-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,09
-
EURO
51,51% 0,06
-
GRAM ALTIN
6352,07% 1,21
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Dubai’ye düzenlediği “Sektörel Ticaret Heyeti” ile doğal taş sektörünü Ortadoğu’nun kalbine taşıdı.
Dubai pazarının hala canlılığını koruduğunu söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Bazı firmalar Suudi Arabistan'dan aldıkları projelerin üretim süreçlerini Dubai'de gerçekleştiriyor. Dubai, lojistik, iş gücü, maliyet avantajları veya üretim altyapısı nedeniyle tercih ediliyor. Dubai’de inşaat projeleri hız kesmeden devam ederken, gayrimenkul fiyatları da istikrarını sürdürüyor. Gayrimenkul talebi halâ güçlü ve piyasa sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türk mermercilerine Dubai pazarında güzel şanslar var." dedi.
Alimoğlu, "Dubai Sektörel Ticaret Heyetimizin B2B görüşmeleri kapsamında 30’a yakın alıcı firma heyet katılımcılarımızla buluştu. Her bir heyet katılımcımız ortalama 10 firma ile görüşme yaparak yeni bağlantılar kurma fırsatı elde etti. Ayrıca, ziyaret günlerinde heyet katılımcısı firmalarımız Dubai ve Sharjah’ta 9 firmayı yerinde ziyaret ederken fuar ziyaretleri sırasında bölgenin önde gelen firmaları ile de stantlarında görüşmeler gerçekleştirdi. Alıcı firmalar arasında bölgenin güçlü inşaat firmalarının yanı sıra tanınmış depo ve fabrika sahipleri de yer aldı. Bu yoğun ilgi, Türk doğal taşlarının Dubai pazarında güçlü bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. Dubai’nin sabit nüfusu şu anda 3 milyon civarında ve 2040’a kadar 8 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Kısaca yapılaşma Abu Dabi istikametine ve yeni havalimanı istikametine doğru yayılarak devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki mega projelerden biri olan ikinci Palmiye Adası da yolda." diye konuştu.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin yıllık 350 milyon dolar doğal taş ihraç ettiğini söyleyen Başkan Alimoğlu, Türkiye’nin 62 milyon dolarlık ihracatla lider ülke konumunda olduğuna değinerek, "BAE’ye yönelik Türkiye geneli doğal taş ihracatımızı 2025 yılına kadar %15 artışla 71 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörel Ticaret Heyetimiz dünya çapında ses getiren Big 5 Global Fuarı’yla eş zamanlı düzenlendi. Heyetimiz ikili görüşmeler sonrasında Dubai Big 5 fuarını da ziyaret etti. Bu sayede, ihracatçılarımız en yeni trendleri ve teknolojileri yakından takip etme fırsatı buldu. Bölgedeki inşaat projeleri ve doğal taş ithalatına dair güncel bilgilerle iş stratejilerini geliştirdiler. Sektörel Ticaret Heyetimizde kurduğumuz yeni iş bağlantıları gelecek yıllarda ihracat rekorlarımıza yenilerini ekleyecek." dedi. (İLKHA)
Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı
Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı
Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var
Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik
Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı
İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor
Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor
Yükleniyor







