GÜNDEM 5.03.2024 18:10:09 0

Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği’nin Adıyaman Şubesi açıldı

Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği’nin Adıyaman Şubesi açıldı
Haberi Sesli Oku

Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği’nin Adıyaman Şubesi açıldı

Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi’nin açılışı yapıldı.
Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği’nin Adıyaman Yeni Mahalle’de ki açılışına Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Türkiye Direktör Yardımcı Margie Rehm, STK başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Dernek, depremde zarar gören çiftçilere çeşitli desteklerin yanı sıra işverenlere de sigorta ve eleman desteğinde bulunacak.
Derneğin açılışında kısa bir konuşma yapan UGD Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Korkutata, “Uluslararası Göç Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak kurumlarımızla birlikte Adıyaman’da depremde zarar gören çeşitli birimlere az da olsa katkıda bulunmak için buradayız. Aynı zamanda BM’nin verdiği destekle bir nebze bir damla da olsa yaraları sarmaya çalışacağız” dedi.
BM Dünya Gıda Direktör Yardımcı Margie Rehm ise konuşmasında, “2011 yılından bugüne kadar insan onuruna yakışır yardımlaşma ve dayanışma bilinciyle ülkemizin her bir köşesinde çalışmalarımız devam etmektedir. 6 Şubat ‘ta yaşanan felaket hepimizi derinden etkilemiştir. Erken toparlanma sürecine katkı sağlamak için 2024 yılı itibari ile Adıyaman başta olmak üzere deprem bölgesinde de çalışmalarımıza hızla başladık. Yaşanan felaketin sonuçlarının farkında olduğumuz gibi hep birlikte toparlanmak için de üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Yeniden toparlanmak için tüm imkanlarımızla Adıyaman’da çalışmalarımızı yönetmek en temel mesuliyetimizdir. Bu nedenle Adıyaman ‘da ikamet eden depremden önce tarımla uğraşıp bu felaket sebebiyle imkanlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza hem tarla hem de ekipman desteği sağlayarak Örtüaltı sebze yetiştiriciliği konusunda ürettikleri ürünlerin satışına, pazarlamasına katkı sağlamaya çalışacağız. Geçim kaynaklarının iyileşmesine destek olacağız. Öte yandan yine Adıyaman’da ikamet eden vatandaşlarımıza istihdam fırsatları sunarak hem vatandaşımızı iş sahibi olmasına hem de Adıyaman’da toparlanmaya çalışan işverenleri destek olacağız” dedi.
Konuşmalar sonra, UGD ile Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO),Tarım İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adıyaman Ziraat Odası ve Göç idaresi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Malatya'da onbinler Gazze'ye destek işgalci siyonistlere lanet etmek için yürüdü

Molla Beşir: 50 binin üzerinde Müslüman şehit edilmişse bırakın artık ordularınızla övünmeyin!

Birinci Türkiye Âlimler Konferansı sonuç bildirgesinde Gazze'ye destek çağrısı

Tutak Hoca: Ümmet, Gazze’yi ve yok edilen insanları görmüyor mu?

Amasya'da 4,6 büyüklüğünde deprem

ABD polisi otizmli serebral palsi hastası genci öldürdü

ABD'de küçük uçak düştü: 1 ölü

Batman'da silahlı yaralama olayına karışan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı

Vali Ahmet Hamdi Usta: vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz

Çin'de kuvvetli rüzgar etkili oluyor

İlahiyatçı Özkan Yaman: Aile yapısı çöküşe sürükleniyor

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 8 ölü, 7 yaralı

Bingöl'de silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı, 2 tutuklama

Molla Tayfur: Filistin’deki Müslümanların direnişi, siyerden ilham alıyor

Antalya’da karbonmonoksit faciası: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Doğu Akdeniz’de fırtına uyarısı

Rusya: Ukrayna'ya ait F-16 savaş uçağını düşürdük

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 944'e yükseldi

Mevlid mesajı: Direniş, şehadet, hikmet, vahdet… Önder Hazreti Muhammed’dir

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Çifte vatandaş siyonistler Türkiye'den çıkarılsın

Cebaliye ve Han Yunus’a işgal saldırıları: 14 şehit

Nisan ayında 181 yerleşim yolu kar nedeniyle ulaşıma kapattı

Ömer Çelik Hoca: Bütün insanlık Hazreti Muhammed’in kurtuluş reçetesine muhtaçtır

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Yaçin: Gazze’nin yalnızlığına son verin

DMM: "Gazzelilerin Suriye'deki kamplara yerleştirileceği" iddiası asılsızdır

ALES yapıldı, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Şırnak'ta trafik kazası: 2 ölü

Meteoroloji'den yeni uyarı! Ankara dahil kar uyarısı geldi

Harvard öğretim üyelerinden Trump hükümetine dava

Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliği başladı

Yükleniyor