• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,96% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4251,56% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

Türkiye–Azerbaycan Üniversitesine öğrenci kabul sonuçları açıklandı

24 Ağustos 2024, Cumartesi 05:43
24 Ağustos 2024, Cumartesi 05:43
Türkiye–Azerbaycan Üniversitesine öğrenci kabul sonuçları açıklandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yükseköğretim Kurulu ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yeni bir üniversite modeli olarak kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesine, adaylar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in öncülüğünde Bakü’de açılan Türkiye–Azerbaycan Üniversitesine öğrenci kabul sonuçları açıklandı.

Üniversitede ilk yıl Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümünde 30’ar Gıda Mühendisliği bölümünde 27 olmak üzere 87 öğrenci yükseköğretim görecek. Üniversite 2024 -2025 akademik yılında eğitim öğretime başlayacak.

Yükseköğretime giriş sınavlarında tam puanın 700 olduğu Azerbaycan’da, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girişte en yüksek puan 684,9, en düşük puan 641,6 oldu. Endüstri Mühendisliği bölümü en yüksek 663,7 puanla öğrenci alırken en düşük puan 544,4 oldu. Gıda Mühendisliği bölümünde en yüksek puan 632,8 olurken, bu bölümün taban puanı 452,1 olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin önde gelen büyük üniversitelerinin programlarının olacağı Türkiye-Azerbaycan üniversitesi, bir “çatı üniversite” görevi üstlenecek. Üniversite, programlarını ilk defa açmak yerine öğretim faaliyetlerine devam eden, bu konuda kendini ispat etmiş üniversitelerin programlarını bünyesine taşıyacak.

Bu kapsamda 2024-2025 akademik yılında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinde açılan Bilgisayar Mühendisliği alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Endüstri Mühendisliği alanında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği alanında Hacettepe Üniversitesinin eğitim programları esas alınacak.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çatısı altında bu programları başarı ile bitiren öğrenciler, ilgili üniversitelerin diplomalarına sahip olacak.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliğini yeni bir boyuta taşıyacak Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı 19 Şubat 2024’te Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanmıştı. Anlaşmaya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev imza atmıştı. (İLKHA)

Tahran: ABD ile görüşme talebimiz olmadı

Gazze'de ateşkes ihtimali: Witkoff'a göre tek bir anlaşmazlık kaldı

Yahudi çeteler Filistinlilere saldırdı: Tarım arazileri ateşe verildi

Siyonist rejim Şati Mülteci Kampı'nı vurdu: 2'si çocuk 8 şehit

ABD'den, Kuzey Kore ve Rusya'ya yeni yaptırım

El Halil'de işgalcilerin ağır yaraladığı genç, şehit düştü

Gazze'de çocuklar arasında menenjit vakalarında artış

UNRWA: Gazze’deki çocukların hayatı ölüm ve yıkımla damgalı

Trump, tarifeleri ertelemeyeceğini açıkladı

Manavgat Belediye Başkanı, görevinden uzaklaştırıldı

Bakan Yumaklı, yarın için uyardı: Orman yangını riski daha üst seviyeye çıkıyor

Katar: Doha'daki Gazze ateşkes görüşmelerine "olumlu katılım" var

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı

Kassam, "Davud'un Taşları"yla işgalcileri kırıp geçiriyor!

Trump, Rusya'ya karşı yeni yaptırımları kabul etmeyi düşündüğünü söyledi

İşgalin Lübnan'a saldırısında 2 şehit, 3 yaralı

Libya’da Dibeybe’den milislere uyarılar

Buz da besin zehirlenmesine neden olabilir!

Batman'da kaybolan yaşlı kadın sağ olarak bulundu

İletişim Başkanı Altun: Suriye halkı yeniden küllerinden doğmuştur

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 575'e yükseldi

Teksas’taki sellerin ekonomik kaybı 22 milyar dolar

DMM, mağarada "tuzaklama" yapıldığı iddialarını yalanladı

Manavgat Belediye Başkanı ile yardımcısı tutuklandı

Gaziantep'te toplu sünnet töreni düzenlendi

Kahire'de telekomünikasyon yangınında 4 kişi öldü, iletişimler  kesildi

Yalnız yaşayan hasta kadın böbrek nakli için yardım eli bekliyor

Askerî Uzman Ebu Zeyd: Beyt Hanun pususu, ateşle verilmiş bir siyasi mesaj!

ANFİDAP: ZİM gemilerine limanlarımız da, vicdanlarımız da kapalı!

Kozluk’ta kaybolan vatandaş bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tahran: ABD ile görüşme talebimiz olmadı

Gazze'de ateşkes ihtimali: Witkoff'a göre tek bir anlaşmazlık kaldı

Yahudi çeteler Filistinlilere saldırdı: Tarım arazileri ateşe verildi

Siyonist rejim Şati Mülteci Kampı'nı vurdu: 2'si çocuk 8 şehit

ABD'den, Kuzey Kore ve Rusya'ya yeni yaptırım

El Halil'de işgalcilerin ağır yaraladığı genç, şehit düştü

Gazze'de çocuklar arasında menenjit vakalarında artış