• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Ukraynalılardan vefa eli

15 Şubat 2023, Çarşamba 09:45
15 Şubat 2023, Çarşamba 09:45
Ukraynalılardan vefa eli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ukraynalılardan vefa eli

İzmir’de yaşayan Ukraynalılar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden bu yana yardım malzemelerinin toplanma noktasında çalışıyor. Ukrayna-Rusya savaşı sonrası Türkiye’nin Ukraynalılara kapısını açtığını belirten Oksana Özek, 'Türk milleti bize çok yardım etti. Bunu hiç unutmayacağız. Türkiye’de deprem oldu ve biz bu acıyı çok iyi anlıyoruz' dedi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde Türkiye adeta tek yürek oldu. Yurdun dört bir yanından ve yurt dışından yardım malzemeleri, deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor. Depremzedelerin ihtiyacı olan malzemelerin toplanması, ayrıştırılması ve gönderilmesi için de insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada bu işleri yapanlar sadece Türkler olmuyor. İzmir Ukraynalılar Derneği üyesi olan Ukraynalılar da depremin birinci gününden bu yana yardım malzemelerinin toplandığı alanlarda canla başla çalışıyor. İzmir’de yaşayan Oksana Özek ve Alona Dinç de o vefalı dostlardan yalnızca ikisi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarİzmir’de bulunan merkezde yardım malzemelerinin toplanmasına ve ayrıştırılmasına destek olan kadınlar, 'Türk milleti bize çok yardım etti. Bunu hiç unutmayacağız' diyor.

'Türkiye, Ukraynalılar için bir sığınak oldu'
Ukrayna-Rusya savaşı öncesi İzmir’e yerleşen İzmir Ukraynalılar Derneği üyesi Oksana Özek, 'Savaştan dolayı birçok Ukraynalı Türkiye’ye geldi. Türkiye Ukraynalılar için bir sığınak oldu, kapısını bize açtı. Savaşın üzerinden bir yıl geçti ve Türk milleti bize çok yardım etti. Bunu hiç unutmayacağız. Türkiye’de deprem oldu ve biz bu acıyı çok iyi anlıyoruz. Bir şey yapabilir miyiz diye hemen hareket ettik. Ukraynalılar gönüllü olarak depremzedeler için yardım ediyor. Bazıları yardım malzemesi topluyor, bazıları maddi destekte bulunuyor. Biz de depremin birinci gününden beri buradayız. İlk günler daha kalabalıktık. Hatay’a kolileri yolladık. İzmir’e gelen depremzedeler için de koli hazırladık. Şimdi de yardımları ayrıştırıyoruz. Yardım ihtiyacı azaldıkça daha az sayıda kişi gelmeye başladı' diye konuştu. Oksana Özek ve Alona Dinç, ihtiyaç oldukça dernek üyeleri olarak destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı

Gaziantep'te feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İspanya'da 14 büyük yangın kontrolden çıktı, can kayıpları artıyor

Ukrayna: Donetsk’te 6 yerleşim yerini geri aldık

Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı

Bolivya devlet başkanını seçiyor

Şırnak AFAD gönüllüleri kaynaşma etkinliğinde buluştu

Çanakkale'de orman yangını 2. gününde devam ediyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehditi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan PKK/YPG'ye uyarı: Bir karış topraktan bile vazgeçmeyiz

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek

HÜDA PAR: Depreme hazırlıksız yakalanmak ihmalkârlığın bir sonucu

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Batman'da yere yığılan kadının alkol etkisinde olduğu belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı