Tarih: 20.10.2024 22:56

Ukrayna'ya silah kısıtlaması olacak mı? NATO Genel Sekreteri Rutte açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, G7 Savunma Bakanları vesilesiyle geldiği İtalya'da yaptığı açıklamada, bazı müttefik ülkeler arasında bir süredir Ukrayna'ya destek için gönderilen silahların Rusya topraklarına yönelik saldırılarda kullanılmasına ilişkin tartışmaya değinerek, "Kiev'in güçlü bir konumda müzakere masasına gelmesini sağlamak için büyük bir yardıma ihtiyacımız var. NATO açısından kısıtlama getirmemek daha iyi olur ancak sınırlama koyup koymamak müttefiklerin sorumluluğundadır. Bu, NATO'ya bağlı değil, bence kısıtlamalardan kaçınmak daha iyi olur." dedi.

Rutte, "Asıl önemli olan, Kiev'in Rus saldırganlığına karşı ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasını sağlamak ve tüm müttefiklerin kabul ettiği şekilde güçlü bir konumdan müzakere yapmaktır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğiyle ilgili olarak Rutte, "Kiev'in gelecekteki yeri NATO'dur. Rusya, Ukrayna'da başarılı olursa bunun İtalya'nın ve tüm NATO'nun güvenliği üzerinde de çok büyük etkileri olacağı açıktır." diye belirtti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —