• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Üç buçuk ayda hafız olan Elif'in azim ve başarı hikayesi

GÜNDEM 31.10.2024 18:23:42 0
Üç buçuk ayda hafız olan Elif

17 yaşındaki Elif Kırmızızambak, üç buçuk ayda hafızlığını tamamlayarak ailesinin gururu ve kurs arkadaşlarının ilham kaynağı oldu.

Siirt İl Müftülüğü'ne bağlı Vecide Kuzu Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini üç buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlayan 17 yaşındaki Elif Kırmızızambak, genç yaşında gösterdiği azim ve kararlılığıyla büyük bir başarı hikayesine imza attı.

Ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle başladığı bu zor yolculukta karşılaştığı tüm zorluklara rağmen hedefinden vazgeçmeyen Elif, şimdi hem ailesinin gurur kaynağı hem de kurs arkadaşlarına ilham kaynağı olan bir hafize.

"Hafız olmayı hep hayal ediyordum"

Hafız olma arzusunun çocukluk yıllarında başladığını belirten Elif Kırmızızambak, hafızlık yolundaki ilk adımlarını şöyle anlattı:

"Hafız olmayı çok istiyordum ve bu konuda pek çok video izliyordum. Hafızlık yapan arkadaşlarım vardı; onlara sık sık nasıl çalıştıklarını soruyordum. Bir gün arkadaşlarla pikniğe gittik, o sırada hafızlık kursu kayıtlarının yaklaştığını biliyordum ve sürekli araştırıyordum. Arkadaşıma hafızlık kursunun nasıl bir yer olduğunu sordum. O da bana, 'Sen de mi kayıt yaptıracaksın?' diye sordu. Çok istediğimi söyleyince, 'Ailenle konuş, ben de hocalara seni iletirim' dedi. Eve döndüğümde annemle konuştum. Annem evden ayrılmamı istemiyordu, ama babamdan izin aldığım için sonunda annem de kabul etti ve kayıt yaptırdım. Kursa başladığım ilk gün 1 Temmuz'du; bu tarihi hiç unutmam."

Zorlu bir süreçten geçti, sabırla hedefine ulaştı

Elif, kursa başladığında ailesine duyduğu özlemi sıklıkla hissettiğini belirterek, bu süreçte karşılaştığı zorlukları şu sözlerle aktardı:

"Başlarda evi çok özlüyordum ve sık sık eve gitmek istiyordum. Önce kısa ezberlerle başladık, sonra Kur'an’a geçtik. Hevesle çalıştım ve ezber yapmaya başladım. Yıl sonunda komisyona girdim; çok heyecanlıydım ve komisyonu geçtim. Hafızlık sınıfına seçildim. Hafızlık hocam, kapasitemi ölçtü ve kısa sürede tamamlayabileceğime kanaat getirdi. Allah'a şükürler olsun, üç buçuk ayda hafızlığımı tamamladım. Annemle babam bu haberi duyduklarında çok sevindiler, benimle gurur duyduklarını söylediler. Ben de çok mutlu oldum."

"Sonlara doğru zorlandım ama sabrettim ve başardım"

Hafızlık sürecinde zaman zaman zorluklarla karşılaştığını ve özellikle sonlara doğru sık sık umutsuzluğa kapıldığını dile getiren genç hafize, pes etmeyip hedefine ulaşmanın verdiği huzuru ifade etti:

"Sonlara doğru zorlandım ve sık sık hocama 'Ne zaman hafız olacağım?' diye soruyordum. Sonunda bitti, çok şükür. Hafızlık zor bir süreç olsa da sabredip başardım. Hafızlık gerçekten çok güzel bir şey, keşke daha erken yaşta gelseydim. Küçük yaşlarda zihin daha açık ve ezber daha kolay oluyor."

Kurs ve eğitiminin güzel yanlarını anlattı

Elif, hafızlık kursuna başladığında ilk başta tereddüt yaşasa da burada geçirilen zamanı düşündüğünden çok daha keyifli geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Başta bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum, ama kursun hem hocaları hem de arkadaşlarım çok iyi. Ayrıca burada tefsir, hadis, akaid, siyer gibi dersler görüyoruz, çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor. Her cuma film günü oluyor ve yarışmalar düzenleniyor. Hocalarımız, adeta bir anne gibi bize yakın ve destek oluyor. Başta evi özlerken şimdi eve gidince burayı özlüyorum."

Ailesinin gururu, arkadaşlarının ilham kaynağı oldu

Elif Kırmızızambak’ın hafızlık yolunda gösterdiği azim ve kararlılık, ailesini ve kurs arkadaşlarını da derinden etkiledi. Ailesinin gurur kaynağı olan Elif, kurs süresince yaşadığı özveri dolu süreci ve zorlukların üstesinden gelişini bir başarı hikayesi olarak ardında bırakırken, diğer arkadaşlarına da örnek oldu. (İLKHA)

Siyonist rejim bayramın 2'nci gününde de Gazze’de katliamlarını sürdürüyor

Altın fiyatlarında rekor artış devam ediyor

Osmaniye'de 39 kilo metamfetamin ele geçirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sürekli kusur görmek ve bunları dile getirmek evliliğe zarar veriyor

Güney Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