• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Türkiye petrol üretiminin yaklaşık yarısı Gabar’dan karşılanıyor

23 Ağustos 2024, Cuma 18:35
23 Ağustos 2024, Cuma 18:35
Türkiye petrol üretiminin yaklaşık yarısı Gabar’dan karşılanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’de günlük petrol üretiminde 107 bin 621 varil ile yeni rekora ulaşıldığını, Türkiye’de çıkarılan petrolün yaklaşık yarısı olan 47 bin 58 varilin Şırnak Gabar Dağı’nda gerçekleştirildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye’de günlük petrol üretiminde yeni rekora ulaşıldığını belirtti. Türkiye genelinde günlük ham petrol üretiminin 107 bin 621 varile ulaşıldığı, Şırnak Gabar’da ise günlük üretimin 47 bin 58 varile ulaştığı ifade edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığın petrol ve doğal gazda üretimi arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamında bu ay petrol ve doğal gazda günlük üretim rekorları kırıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Alparslan Bayraktar, 2024’ü petrolde ve doğal gazda üretimi arttırma yılı ilan ettiklerini belirterek, "Çok şükür bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ağustosta petrol ve doğal gaz üretimimiz tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı. 17 Ağustos’ta ham petrol üretimimiz, 107 bin 621 varil oldu. Bu üretimin 95 bin 656 varillik kısmını, TPAO gerçekleştirdi. Aynı gün, Gabar Dağı’ndaki kuyulardan 47 bin 58 varillik bir üretim rakamına ulaştık." ifadelerini kullandı.

Petrol çıkarılan alana yakın köyleri bulunan vatandaşlar da, iş sahalarının genişlemesini ve gençlerin istihdam edilmesini istiyor.

Akçay Köyünde oturan Ramazan Yılmaz, "TPAO tarafından Gabar Dağı’nda bir kuyuda günlük 700 varil ile başlayan petrol üretimi bugün 2 bin, 2 bin 500 varile ulaştı. TPAO’nun bölge gençleri için istihdam alanlarını açmalarını istiyoruz.  2019-2020’de yaptıkları çalışmalarda, sismik çalışmalarında ilk petrolü Gabar Dağı Esma Çevik-1 olarak keşfettiler. 4-5 yıl içerisinde 30-40 kuyuya ulaşıldı. Akçay Köyü olarak mutluyuz, sevinçliyiz petrolün bizim köyden çıkmasından dolayı. Petrolün bugün ülkemize bir faydası var. Ülke ekonomimiz yükseliyor petrol sayesinde. Gençlerin de talebi var. İş sahalarının açılmasını istiyorlar. Gençler mevsimlik işçi olarak şehir dışına gideceklerine kendi kapılarının önünde Türkiye Petrolleri bünyesinde çalışmak istiyorlar. Kendi kapılarının önünde, evlerinde, kendi dağlarında çalışmak istiyorlar. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi

Fransa'da silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mısır'da esir takası için müzakereler başlıyor

Gürcistan'da seçim sonuçları protesto edildi

Japonya’da 5,7 büyüklüğünde deprem 

Şanlıurfa’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 2 yaralı

Çekya'da seçimleri ANO Partisi kazandı

Siyonist işgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 7'si çocuk 17 şehit

Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümünde Bursa’dan siyonist zulme tepki

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Şanlıurfa’da ‘Gazze’ye vefa, Sumud’a destek’ yürüyüşü düzenlendi

Anamur'da "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya'da Gazze ve Sumud Filosu için yürüyüş

Japonya'nın yeni lideri Sanae Takaichi oldu

MOSSAD casuslarıyla iş birliği yapan avukat İstanbul'da yakalandı.

Venezuela: ABD ülkede kukla hükümet kurmayı planlıyor

Gürcistan'da halk yerel seçimler için sandık başında

Malatya'da yalnız yaşayan adam ölü bulundu

Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yol almaya devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'da

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi