• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

TUSAŞ saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti 14 kişi yaralandı

23 Ekim 2024, Çarşamba 19:20
23 Ekim 2024, Çarşamba 19:20
TUSAŞ saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti 14 kişi yaralandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ Ankara Kahramzan tesislerine yönelik saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramzan Ankara yerleşkesine yönelik saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırının gerçekleştiği TUSAŞ tesislerine gitti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "4 şehit, 14 yaralımız var, 3'ünün durumu ağır" dedi. Yerlikaya, 2 teröristin de etkisiz hale getirildiğini kaydederek, "Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız" dedi.

Edinilen bilgilere göre de saldırının vardiya değişimi sırasına meydana geldiği belirtildi.

Rusya'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saldırıda 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Saldırıyı lanetliyorum şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramzan yerleşkesine yönelik saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde haber aldım. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır" dedi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Konuşmaya çıkmadan önce TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım. Kendisi haberi doğruladı. Henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle gayretle kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi buradan sunmak istiyorum" dedi.

Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezi olan TUSAŞ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuruldu. (İLKHA)

İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı

Motorine 2 lira 44 kuruş indirim geliyor

Yolcu otobüsü ile minibüs çarpıştı: 10 yaralı

Mersin'de denize kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Gaziantep’te drift yapan ehliyetsiz sürücüye ceza

Mersin’de makarna fabrikasında zehirlenen işçi sayısı 16’ya yükseldi

Ankara'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Gaziantep’te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Mersin'de “Aile ve Gençlik Söyleşisi”ne yoğun ilgi

ABD'nin baskısına rağmen Caracas yönetimi geri adım atmıyor

İtalya'da halk üç büyük bölgesinde seçim için sandık başında

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Rusya, Ukrayna'da 3 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurdu

İran'dan ABD ile müzakere iddialarına yanıt

Ukrayna barış görüşmeleri Cenevre’de başladı

HAMAS heyeti Kahire'de Gazze barış planının ikinci aşamasını görüşecek

Kolombiya-ABD hattı geriliyor: Kolombiya'dan gizli plan suçlaması

Güney Afrika'da düzenlenen G20 Zirvesi sona erdi

İşgal uçaklarının Lübnan'a saldırısında şehit ve yaralılar var

Diyarbakır’da 555 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 25 gözaltı

İdil-Cizre arası kara yolunda kaza: 8 yaralı

Kış aylarının vazgeçilmezi şalgam yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür bir Filistin Devleti kurulmadan küresel barış tam manasıyla sağlanamaz

Babasının hayalini gerçekleştiren öğretmen, öğrencilere umut oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı