GÜNDEM 24.04.2025 19:32:43 0

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Malatya'da yapıldı

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği
Haberi Sesli Oku

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği tarafından 250 itfaiyeci ve arama kurtarma ekibinin katılımı ile düzenlenen itfaiye istişare toplantısı ve itfaiye ekipmanlarının tanıtım programı, yoğun bir katılım ile gerçekleştiril

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği ve Türkiye'nin 81 ilinde görev yapan itfaiye teşkilatı mensupları, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Malatya'da buluştu.

Nikâh Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen programda, itfaiyecilerin görevlerinden ve olası deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde yapılan özverili çalışmalara değinildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban'ın, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu'nun ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz'ın da birer konuşma yaptığı toplantı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

"İtfaiye teşkilatımız hepimizin kahramanı oldu"

İtfaiye teşkilatının önemine değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Kadim şehrimiz Malatya'da bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz için dernek başkanımıza ve itfaiye teşkilatı mensuplarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 30 yılı aşkın bir belediyeciyim. Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde bizim de belediyecilik hayatımız başladı. Belediyenin hemen hemen her kademesinde bulunan bir kardeşinizim. İtfaiye teşkilatının ne kadar cesaretli, sabırlı ve kendine adanmışlığını iyi biliriz. Hakikaten itfaiyeciler hayatımızın her alanına hitap eden bir teşkilattır. Değerli kardeşlerim İstanbul'da 1999 depremini yaşadık. Bu depremi yaşadığımızda yine itfaiyecilerimiz yanı başımızdaydı.  Hakikaten itfaiye teşkilatı mensuplarımız hepimizin kahramanı oldu. Akdeniz'de günlerce süren bir yangın oldu. Yine kahramanımız itfaiyecilerdi. O günleri unutmamız mümkün değil." dedi. 

"Malatya'nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır"

6 Şubat depremlerinin yaralarının silinmesi yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Er, "Malatya'mızda 6 Şubat depremini yaşadık. O zaman Mustafa Katipoğlu kardeşimiz İtfaiye Dairesi Başkanıydı. Mustafa Bey ekibi ile birlikte başarılarını gördük. İtfaiye teşkilatımıza gerçekten hayatın her alanında müteşekkiriz. İtfaiyecilik teşkilatı tulumbacılıktan gelen bir teşkilattır. Günümüzde itfaiyecilik daha teknolojik daha inovatif daha bilimsel bir şekilde yönetiliyor. Bugün Malatya’mızda 81 ilin itfaiye teşkilatı mensupları bulunuyor. Bu durum Malatya'mız için gerçekten çok kıymetlidir. Malatya'mız depremle birlikte çok büyük bir yara aldı.  Biz bir taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın katkılarıyla, valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte depremin yaralarını sarıyoruz. Allah'a hamd olsun şehrimizdeki bütün ihaleleri gerçekleştirdik.  Hak sahipliğinden daha fazla konut üretimimiz var. Malatya'nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır.  78 lokasyonda rezerv alanımız bulunuyor. Bunun dışında şehrin kırsalında 930 lokasyonda inşaat çalışmaları devam ediyor.  Amerika’da günlerce yangın oldu Amerika Devleti yangında evini kaybeden vatandaşlarına hane başı sadece 760 dolar yardımda bulundu. Ama biz burada Allah'a hamd olsun ki vatandaşlarımızın hem evlerini hem de iş yerlerini inşa ediyoruz. Bu da devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü gösteriyor." İfadelerine yer verdi. 

Son olarak merkez üssü İstanbul Silivri'de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Er, "İstanbul'da dün deprem yaşandı. Depremi yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben tekrardan Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneğinin Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni diyorum. dedi.

Konuşmaların akabinde Başkan Er, itfaiye ekipmanlarının bulunduğu stantları gezdi. (İLKHA)

Siyonist rejimden İran'a yeni saldırılar

AFAD duyurdu: Malatya’da deprem

Savaş uzarsa siyonist rejim dayanabilir mi?

Boli valiliğinden Anadolu Otoyolu'nu kullanacaklar için uyarı

Tahran’da siyonist rejim katliamı: 20’si çocuk, 60 şehit

ABD, İran'a saldırısından önce siyonist rejime gizlice 300 Hellfire füzesi teslim etmiş

 "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı" Bursa’da gerçekleştirildi

Uzman psikologdan ebeveynlere: Ergenlikte sağlıklı iletişim için altın tavsiyeler

PPK faiz kararını perşembe günü açıklayacak

Mağrib Direniş Konvoyu'nun ablukası sürüyor

Siirt’te trafik kazası: 5 Kişi yaralandı

Siyonist rejim Gazze'de yardım noktaları ve yerleşim alanlarına saldırdı: 23 şehit

Siyonist rejim: İran'ın saldırılarında 3 kişi öldü, 172 kişi yaralandı

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Şanlıurfa'da barajda çıkan yangın paniğe neden oldu

Altın artan gerilimle yükselişte

Tahran'dan net mesaj: Savaş yayılacak, ABD üsleri de hedefte

Şanlıurfa'daki samanlık yangını kontrol altına alındı

Diyarbakır’da 12 milyon 389 bin adet kök kenevir ele geçirildi

Orta Doğu'daki gerginlik akaryakıta zam olarak yansıdı

Batman Sanayi Sitesi’nde Radyatör Bakım Atölyesinde Yangın!

Siyonist rejim Mehrabad Askerî Havalimanı'na saldırdı

STK temsilcilerinden "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne destek çağrısı

Maduro: Netanyahu 21'inci yüzyılın Hitler'i

Siyonist rejimin hava trafiği felç oldu

İran füzeleri siyonistlerin "Kalkan" hayallerini yıkıyor

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Mısır’da saldırıya uğradı

Mardin’de yaklaşık bin dönüm ekili buğday yandı

İran'ın misillemesi sürüyor: Rişon Leziyyon'da 3 ölü, 38 yaralı

ABD Büyükelçisi: Gece boyunca beş kez sığınağa gitmek zorunda kaldım

Yükleniyor