-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Umut Kervanı 2024 yılında 336 bin aileye 140 milyon lira yardım ulaştırdı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
2024 Yılı Faaliyet Raporu'nu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı, yurtiçi ve yurtdışında 336 bin aileye 140 milyon lira değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını açıkladı.
Dünyanın 33 ülkesinde yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı, 2024 Yılı Faaliyet Raporu'nu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.
Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve mütevelli heyeti üyelerinin katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında açıklanan faaliyet raporunda, yurtiçinde 60 bin 546 aileye toplamda 50 milyon 237 bin 355 lira değerinde ayni ve nakdi yardım, yurtdışında ise 275 bin 450 aileye 89 milyon 621 bin 586 lira değerinde yardım ulaştırıldığı aktarıldı.

"Dara düşmüş kardeşlerimizi bir nebze olsun rahatlatmak adına yanlarında durmaya gayret ettik"
2024 yılı Faaliyet Raporu'nu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtara, "Faaliyet Raporumuzu paylaşmadan önce Gazze'den ve Filistin’den bahsetmeden geçemeyiz. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 15 ayı aşkın bir süredir Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılar, yüreklerimizi derinden yaralamaktadır. Bir Hadis-i Şerifte 'kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle, buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin. Bu, imanın en zayıf derecesidir' buyrulmaktadır. Biz de bu konuda elimizden geldiğince kardeşlerimizin yanında olduk. Yaptığımız yardımlarla her ne kadar zulmü durduracak gücümüz olmasa da dara düşmüş kardeşlerimizi bir nebze olsun rahatlatmak adına yanlarında durmaya gayret ettik. Yaşanan zulme, katliama, öldürmeye ve insanlık dışı muameleye karşı izzetlice direnen Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz." dedi.

"Gazze'nin yanında Lübnan, Yemen ve Suriye de unutulmadı"
Gazze'nin yanı sıra Lübnan, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde yaptıkları yardım çalışmalarına da değinen Kurtaran, "Gazze'deki kardeşlerimize Gazze'nin içinde ilk günden itibaren ilk yardım çantası, sıcak yemek, battaniye, çadır, kurban eti, içme suyu, bebek maması, bebek bezi, gıda paketi, sebze paketi, Hijyen paketi ve ekmek dağıtımı gibi temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırdık. Ayrıca Ürdün üzerinden gönderdiğimiz 12 tır ve Mısır üzerinden gönderdiğimiz 8 tır insani yardım ile kardeşlerimizin ihtiyacını gidermeye çalıştık. Ayrıca, Lübnan'a sığınan Filistinli kardeşlerimize ve Lübnan halkına gıda, sıcak yemek, ilk yardım ve barınma desteği sağladık. Mısır üzerinden tırlarla battaniye ve ayakkabı yardımları gönderdik. Suriye'de de kardeşlerimizi unutmadık. Sıcak yemek, yakacak, Kırmızı et, nakdi ve gıda yardımlarıyla onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yardımların her biri, Rasulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Efendimizin, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisine duyduğumuz sadakatin bir nişanesidir." diye konuştu.

"10 ilde arama-kurtarma ekipleri oluşturuldu"
Vakıf olarak başlattıkları arama-kurtarma faaliyetleri hakkında da konuşan Kurtaran, "2023 Şubat ayında yaşanan ve resmi rakamlara göre 53 bin kişiden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz bir deprem meydana geldi. Bu depremle birlikte aslında millet olarak arama-kurtarma ekiplerine ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu ve bu konuda ne kadar eksik olduğumuzu farkına vardık. Umut Kervanı olarak deprem yaralarının sarılmaya başlamasından hemen sonra afetlerde daha etkin olabilmek adına 2023 yılında arama-kurtarma ekipleri kurmaya başladık. Bu kapsamda İstanbul, Diyarbakır, Batman, Adana, Şanlıurfa, Siirt, Van, Gaziantep ve Bingöl’de toplam 10 arama kurtarma ekibi oluşturduk. 2025 yılı itibarıyla bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına da tekrardan başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu.
Yurtdışı çalışmaları
Hayırseverlerin destekleri ile yurtdışında birçok ülkede yardım çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Kurtaran, "Yurtdışı faaliyetlerimizde, değerli hayırseverlerimizin vermiş oldukları emanetleri yerine ulaştırmanın bilinci içerisinde hareket ettik. Birden fazla projeyi onlarca ülkelerde gerçekleştirmenin hem sorumluluğunu hem de mutluluğunu yaşadık. Bize verilen adak kurbanlarının etlerini muhtaç ailelere ulaştırırken, Su kuyularını da ihmal etmedik. Sıcak yemeklerle karınları doyarken, Kur'an-ı Kerim hediyeleriyle maneviyatlarını inşa etmeleri için olanak tanıdık. Giyim yardımları ile minik yavrularının heyecan ve mutluluklarını görmeleri için anne ve babalarının gözlerine inen perdeleri katarakt ameliyatları ile kaldırdık. Fertlerin gelişmesi ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlarken toplumun da ihya olması için kalıcı eserlere önem verdik. Bu doğrultuda inşaatını tamamladığımız ve temellerini attığımız medrese ve cami projeleri vizyonumuz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz." dedi.
Ramazan ayı boyunca, Gazze'de farklı birçok yerde aşevleri kurarak günlük binlerce kişilik gönül sofraları kurduklarını belirten Kurtaran, "Yurtiçinde ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız yardımlar ile mübarek ayın bereketini kardeşlerimizle paylaştık. Ramazan ayında yardımlarımızın merkezine yetimlerimizi ve mazlumlarımızı alarak, iyilik köprüleri kurmaya devam ettik. Kurban Bayramı'nda ortak faaliyet yürüttüğümüz kurumlarla birlikte, 33 ülkede 34 bin 483 kurban hissesi, yıl boyunca ise 4 bin 997 adak akika kesimi olmak üzere toplamda 39 bin 480 kurban kesimi gerçekleştirdik. Toplamda elde edilen 675 ton kurban etini dağıtarak, 236 bin 880 aileye ulaştık. Bu faaliyetimiz, Peygamber Efendimizin, 'en hayırlı insan, insanlara en çok fayda sağlayan insandır' hadisindeki hikmeti hatırlayarak mazlumların yaralarını sarmaya vesile olduk.

