• BIST 100

    11220,75%1,94
  • DOLAR

    42,57% 0,09
  • EURO

    49,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5764,70% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9308,83% 0,32

Türkiye’nin farklı illerinden yöresel ürünler Mardin’de tanıtılıyor

13 Kasım 2024, Çarşamba 18:33
13 Kasım 2024, Çarşamba 18:33
Türkiye’nin farklı illerinden yöresel ürünler Mardin’de tanıtılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirilen yöresel gıda, tekstil ve el sanatları ürünleri Mardin halkına tanıtılıyor.

Ülkenin birçok kentinden Mardin’de buluşan esnaflar, birbirinden farklı tatların sergilendiği ve satışının yapıldığı yöresel ürünler pazarı kurarak, farklı lezzetler ve farklı ürünleri yerel halka sundu.

Fuar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzetleri tanıtma ve tattırma fırsatı sunarken, katılımcılarda da kültürel bir farkındalık oluşturdu.

12-24 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar, Mardinlilerin ilgisine sunuluyor.

Yöresel ürünlerin tanıtım organizasyonunu yapan Nurettin Özcan, ülkenin farklı şehirlerinden getirilen ürünleri Mardin halkına tanıtmak için bu organizasyonun yapıldığını belirtti.

Özcan, ülkenin birçok ilinden gelen esnaflla kültür buluşmasını gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Türkiye’nin farklı illerinden yöresel ürünleri tanıtmak için Mardin’de fuar organizasyonunu gerçekleştirdik. Mardin’de her yıl olduğu gibi bu yıl da her ilden yöresel ürünler, hediyelik eşyalar, el sanatları ve tekstil ürünleri gibi birçok ürünü tanıtıyoruz. Fuar, 24 Kasım’a kadar açık olacaktır. Gıda noktasında; lokum cezeri çeşitlerinden süt ürünlerine, sucuktan pestil kömeye, baldan kaymağa kadar çeşitli ürünler tezgâhlarda yer almaktadır. Trabzon, Afyon, Erzurum, Balıkesir, İstanbul, Gümüşhane, Kırşehir illerimizden katılım sağlandı. Bu illerimizle beraber fuar alanında yerel esnafımız da bulunmaktadır. Bu organizasyonu kültür buluşması olarak değerlendiriyoruz. Ülkenin her ilinden esnafları buluşturuyoruz. Doğu ile batı arasında da bir köprü oluşturuyoruz. Mardin halkı tarafından ciddi bir ilgi var.” şeklinde konuştu.

Karadeniz peynir çeşitlerini tanıtan Alperen Erbil, “Karadeniz’in yöresel ürünlerini tanıtmak için Trabzon’dan katılım sağlıyoruz. Tezgâhımızda; mıhlama kuymak peyniri, dil peyniri, koyun tulumu peyniri, keçi tulumu peyniri, kaşar peyniri, manda peyniri, ezine peyniri yer almaktadır. Bütün peynirler doğal yapımıyla kırsal bölgelerden bizlere ulaşmaktadır. Dil peyniri genellikle tost için kullanılır. Kaynadığı esnada kaşar peynirinden daha fazla uzamaktadır. Muhafazası ise soğuk bölümde bir yıla aşkın saklanıldığında herhangi bir çürüme, bozulma olmaz. Ancak açık alanda muhafazası ise en fazla 10 günlük bir süredir.” ifadelerine yer verdi.

Erzurum’dan Mardin’e geldiğini belirten Hasan Ayten, “Erzurum’dan lokum, şekerleme ürünlerini Mardin’e tanıtmak için katıldık. Tezgâhlarımızda köme pestil, lokum, pişmaniye ürünleri yer almaktadır. Ürünlerimiz tamamen organik olup yüzde yüz pancar şekerinden elde edilmektedir. Mardin halkından ciddi rağbet görüyoruz. Mardin halkına teşekkürler.” dedi.

İstanbul’dan tekstil ürünlerini tanıtmak için geldiğini ifade eden Yusuf Ateş Öz, “Mardin’e İstanbul’dan katılıyoruz. Tekstil ürünlerini yerel halka tanıtıyoruz. Ürünlerde genellikle kışlık kıyafetler yer almaktadır. Yerel halktan ciddi ilgi görüyoruz. 24 Kasım’a kadar fuar alanındayız.” şeklinde belirtti. (İLKHA)

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı: Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için destek olunmalı

AKİB, uzak pazarlarda ürün etki alanını genişletiyor

Filistinli doktor şehit El Burş için hukuki bir kampanya başlatıldı

Ticaret İl Müdürlüğü kasım ayı denetimlerini tamamladı

Bakan Bayraktar Macar mevkidaşı Lantos ile görüştü

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda ağır yaralanan polis hayatını kaybetti

Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı

İletişim Başkanı Duran’dan Antalya’daki depreme ilişkin açıklama

“Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde” resim yarışmasının sonuçları açıklandı

Bursa’da özel eğitim okulunda tartışmalı uygulamaya inceleme başlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye devriminin birinci yılını tebrik etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesidir

Hollanda, TürkAkım boru hattının işletmecisinin varlıklarına el koydu

Fransa'da küçük uçak düştü: 4 ölü

“Beytülmakdis Çalışmalarının Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı eğitim kampı gerçekleşti

Bakan Bak: GSB spor okullarından bu yıl 1 milyon 811 bin çocuk yararlandı

Guardian: israil, Gazze ateşkesini izleyen ABD güçlerini gizlice dinledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda 2026 yılı bütçesini sundu

HÜDA PAR Çüngüş İlçe Başkanı Güldoğdu: Elmadere’nin yol ve eğitim çilesi kış gelmeden çözülsün

Bingöl'de Umut Kervanı’ndan 203 aileye yardım

Diyarbakır’da sigarayla mücadele sokağa taşındı

Siirt'te park halindeki araç alev alev yandı

Bingöl Kent Meydanı’nda oluşan göçüklere tepki

Ben Gvir döneminde zindanda ölümler arttı: Siyonist rejim hapishanelerinde 110 Filistinli şehit

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den şap hastalığıyla ilgili Bakan Yumaklı’ya soru önergesi

Malatya'da kısa film yarışması düzenlenecek

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Her gün en az 20 dakika kendinize sessiz bir zaman ayırın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Dışişleri Bakanlığından Suriye'nin Hürriyet Günü'nün birinci yıl dönümüne kutlama mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı: Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için destek olunmalı

AKİB, uzak pazarlarda ürün etki alanını genişletiyor

Filistinli doktor şehit El Burş için hukuki bir kampanya başlatıldı

Ticaret İl Müdürlüğü kasım ayı denetimlerini tamamladı

Bakan Bayraktar Macar mevkidaşı Lantos ile görüştü

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda ağır yaralanan polis hayatını kaybetti

Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı