• BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% -0,01
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6167,97% -0,03
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,00

Ümit Özdağ’a sert tepki gösteren Başkan Başdeğirmen: “Bu mantık ve algıyla hangi milleti, hangi devleti yönetecekler?”

12 Şubat 2023, Pazar 19:40
12 Şubat 2023, Pazar 19:40
Ümit Özdağ’a sert tepki gösteren Başkan Başdeğirmen: “Bu mantık ve algıyla hangi milleti, hangi devleti yönetecekler?”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ümit Özdağ’a sert tepki gösteren Başkan Başdeğirmen: “Bu mantık ve algıyla hangi milleti, hangi devleti yönetecekler?”

Kahramanmaraş deprem bölgesinde karşılaştığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a, bir televizyon kanalındaki 'Enkaz altından sadece AK Partililer çıkartılıyor' sözleri üzerine tepki gösteren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bunlar bir de memleketi idare etmeye talip olan insanlar. Bu düşüncelerle, bu fikirlerle, bu mantık ve algıyla yönetmeyle hangi devleti, hangi milleti yönetecekler. Ben bunu da merak ediyorum” dedi.

Bir televizyon programına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Önce AK Partililer çıkartılıyor. Bunu söylemek istemezdim ama sahada bunu duyuyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı. Kahramanmaraş’ta bir enkaz başında Ümit Özdağ ile karşılaşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Özdağ’a tepki gösterdi. Deprem bölgelerini ziyaretine devam eden Başkan Başdeğirmen, Özdağ ile yaşadığı diyaloğu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerine anlattı. Özdağ’ın televizyondaki programını izlediğini ve üzüldüğünü belirten Başkan Özdeğirmen, bir vatandaş olarak Ümit Özdağ’a konu hakkındaki hislerini açıklamak isteğinin oluştuğunu söyledi.

Özdağ tarafından yapılan açıklamaların pek çok insanı üzdüğünü düşündüğünü ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Tam bir hafriyatın içerisinde ‘Ses geliyor. Sessiz olun’ diye uyarının yapıldığı esnada arkamızdan bir grubun geldiğini fark ettin. Ve Ümit Özdağ beyefendi olduğunu gördüm. Yanıma gelince bir vatandaş olarak içimde söylemem gerekenleri söyleme hissi geldi. Sanki oradaki insanların AK Parti genel merkezinden görevlendirilip getirildiğini zannediyorlar. Çünkü ‘AK Partili misin?’ diye soranlar oradakilerin tamamına soruyor. Orada kimler çalışıyorsa sanki hepsi AK Partili. AK Partiliymiş gibi aşağıya ‘Sen AK Partili misin?’ diye soracak. Oradaki insanlar tüm Türkiye’den o işin içinde olmak için canı gönülden gelen insanlar. O acıyı paylaşmak için gelen insanlar. O acının içerisindeki zor durumdaki insanlara yardım etmek için gelen insanlar. Enkazın içerisinde canıyla uğraşan vatandaşımız var. Ben ona soracağım ‘Hangi partilisin?’ diye. O da bana cevap verecek. Bende ona göre hareket edeceğim. Komedi bir şey. Böyle bir komedi olur mu? İşte bunlarla algı oluşturmaya çalışan insanlara bir cevap vermem gerektiğini düşündüm. Akılları sıra bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu algıda bazı insanların kafasında kalsın. Siyaseti yürütelim diye düşünüyorlar. Bu sıkıntılı dönemde siyaset yapmanın, yapılan işleri siyasete alet edilmesinin ne kadar kötü olduğunu söylemek istiyorum. Hangi partili olursa olsun, kendi partilisi bile olsa bunu kabulleneceğini düşünmediğim için bunu söylemek gereği hissettim” dedi.

