• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında

02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Dubai’ye düzenlediği “Sektörel Ticaret Heyeti” ile doğal taş sektörünü Ortadoğu’nun kalbine taşıdı.

Dubai pazarının hala canlılığını koruduğunu söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Bazı firmalar Suudi Arabistan'dan aldıkları projelerin üretim süreçlerini Dubai'de gerçekleştiriyor. Dubai, lojistik, iş gücü, maliyet avantajları veya üretim altyapısı nedeniyle tercih ediliyor. Dubai’de inşaat projeleri hız kesmeden devam ederken, gayrimenkul fiyatları da istikrarını sürdürüyor. Gayrimenkul talebi halâ güçlü ve piyasa sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türk mermercilerine Dubai pazarında güzel şanslar var." dedi.

Alimoğlu, "Dubai Sektörel Ticaret Heyetimizin B2B görüşmeleri kapsamında 30’a yakın alıcı firma heyet katılımcılarımızla buluştu. Her bir heyet katılımcımız ortalama 10 firma ile görüşme yaparak yeni bağlantılar kurma fırsatı elde etti. Ayrıca, ziyaret günlerinde heyet katılımcısı firmalarımız Dubai ve Sharjah’ta 9 firmayı yerinde ziyaret ederken fuar ziyaretleri sırasında bölgenin önde gelen firmaları ile de stantlarında görüşmeler gerçekleştirdi. Alıcı firmalar arasında bölgenin güçlü inşaat firmalarının yanı sıra tanınmış depo ve fabrika sahipleri de yer aldı. Bu yoğun ilgi, Türk doğal taşlarının Dubai pazarında güçlü bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. Dubai’nin sabit nüfusu şu anda 3 milyon civarında ve 2040’a kadar 8 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Kısaca yapılaşma Abu Dabi istikametine ve yeni havalimanı istikametine doğru yayılarak devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki mega projelerden biri olan ikinci Palmiye Adası da yolda." diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yıllık 350 milyon dolar doğal taş ihraç ettiğini söyleyen Başkan Alimoğlu, Türkiye’nin 62 milyon dolarlık ihracatla lider ülke konumunda olduğuna değinerek, "BAE’ye yönelik Türkiye geneli doğal taş ihracatımızı 2025 yılına kadar %15 artışla 71 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörel Ticaret Heyetimiz dünya çapında ses getiren Big 5 Global Fuarı’yla eş zamanlı düzenlendi. Heyetimiz ikili görüşmeler sonrasında Dubai Big 5 fuarını da ziyaret etti. Bu sayede, ihracatçılarımız en yeni trendleri ve teknolojileri yakından takip etme fırsatı buldu. Bölgedeki inşaat projeleri ve doğal taş ithalatına dair güncel bilgilerle iş stratejilerini geliştirdiler. Sektörel Ticaret Heyetimizde kurduğumuz yeni iş bağlantıları gelecek yıllarda ihracat rekorlarımıza yenilerini ekleyecek." dedi. (İLKHA) 

Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu

HAKSİAD Ankara Şubesi açıldı

Fas'ta 1386 kişi kraliyet affından yararlandı

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi

68 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tır yoldan çıktı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Endonezya'dan uygunsuz içerikler nedeniyle Grok'a erişim engeli

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Şanlıurfa'da bir evde tüp patlaması: 3 ölü, 4 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Venezuela: ABD'li yetkililer diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Caracas'ta

ANFİDAP’tan Gazze’de şehit edilen gazeteciler için anlamlı etkinlik

Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

Endonezya açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

Almanya'da etkili olan Elli Fırtınası ulaşımda aksamalara yol açtı

ABD'de silahlı saldırı: 6 ölü, 1 gözaltı

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Küba'dan ABD'ye tepki: Satılık değiliz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu

HAKSİAD Ankara Şubesi açıldı

Fas'ta 1386 kişi kraliyet affından yararlandı

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi

68 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu