• BIST 100

    9265,01%-1,37
  • DOLAR

    38,13% 0,12
  • EURO

    43,49% 1,18
  • GRAM ALTIN

    4053,34% 2,49
  • Ç. ALTIN

    6554,99% 2,97

UMID Siyer Sınavı takvimini açıkladı

DÜNYA 24.02.2025 07:55:00 0
UMID Siyer Sınavı takvimini açıkladı

"Onu Oku Onu Yaşa" temasıyla UMID tarafından düzenlenecek olan Avrupa Geneli Siyer Sınavı, 13 Nisan'da 8 ülkede düzenlenecek.

UMID (Almanya ve Avrupa Müslüman Topluluklar Birliği) tarafından yapılan açıklamaya göre Siyer Sınavı iki kategoride yapılacak.

14 Yaş ve altı gençlerin katılacağı 1. ve 2. kategoride Feyzullah Zerey tarafından yazılan "En Mükemmel Rehber Hz. Muhammed" isimli eserin kaynak kitap olarak seçildiği belirtildi.

15 Yaş ve üstü katılımcılar için ise İdeal Eğitim Vakfı'nın hazırladığı "Beşir ve Nezir Hz. Muhammed" kitabının kaynak kitap olarak seçildiği açıklandı.

Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, İngiltere, Avusturya, Fransa ve İtalya ile bu ülkelerin farklı bölgelerinde yapılacak Sınav, Türkçe'nin yanı sıra Almanca konuşulan ülkelerde katılımcının tercihine bağlı olarak Almanca da yapılacak.

Avrupa Geneli yapılacak olan Sınav'a son başvuru tarihi 7 Nisan 2025 olarak açıklandı. Dereceye girenlere ise kategorisine göre Umre ve para ödülleri takdim edilecek.

UMID tarafından, Ahzap Suresi 21. Ayet-i Kerime ile başlayan ve basın yayın kuruluşlarına gönderilen açıklamanın tam metni ise şöyle:

Bismillahirrahmanirrahim!

Gerçek şu ki; Allah'ı ve Ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça ananlar için Allah'ın Peygamberinde güzel örnekler vardır (Ahzap 21).

Onu Oku Onu Yaşa…

UMID yani Almanya ve Avrupa Müslüman Topluluklar Birliği olarak bu yıl da Avrupa genelinde O'nu (Sallallahu Aleyhi Vesellem) okuyup anlamak ve yaşayabilmek adına düzenleyeceğimiz Siyer sınavı 13 Nisan 2025 tarihinde saat 11.00'de gerçekleştirilecektir.

Katılımcılara 50 sorunun sorulacağı sınavın suresi 90 dakika olup 12.30'da sona erecektir.

İki kategoride gerçekleştireceğimiz ve Avrupa geneli değerlendireceğimiz sınav Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, İngiltere, Avusturya, Fransa ve İtalya'da ve bu ülkelerin farklı şehirlerinde yapılacaktır.

Sınav'da önceki yıllardan farklı olarak Türkçe'nin yanı sıra Almanca konuşulan ülkelerde dil olarak Almanca da tercih edilebilecektir. İsteyen katılımcı başvuru esnasında belirterek dil tercihini yapabilir.

Kategoriler, kaynak kitaplar ve ödüller

1. ve 2. kategori:

Kitap: 14 Yaş ve altı gençlerin katılacağı 1 ve 2 kategoride Feyzullah Zerey tarafından yazılan "En Mükemmel Rehber Hz. Muhammed" isimli eser.

Ödüller: 1.) 1200 Euro 2.) 1000 Euro 3.) 800 Euro 4.) 600 Euro 5) 400 Euro

3. ve 4. kategori:

Kitap: 15 Yaş ve üstü katılımcıların başvuruda bulunacağı 3. ve 4. Kategori için ise İdeal Eğitim Vakfı'nın hazırladığı "Beşir ve Nezir Hz. Muhammed" isimli eser

Ödüller: 1.) Umre 2.) Umre 3.) Umre 4.) 1000 Euro 5) 800 Euro

Not: Önceki yıllarda umre ödülü kazanmış yarışmacılarımız bu yıl da umre ödülü kazanmaları durumunda kendilerine umre yerine değerlendirilecekleri dereceye göre para ödülü verilecektir.  Ayrıca sınav değerlendirmesi neticesinde beraberlik olması durumunda farklı sorulardan hazırlanmış yeni bir sınav yapılarak dereceye girenler belirlenecektir.

Müracaat Yerleri:

UMID'e bağlı bütün cami, dernek ve vakıflar.

WWW.umid-ev.com

Son Başvuru Tarihi: 7 Nisan 2025

Sınav tarihi: 13 Nisan 2025 tarihinde yerel saat ile saat 11.00'de UMID'e bağlı bütün dernek, cami ve vakıflarda.

Gayret bizden başarı Allah'tandır!

UMID (Almanya ve Avrupa Müslüman Topluluklar Birliği). (İLKHA)

HÜDA PAR Doğanşehir İlçe Başkanı Kaplan vefat etti

Mardin’de tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Bakan Bolat, Suriyeli mevkidaşıyla ulaştırma altyapısının yeniden inşasını görüştü

Rusya, Donetsk'te 1 yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Çin yapay zekâ eğitimini zorunlu hale getiriyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın deniz planlamasına sert tepki

Bakan Uraloğlu, Slovenya Başbakanı Golob ile görüştü

Ramanlı kardeşlerden Gazze'ye anlamlı yardım

Ukrayna'da sıkıyönetim 3 ay daha uzatıldı

Kanada'da boru hattında patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Şırnak'ta kaçak keklik operasyonu

Siirt’te kaldırım işgallerine karşı denetimler başladı

Şırnak’ta kar yağışı etkili oldu

Bakan Yerlikaya: 175 bin 512 Suriyeli ülkesine döndü

Siirt’te seyir halindeki motosiklet alev aldı

Diyarbakırlılar: Şehri imar ederken nesli ihmal etmeyelim!

Balık sezonu sona erdi, esnaf gelecek sezona umutla bakıyor

Bebekteki bazı sorunlar artık anne karnında belirlenebiliyor

10 ilde eş zamanlı operasyonda 233 kişi gözaltına alındı

Ortaokul öğrencileri Gazze yararına kermes düzenledi

Von der Leyen: Bildiğimiz Batı artık yok, yeni bir dünya düzeni şekilleniyor

Bakan Yumaklı'dan zirai don hasarına ilişkin açıklama: Ödemeleri derhal yapılacak

Eğitimci Haras: Ödevlerin tamamen yapay zekâ ile yapılması tembelliğe yol açar

Ankaralı hayırsever elektrikli bisikletini Gazze'ye bağışladı

Süresiz nafaka 37 yıldır mağduriyet oluşturuyor

Gaziantep'te elektrik kablosu çalan 6 kişi tutuklandı

Cenin'de iki direnişçi şehit edildi

Gaziantep Peygamber sevdalısı halk: içimizdeki sevdayı haykırdık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