• BIST 100

    10929,49%-0,75
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,84% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5199,13% 0,78
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,44

Türkiye İtalya arasında 10 bininci ro-ro gemisi yola çıktı

14 Mayıs 2025, Çarşamba 15:31
14 Mayıs 2025, Çarşamba 15:31
Türkiye İtalya arasında 10 bininci ro-ro gemisi yola çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve İtalya arasında gerçekleştirilen 10 bininci Ro-Ro seferi için düzenlenen törende konuştu 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-İtalya Arasında Gerçekleştirilen 10 Bininci Ro-Ro Seferi Töreni’nde konuştu. Ephesus Seaways adlı geminin İtalya’nın Trieste Limanı’na uğurlanacağı törende açıklamada bulunan Uraloğlu, tarih boyunca Türkiye’nin hem coğrafi hem de kültürel olarak Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının, kadim medeniyetlerin ve ulaşım koridorlarının kesişme noktasında yer aldığını söyledi.

Ro-Ro Taşımacılığı Kombine Taşımacılığın En İşlevsel Türlerinden

Ro-Ro taşımacılığının, kombine taşımacılığın en işlevsel türlerinden biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Ülkemizin coğrafi konumu, bu taşımacılık türünü karayoluyla yapılan uluslararası eşya taşımacılığına yeni çıkış yolları ve güzergâhlar sunan bir avantaja dönüştürmüştür. Avrupa, Ege, Karadeniz ve Marmara denizlerinin coğrafi yapısının elverişli olması, Ro-Ro taşımacılığını hem ülkemizde hem de Avrupa coğrafyasında daha cazip hale getirmiştir.” diye konuştu.

Avrupa taşımalarının yüzde 68’inin ise İtalya hattında gerçekleştiğini söyleyen Bakan Uraloğlu “2025 yılının ilk dört ayında ise yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 8 artarak 246 bin 816’ya ulaşmıştır. Bu veriler, Ro-Ro taşımacılığının limanlarımızdaki yük artışından daha yüksek bir performans sergilediğini açıkça göstermektedir. Dolayısıyla 2025 rakamlarının 2024’ün çok üzerine çıkacağına biz eminiz.” açıklamasında bulundu.

“DFDS’nin Acenteliğini Yaptığı 22 Farklı Gemi, Limanlarımızda 7 Milyon 914 Bin 394 Ton Yük Elleçledi”

Türkiye-İtalya Ro-Ro hattında önemli bir rol oynayan DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş.’ye de özel bir parantez açan Uraloğlu “2024 yılında, DFDS’nin acenteliğini yaptığı 22 farklı gemi, limanlarımızda 7 milyon 914 bin 394 ton yük elleçlemiş, bu miktar toplam yükün yüzde 1,49’unu oluşturmuştur.” şeklinde konuştu. Uraloğlu, Ro-Ro hatlarında taşınan 706 bin 387 aracın yüzde 58’ine tekabül eden 409 bin 529 adedinin de yine DFDS tarafından taşındığını kaydetti.

Uraloğlu, söz konusu gemilerin Pendik Limanı, Yalova, Mersin, Marmara Ereğlisi, Alsancak ve Haydarpaşa Limanı gibi stratejik noktalarda faaliyet gösterdiğini belirtti. Uraloğlu, bu rakamların DFDS’nin Türkiye’nin denizyolu taşımacılığındaki lider konumunu pekiştiren katkılarını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. Uraloğlu “Bugün burada DFDS’nin gemisiyle gerçekleşecek Türkiye-İtalya arasındaki 10 bininci Ro-Ro seferi, bu hattın gücünü ve ülkelerimiz arasındaki ticaret köprüsünün sağlamlığını bir kez daha ortaya koymaktadır.” dedi. (İLKHA)

Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk, Kürt, Arap İttifakı coğrafyanın barışını tahkim edecektir

Beşiktaş’ta çıkan yangın çevredeki 5 binaya sıçradı

Van'daki "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" son teknolojiyle yenilendi

Mardin’de 67 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Arpaguş: Başkanlığımız ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik harcı olmaya devam edecektir

Batman'da patlayan içme suyu boruları günlerdir onarılmıyor

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi

"Yükselen arsa fiyatları ve inşaat maliyetleri konut sektörünü zorluyor"

Malatya'da okul servislerine denetim

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 ilçede çok sayıda madde ele geçirildi

Doç. Dr. Çelik'ten kuduz uyarısı: Zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Özgürlük Filosu Gazze için yeniden yola çıktı

Molla Beşir Şimşek: Camiler toplumun manevi hastanesi olmalı

Ağrı'da üzerinde sahte paralarla yakalanan şüpheli gözaltına alındı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Yaşlılar berekettir, vefa bir günle sınırlı kalmaz

Batman'da 108 konutluk TOKİ projesi başlıyor

Batman'da evlenecek gençlere "evlilik öncesi eğitim"

Kasaplar sitesi esnafı yıllardır sorunlarına çözüm arıyor

Malatya'da kırmızı yılan görüldü

Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik dermatoloji eğitimi

Sumud Filosu toplu manevralarla siyonist donanmayı şaşırtmaya çalışıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı