Tarih: 23.10.2024 16:46

Uluslararası hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Şanlıurfa’da başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, Şanlıurfa Valiliği himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Yarın Mevlâna Celaleddin-i Rumi Camii ve Müştemilatında düzenlenecek açılış programı ile başlayacak yarışmaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılacak.

6’sı yurt dışından 4’ü ise yurt içinden olmak üzere 10 kişiden oluşacak jüri heyetinin yer aldığı yarışmaya, 34 ülkeden 41 okuyucu katılacak. Şu ana kadar İstanbul ve Konya’da düzenlenen yarışma, ilk kez Şanlıurfa’da düzenlenecek ve organizasyon 4 gün sürecek.

Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dallarında düzenlenecek yarışmanın ödül töreni ise Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Yarın saat 16.00’da yoğun davetli katılımı ile gerçekleştirilecek yarışmanın açılış programı ise organizasyonu tanıtan sinevizyon gösterileri ve protokol konuşmaları ile başlayacak.

Yarışmanın ilk günkü programı, Hafızlık ve Güzel Okuma Yarışması bölümünde 3 yarışmacının sunumu ile tamamlanacak. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —