-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Uluslararası Af Örgütü: Savaş kabusu Gazze'de ateşkes ilanıyla bitmiyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard, Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin işgal soykırımı nedeniyle parçalanan Filistinlilerin hayatlarını onarmaya yeterli olmayacağını söyledi.
"X" platformunda yaptığı açıklamada Callamard, ateşkes anlaşmasına varılması haberlerinin işgalci rejimin Filistinlilere karşı uyguladığı soykırım mağdurlarını bir miktar rahatlatacağını ancak bu adımın "geç" geldiğini sözlerine ekledi.
Callamard, "15 ayı aşkın süredir yıkıcı ve sürekli bombardımana maruz kalan, defalarca evlerinden edilen ve geçici çadırlarda yiyeceksiz ya da susuz yaşam mücadelesi veren Filistinliler için bombalamalar durduğunda kabus sona ermeyecek.” dedi.
İşgal rejiminin, barış sürecini engellemeye devam etmesinin hoşgörülemeyecek bir şey olduğunu vurgulayan Callamard, Gazze'ye uygulanan ablukanın bir an önce kaldırılmaması halinde bu acıların devam edeceğini kaydetti.
Dün akşam Katar, Gazze Şeridi'nde önümüzdeki Pazar günü başlayacak bir ateşkes anlaşmasına varmak için Katar-Mısır-Amerikan arabuluculuk çabalarının başarısını duyurdu. Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdul Rahman Al Thani, duyuruda Katar, Mısır ve ABD'nin "anlaşmanın uygulanmasını sağlamak için çalışacaklarını" doğruladı.
Gazze Şeridi sakinleri, işgalin ekonomik ve sosyal yaşamın çeşitli yönlerini ve altyapıyı yok ettiği, açlığı, yoksulluğu ve işsizliği arttırdığı 16 ay süren işgal savaşının ardından ateşkesin yürürlüğe girmesini bekliyor.
Soykırım sırasında işgal, 155 binden fazla Filistinliyi öldürüp yaralamanın yanı sıra altyapıyı, evleri, hastaneleri ve kurumları kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etti. Bu durum Gazzelilerin acı ve trajedi duygularını derinleştirdi ve uluslararası raporlar bunu çağdaş tarihin en acımasızı olarak nitelendirdi. (İLKHA)
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Yükleniyor







