• BIST 100

    10609,37%-0,06
  • DOLAR

    40,42% 0,10
  • EURO

    47,29% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4418,92% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7046,59% 0,65

Üç ayların ruhunu yaşatan hatim geleneğine büyük ilgi

11 Ocak 2025, Cumartesi 03:32
11 Ocak 2025, Cumartesi 03:32
Üç ayların ruhunu yaşatan hatim geleneğine büyük ilgi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’in Abdulkerim Kuzu Kadir Camii, mübarek üç ayların başlamasıyla birlikte hatim geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Beş yıl önce Camii İmam Hatibi Levent Erkoyuncu’nun öncülüğünde başlatılan hatim geleneği, cami cemaatinin yoğun ilgisiyle her yıl büyük bir coşkuyla sürdürülüyor. Her gün öğle namazından sonra bir cüz okunarak gerçekleştirilen bu anlamlı ibadet, din görevlileri Maruf Ertek ve Mesut Göztok’un kıraatleriyle hayat buluyor.

Üç ayların manevi atmosferi camide hissediliyor

İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan üç aylar, Siirt’te manevi atmosferiyle camilere yansıyor. Abdulkerim Kuzu Kadir Camii’nde öğle namazlarının ardından okunan Kur’an-ı Kerim, cemaatin ruhunu doyuruyor. Bu anlamlı etkinlik, üç ayların ruhunu daha derinden hissettiren bir ibadet olarak dikkat çekiyor. Cemaat, topluca yapılan dualarla manevi huzuru paylaşıyor ve cami içinde güçlü bir birliktelik sağlanıyor.

Caminin düzenlediği bu etkinlikte, özellikle arife günleri yapılan toplu dualar, hatim geleneğini daha da anlamlı hale getiriyor. Cami içinde oluşan manevi birliktelik, insanların hem Allah’a yakınlaşmasına hem de birbirleriyle dayanışma içinde olmalarına vesile oluyor.

Her yaştan katılım ile geniş bir manevi buluşma

Hatim geleneği, cami cemaatinin her yaş grubundan yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yaşlılardan gençlere kadar birçok kişinin yer aldığı program, Kur’an-ı Kerim’in bereketini paylaşmayı mümkün kılıyor. Cami içerisinde sıcak bir kardeşlik ortamı oluşurken, etkinlik her yaştan katılımcının manevi bağlarını güçlendirdiği bir ibadet olarak öne çıkıyor.

Gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği program, onları Kur’an-ı Kerim’e daha fazla yönlendiriyor ve İslam’ın temel değerlerini öğrenmelerine vesile oluyor. Cemaat arasında oluşan bu dayanışma ruhu, Abdulkerim Kuzu Kadir Camii’ni bir buluşma noktası haline getiriyor.

"Üç ayların ruhunu yaşatıyoruz"

Abdulkerim Kuzu Kadir Camii İmam Hatibi Levent Erkoyuncu, bu anlamlı geleneği beş yıl önce başlattıklarını belirterek, cemaatin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erkoyuncu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Üç ayların manevi havasını camimize taşımak ve cemaatimizin Kur’an-ı Kerim’i düzenli olarak okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak amacıyla her gün bir cüz okuyarak hatim indiriyoruz. Bu geleneği, arife günü yaptığımız toplu dualarla taçlandırıyoruz. Etkinliğimiz, cemaatimiz arasında dayanışmayı artırıyor ve manevi huzuru en güçlü şekilde hissettiriyor.”

Erkoyuncu, hatim geleneğinin toplumdaki Kur’an-ı Kerim okuma alışkanlığını teşvik ettiğini ve üç ayların bereketini paylaşan bir ibadet olarak önem taşıdığını vurguladı.

Manevi mirasın gelecek nesillere aktarılması

Camide sürdürülen bu hatim geleneği, sadece bugünü değil, geleceği de etkileyen bir ibadet olarak dikkat çekiyor. Gelenek, çocuklara ve gençlere aktarılırken, onların manevi değerlerle yetişmesi hedefleniyor. Cami cemaatinin katkıları ve dayanışmasıyla sürdürülen bu etkinlik, üç ayların manevi anlamını derinleştirirken, toplumda birlik ve beraberliği pekiştiriyor. (İLKHA)

Witkoff, Gazze'de ateşkes için Orta Doğu'ya gidiyor

Suriye: Süveyda'daki ihlaller için komite kurduk

Guterres: Açlık, Gazze'de her kapıyı çalıyor

Ukrayna'da savaş uçağı düştü

Cenin'de bir çocuk işgal saldırısında şehit oldu

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Motosiklet kazalarında travmaya karşı alınması gereken önlemler

ABD, Ensarullah'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Kudüs Seriyyeleri: Siyonist esiri koruyan grupla irtibat kaybedildi

Ürdün sınır muhafızları Suriye sınırında kaçakçılarla çatıştı

SGK'dan Emekli Sandığı aylığı açıklaması

Gazze Sağlık Bakanlığı: Yakıt nedeniyle 5 sağlık kurumu hizmetlerini durdurdu

İstanbul'da arazi yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı'yla görüştü

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: “Terörsüz Türkiye" sürecini desteklenmesi gereken tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz

Camiye gelen öğrenciler: Yaz Kur'an Kursu'na geldiğim için çok mutluyum

Batman Valiliğinden kuvvetli rüzgâr uyarısı: Vatandaşlar tedbirli olmalı

Bursa'da kuraklık alarmı: Barajlar yılların en düşük seviyesinde

LGS tercih süreci ile ilgili velilere ve öğrencilere önemli tavsiyeler

Yeşilyurt'un tarihi "Çırmıktı" kitabında

HÜDA PAR'dan "Mohamed Abdelhafız" uyarısı: Mısır'a gönderilirse idam edilebilir!

ABD, Filistin'i gerekçe göstererek UNESCO'dan tekrar çekildi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çöşnük Kavşağı'nda trafik yükünü hafifletiyoruz

Çocuklar Kur’an’la birlikte hat sanatını da öğreniyor

Eruh’ta sismik araştırma sırasında yangın: 3 işçi yaralandı

Bakan Fidan: israil Suriye'yi bölmek istiyor; buna izin vermeyeceğiz

"Her ne olursa olsun Gazze'nin deniz ablukasının kırılması fikrinden geri durmayacağız"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Witkoff, Gazze'de ateşkes için Orta Doğu'ya gidiyor

Suriye: Süveyda'daki ihlaller için komite kurduk

Guterres: Açlık, Gazze'de her kapıyı çalıyor

Ukrayna'da savaş uçağı düştü

Cenin'de bir çocuk işgal saldırısında şehit oldu

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi