Tarih: 18.10.2024 15:21

"Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü"

Facebook Twitter Linked-in

Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından Kemeraltı Camii önü 5 Ocak Meydanı'nda Gazze ve Lübnan'da gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek cuma namazı çıkışında basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Muhammed İçlek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Adana'da düzenlenen basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi İnan Gezgin, Filistin'deki zulme dikkat çekti.

Gezgin, konuşmasına şu ifadelerle başladı: “Bismillahirrahmanirrahim. 'Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur' (Hud: 113). İzzeti kuşananlara selam olsun. Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun. Mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayanlara selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun.”

"Dünya suskun, Gazze yanıyor!"

Gezgin, siyonist işgal rejiminin Gazze'de bir yılı aşkın süredir devam eden saldırılarını kınayıp dünya kamuoyunun bu zulme karşı duyarsız kaldığını belirterek, "Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun... Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 45 binden fazla insanın katledilmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.

"Gazze, çağımızın Uhdud'u oldu"

Hastaneler, okullar, camiler ve sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını vurgulayan Gezgin, "İnsanlığın bittiği yerdeyiz. Yaşanan zulümleri anlatmaya kelimeler yetmiyor artık. Gazze, çağımızın Uhdud'u oldu. Gazze'de bedenler bombaların altında yanıyor"  dedi.

"Uluslararası sistem iflas etti!"

"İslam ülkelerinin sessizliğinden istifade eden Siyonist rejim, soykırım ve işgal politikalarını Gazze dışına taşıyor" diyen Gezgin, Lübnan'a yapılan saldırıların tehlikeye işaret ettiğini belirtti.

Uluslararası toplumun bu katliamlara sessiz kalmasını sert bir dille eleştiren Gezgin, "Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü. İnsanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında zilleti tercih etmektedir" şeklinde konuştu.

"Kudüs davası bitmeyecek!"

Gezgin, konuşmasının sonunda şu çağrıyı yaptı:

"Gazze'deki soykırım ve işgale karşı direniş gösteren mücahitlere, izzeti kuşanan liderlere ve Gazze'nin kahraman halkına selam olsun. Siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —