-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,44% 0,09
-
EURO
51,21% 0,05
-
GRAM ALTIN
6424,54% 0,11
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine yüzde 25’i aşan zam
-
A+Buyut
-
A-Kucult
2026 yılında uygulanacak araç muayene ücretleri belli oldu. Yeni tarifeyle otomobil muayenesi 3 bin 288 TL’ye, otobüs ve kamyon muayenesi 4 bin 446 TL’ye yükseldi.
TÜVTÜRK tarafından 2026 yılında uygulanacak zorunlu araç muayene ücretleri açıklandı. Yeniden değerleme oranı doğrultusunda belirlenen yeni tarifeyle birlikte muayene ücretlerine yüzde 25’in üzerinde zam yapıldı.
Araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırmakla yükümlü olduğu araç muayeneleri, TÜVTÜRK istasyonlarında gerçekleştiriliyor. Her yıl güncellenen ücretler kapsamında 2026’da tüm araç gruplarında artışa gidildi.
Yapılan düzenlemeye göre; otomobil, minibüs, kamyonet ve özel amaçlı taşıtların araç muayene ücreti 3 bin 288 TL oldu. Otobüs, kamyon, çekici ve tanker türü araçlar için muayene ücreti ise 4 bin 446 TL’ye yükseltildi. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerin muayene ücreti 1 bin 674 TL olarak belirlendi.
Egzoz gazı emisyon ölçüm ücreti 460 TL olarak uygulanırken, araç muayenesiyle birlikte yapılan yola elverişlilik muayenesi ücretleri de zamdan etkilendi.
2026 yılı araç muayene ücretleri şöyle:
“Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler; araç muayenesi 4 bin 446 TL, yola elverişlilik muayenesi 2 bin 223 TL, birlikte yapılması halinde 5 bin 557 TL, egzoz gazı emisyon ölçümü 460 TL. Otomobil, minibüs, kamyonet ve hafif ticari araçlar; araç muayenesi 3 bin 288 TL, yola elverişlilik muayenesi 1 bin 624 TL, birlikte yapılması halinde 4 bin 110 TL, egzoz gazı emisyon ölçümü 460 TL. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler; araç muayenesi 1 bin 674 TL, bu araçlarda yola elverişlilik muayenesi ve egzoz gazı ölçümü uygulanmıyor.”
Öte yandan muayenesiz araç kullanmanın cezası da artırıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte muayenesiz araçla trafiğe çıkmanın cezası 2 bin 167 TL’den 2 bin 719 TL’ye yükseldi. (İLKHA)
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







