• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Ulusal turnuvada, uluslararası sporcular hamle yaptı

21 Ekim 2023, Cumartesi 03:45
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Ulusal turnuvada, uluslararası sporcular hamle yaptı
Tarih: 03:45 - 21 Ekim 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Ulusal turnuvada, uluslararası sporcular hamle yaptı

Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen 48. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası’nda ilk hamle yapıldı.
Turnuvanın açılış seremonisinde sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Tüm spor dallarında velilerimiz, faaliyetlere büyük ilgi gösteriyor. Ancak satranç branşında bu ilgi bir hayli yüksek. Bu ilginin neticesinde çok şükür Milli Takım kadrolarına sporcular kazandırdık. Ulusal ve uluslararası başarılar elde ettik” dedi.

Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 48. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde başlatıldı.

Açılış seremonisine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan ile çok sayıda kulüp yöneticisi, antrenör, Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) unvanına sahip ve Satranç Puan Sıralama Sistemi (ELO) içerisinde olan sporcular katıldı.

Başlangıç hamlesi öncesi sporcularla bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sporcularla kısa sohbetler gerçekleştirdi ve başarı diledi. 373 faal lisanslı sporcunun katılım sağladığı organizasyon 8 yaştan, açık yaş kategorisine kadar 11 farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Dereceye giren sporculara kupa, madalya, özel satranç seti ve akıl-zekâ oyunları seti armağan edilecek.

'Milli takım kadrolarına sporcular kazandırdık'
Açılış seremonisinde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Turnuvaya göstermiş oldukları büyük ilgiden dolayı tüm velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Tüm spor dallarında velilerimiz, faaliyetlere büyük ilgi gösteriyor. Ancak satranç branşında bu ilgi bir hayli yüksek. Bu ilginin neticesinde çok şükür Milli Takım kadrolarına sporcular kazandırdık. Ulusal ve uluslararası başarılar elde ettik. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için akademik çalışmalar çok önemli ama akademik çalışmaların yanında sportif, sanatsal bir de kültürel etkinlikler de bir o kadar önemli. Türkiye’nin adını dünyaya duyurabilmek, İstiklal Marşımızı yurt dışında okutturup, ay -yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek için spor alanında hummalı şekilde mesai yapıyoruz. Organizasyonda 8 farklı yaş grubunda, 11 ayrı kategoride 373 sporcumuz yarışacak. Ben, bu platformda organizasyonun icrasında görev yapan tüm yönetici arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliği yaptıkları çalışma neticesinde Qr kodlu uygulamayla tüm veri takip işlerini dijital platforma taşıdılar. Bu sayede sonuçların federasyon sistemine sağlıklı bir şekilde transferi sağlandı. Sizlerden gelen bir talepler ve istekler neticesinde organizasyonlarda standartlarımızı daha da yukarıya çıkaracağız. Vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutluyorum.”

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi