,17
  • EURO

    47,36% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4443,86% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7119,76% 0,58

Türkiye ile Sırbistan arasında 11 iş birliği anlaşması imzalandı

12 Ekim 2024, Cumartesi 07:17
12 Ekim 2024, Cumartesi 07:17
Türkiye ile Sırbistan arasında 11 iş birliği anlaşması imzalandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in huzurunda, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iş birliği anlaşmalarının imza töreni gerçekleştirildi.

Türkiye ile Sırbistan arasında enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi ve medya alanlarının da içinde bulunduğu 11 iş birliği anlaşması imzalandı.

Törende, iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasındaki "Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı", Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Ivica Daçiç ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Okay Memiş tarafından imzalandı.

Sırbistan Cumhuriyeti Çalışma, İstihdam, Gaziler ve Sosyal İşler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında "Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Alanlarında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı"na Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Çalışma, İstihdam, Gaziler ve Sosyal İşler Bakanı Nemanya Staroviç imza attı.

Ekonomi Bakanı Adriana Mesaroviç ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sırbistan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Mutabakat Zaptını imzaladı.

Sırbistan Cumhuriyeti Madencilik ve Enerji Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında "Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptını", Madencilik ve Enerji Bakanı Dubravka Cedoviç Handanoviç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar imzaladı.

Medya ve Enformasyon Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı

Törende, Türkiye Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın "Menşeli Ürünler" Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemleri Hakkındaki Protokolün İki Maddesini Değiştiren 1/2024 Sayılı Kararı, İç ve Dış Ticaret Bakanı Tomislav Momiroviç ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat imzaladı.

Sırbistan Cumhuriyeti Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında "Spor Alanında Mutabakat Zaptı", Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Sırbistan Spor Bakanı Zoran Gayiç tarafından imzalandı.

Turizm ve Gençlik Bakanı Hüseyin Memiç ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sırbistan Cumhuriyeti Turizm ve Gençlik Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında "Gençlik Alanında Mutabakat Zaptı"na imza attı.

Sırbistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Telekomünikasyon Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığımız arasında "Medya ve Enformasyon Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı", Enformasyon ve Telekomunikasyon Bakanı Dejan Ristiç ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun imzaladı.

Sırbistan Cumhuriyeti Belgrad Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü'nü, Belgrad Belediye Başkanı Aleksandar Şapiç ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından imzalandı.

Sırbistan Devlet Arşivi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı arasındaki İşbirliği Protokolü'ne Sırbistan Devlet Arşivi Müdürü Miroslav Perişiç ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Muhammet Ahmet Tokdemir imza attı.

Sırbistan Cumhuriyeti Belgrad Tarih Enstitüsü ile Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı Türk Tarih Kurumu arasındaki "Akademik Mutabakat Zaptı" ise Belgrad Tarih Enstitüsü Müdürü Aleksandar Rastoviç ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Yüksel Özgen tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vucic, imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. (İLKHA)

İş mikseri ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gazze'de 13'ü insani yardım bekleyen 14 kişi katledildi

“Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşünün güzergahı değişti

Mardinliler Gazze için TBMM’deki yürüyüşe destek olmak üzere yola çıktı

Diyarbakırlılar Gazze'ye destek amacıyla Meclis'e yürümek üzere yola çıktı

Batman'dan "Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne destek

Gazze için binlerce gönüllü yollarda: Bu yürüyüş bir vicdan meselesi

Yunanistan'da orman yangını söndürülemiyor: Yerleşim alanları tahliye ediliyor

İran'dan ABD'ye Zengezur Koridoru tepkisi

Lübnan'da askeri depoda patlama: 6 asker öldü

Muğla açıklarında 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

BM'den Azerbaycan-Ermenistan ortak deklarasyonuna destek

Bursa'da binlerce kişi Gazze için yürüdü

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri ile görüştü

Şanlıurfa'da 7.5 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

ANFİDAP: Gazze’ye insani koridor açılmalı, israil durdurulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

4 aracın karıştığı zincirleme kazada 8 kişi yaralandı

"Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne Şırnak'tan destek

Sinop'ta orman yangını

Paşinyan: Azerbaycan'la toprak takası yapabiliriz

Arap Birliği yarın Gazze için olağanüstü toplanacak

İşgalciler çadır bombaladı: 3 şehit

Rus ordusu Donetsk'te bir yerleşim birimini daha ele geçirdi

ÖSYM'den yeni YKS tercih kılavuzu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev görüştü

İşgalin Lübnan'a saldırısında bir kişi şehit oldu

İran'dan ABD'ye 'Venezuela' tepkisi

Duran: “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki deklarasyon, kalıcı barış için önemli bir aşama”

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İş mikseri ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gazze'de 13'ü insani yardım bekleyen 14 kişi katledildi

“Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşünün güzergahı değişti

Mardinliler Gazze için TBMM’deki yürüyüşe destek olmak üzere yola çıktı

Diyarbakırlılar Gazze'ye destek amacıyla Meclis'e yürümek üzere yola çıktı

Batman'dan "Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne destek

Gazze için binlerce gönüllü yollarda: Bu yürüyüş bir vicdan meselesi