“Gözlerimle gördüm, kulaklarımla işittim”
Ümit Özdağ’ın televizyon programındaki söylemlerini inkar ettiğini vurgulayan Başkan Şükrü Başdeğirmen, “Televizyondaki söylemlerini söyledim. Ben bunları duydum. Karşınızdakini zanlı olarak söylediniz. İnsanların kafasını karıştırmaya gerek yok. Biz burada yapılanları görüyoruz. Herkes görüyor. Yanlış yaptığını, doğru olmadığını anlatmaya çalıştım. Ama Ümit Özdağ bey ‘Ben böyle bir şey söylemedim’ dedi. Ama dedim ki ben izledim. Gözlerimle gördüm, kulaklarımla işittim. Siz bu sözleri söylediğinizi, bu algıları yaptığınızı gördüm. AK Partili insanları sadece çıkartıyorlar, diğerlerini çıkartmıyorlar. Karşısındaki kişi bir proje. Senaryo yazıyor kendi kendine. Karşınızdaki kişi diyor ki ‘Beni de aradılar en az 100 kez aradılar. Sadece AK Partilileri çıkartıyorlar.’ Sanki çok mühim bir insan. 100 kişide onu arıyor. Öyle bir senaryo yapmışlar ki kendi kendilerine. Birisi çalıyor, birisi oynuyor. Vatandaşlarda, bizler de tabiri caizse bunu yiyoruz. Bunlar birde memleketi idare etmeye talip olan insanlar. Bu düşüncelerle, bu fikirlerle, bu mantık ve algıyla yönetmeyle hangi devleti, hangi milleti yönetecekler. Ben bunu da merak ediyorum. Aklıselim, memleketçi, milliyetçi, gönülden insan seven insanlar ancak bizi idare edebilir. Onun için bende orada bir vatandaş olarak tepkimi gösterdim” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',110225,110226']

Cezayir Parlamentosu Fransız sömürgeciliğini suç sayan yasayı onayladı

11. Yargı Paketi kapsamında tahliyeler başladı

Batman'da hava sıcaklığı -4 dereceye düşecek

İşgal rejimi Batı Şeria’da onlarca kişiyi alıkoydu

Yıllık kan bağışı 3 milyona ulaştı

Bingöl Valiliği’nden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Siirt’te hastanede uyuşturucu skandalı: 19 tutuklama

BESO Başkanı Çiftçi: Batman'a özel "E-Ticaret Platformu" kuruyoruz

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Diyarbakır'da peynir tesisinde patlama: 2’si ağır 6 yaralı

Bakan Yumaklı: Su Kanunu’nun 2026’da yasalaşmasını diliyoruz

Bingöl’e 2 ambulans daha tahsis edildi

Umut Kervanı'ndan Batman'da yüzlerce muhtaç aileye gıda yardımı

NASA, Ay’a dönüyor: Mars yolculuğunun temeli atılıyor

Prof. Dr. Tarhan: Dostluk duygusunu kaybettiğimiz için yalnızız

Çüngüş'ün bu mahallesinde su ve yol yok, çocuklar 2 yıldır okula gidemiyor

İzmir’de içki operasyonları: 11 kişi tutuklandı

Üç Ayların bereketi Umut Kervanı'nın yardımıyla Adana’da paylaşıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Ambulans filomuzu 6 bin 308’e çıkardık

Irak Başbakanı Sudani: “Normalleşme” ifadesi Irak sözlüğünde yok

Bursa’da durdurulan araçta uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa'da Umut Kervanı’ndan Regaib Gecesi’nde yüzlerce aileye yardım

Şanlıurfa'da yılbaşı öncesi denetimler sıklaştırıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah denetimi: 4 kişi hakkında işlem başlatıldı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu

MSB haftalık basın toplantısı ASELSAN’da yapıldı

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç Diyarbakırlıların taleplerini Meclis’te dile getirdi

Tunus'ta Kassam mühendisi Muhammed ez-Zuvari suikastı sanıklarına müebbet hapis cezası

BESO’dan Yerel Ekonomiye Dijital Hamle, "Esnaf72.Com" ve TOKİ Müjdesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cezayir Parlamentosu Fransız sömürgeciliğini suç sayan yasayı onayladı

11. Yargı Paketi kapsamında tahliyeler başladı

Batman'da hava sıcaklığı -4 dereceye düşecek

İşgal rejimi Batı Şeria’da onlarca kişiyi alıkoydu

Yıllık kan bağışı 3 milyona ulaştı

Bingöl Valiliği’nden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Siirt’te hastanede uyuşturucu skandalı: 19 tutuklama