33 ülkede 336 bin aileye 140 milyon lira yardım ulaştırıldı
Kurtaran, "Umut Kervanı olarak, yurtiçinde yapmış olduğumuz Gıda, Giyim, Nakdi Yardım, Kırmızı et, Ev Eşyası, kırtasiye, yakacak, sıcak yemek, ayakkabı yardımı, un yardımı, temizlik ürünleri, kurban eti ve deprem bölgesi yardımları olmak üzere 60 bin 546 aileye ulaştık. Toplamda 50 milyon 237 bin 355 lira değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Yurtdışında ise başta Filistin olmak üzere, Lübnan, Yemen, Suriye, Afganistan, Asya ve Afrika ülkelerinde; cami inşaatı, medrese inşaatı, katarakt, su kuyusu, kurban, sıcak yemek, gıda paketi, ekmek dağıtımı, giyim, Kur'an-ı Kerim, süt keçisi, nakdi yardım, kırtasiye, kömür, battaniye gibi çeşitli projelerle 275 bin 450 aileye ulaşarak 89 milyon 621 bin 586 lira değerinde yardımda bulunduk. Genel toplamda ise 2024 yılında yurtiçi ve yurtdışında 335 bin 996 aileye ulaşarak 139 milyon 857 bin 322 lira değerinde insani yardımda bulunduk. Bu yardımlar ile yardımlaşma ve dayanışma ruhunun canlı tutulması adına 1 milyon 343 bin 984 kişinin sıkıntısını gidermenin ve kardeşlerimizin yanında bulunmanın sevincini yaşadık. Bununla beraber birçok ülkede inşasını tamamladığımız 6 adet cami, 160 su kuyusu ve kalıcı eserlerimizi de yine kardeşlerimizin hizmetine sunduk." diye konuştu.
Kullanılamaz hale gelen El Nasır Hastanesi onarılıp yeniden faaliyete geçirilecek
Dün gece itibarıyla açıklanan ateşkes anlaşmasının hemen ardından Gazze Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçtiklerini hatırlatan Kurtaran, Gazze'nin güneyinde bulunan el Nasır Hastanesini 615 bin dolarlık bütçe ile 3 ay içerisinde yeniden restore edip gerekli tıbbı cihazları alarak faal hale getirmeyi planladıklarını söyledi. (İLKHA)
netanyahudan savaş mesajı
At eti skandalındaki firma yolsuzluk soruşturmasında
Malatya'da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Türkiye’nin enerji açmazına çözüm
Malatya'da açılacak olan Burger Kıng protesto edildi
SPK açığa satış yasağını uzattı
İran ve ABD müzakeresinde masada neler var?
Hayvan otlatırken kalp krizi geçiren çoban hayatını kaybetti
Yargıda hız ve etkinlik vurgusu
İran’dan ABD müttefiki Arap ülkelerine binlerce saldırı
Siirt’te su arızası kısmen giderildi: İki mahallede su kesintisi sürüyor
Iğdır'da silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı
Çocuklar için güvenli dijital ortam
CENTCOM, “İki ABD savaş gemisi Hürmüz’de mayın temizleme görevinde” iddiasında bulundu
Tavuk etleri piyasaya sürülmeden yakalandı
Bursa’da Filistin için kitlesel yürüyüş: Dünya siyonizmden kurtulacak
Siirt’te mesleki eğitim: Öğrenciler mezun olmadan iş sahibi oluyor
Libya jet kazasında sabotaj bulgusu yok
Güney Kore liderinin paylaşımı işgal rejiminde krize neden oldu
Adana'dan işgal rejimine tepki: Filistinli esirlere yönelik idam kararı gayrimeşru bir karar
Balıkesir'de 3.6 büyüklüğünde deprem
İslamabad'da üçlü görüşmeler sona erdi
Lübnan Başbakanı Selam, BM ve ABD ziyaretlerini erteledi
İşgal ordusu son 24 saatte Lübnan'ın güneyine 200'den fazla hava saldırısı düzenledi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran çıkarlarını koruyarak cesurca müzakere edecek
Lufthansa grevi ulaşımı felç etti: 580 uçuş iptal edildi, 72 bin yolcu etkilendi
Şengen'de yeni dönem: Pasaport damgası tarihe karıştı
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu
Kütahya'da 4,8 büyüklüğünde deprem
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Merkez kütüphane 7/24 açık olacak
Yükleniyor







