• BIST 100

    11275,55%0,33
  • DOLAR

    42,59% 0,03
  • EURO

    49,67% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5752,15% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9278,67% 0,00

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Serin: Üç aylarda Gazze’yi unutmamalıyız

01 Ocak 2025, Çarşamba 16:08
01 Ocak 2025, Çarşamba 16:08
Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Serin: Üç aylarda Gazze’yi unutmamalıyız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, üç ayların başlamasıyla birlikte hayırseverlere çağrıda bulunarak, geleneksel yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini ve Gazze’nin öncelikli meselelerden biri olduğunu vurguladı.

Adana'da yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatan Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çeşitli yardımlarda bulunan Adana Umut Kervanı, bu ay da ihtiyaç sahibi onlarca aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulundu.

Umut Kervanı, toplumda dayanışma bilincini artırmayı ve ihtiyacı olanlara el uzatmayı kendine misyon edinerek ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda, giyim ve kırmızı et gibi temel ihtiyaçların teminini gerçekleştiriyor.

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, üç ayların başlamasıyla birlikte hayırseverlere çağrıda bulunarak, yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini ve Gazze’nin öncelikli meselelerden biri olduğunu vurgulayarak hayır faaliyetlerini arttırmaları talebinde bulundu.

"Üç aylara hazırlanmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz"

Bugün düzenlenen yardım etkinliğinin üç aylarda geleneksel hale geldiğini dile getiren Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Allahu Teala Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kılsın, Ramazan ayına ulaşmayı da bizlere nasip etsin. Her yıl üç ayların başlangıcında, bakmakla yükümlü olduğumuz ailelere gıda ve kırmızı et dağıtımı yapmayı geleneksel hale getirdik. Bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı ulaştıracağız. Böylece bir nebze de olsa üç aylara hazırlanmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ramazan’da yardım faaliyetlerimiz artacak"

Serin, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte yardım faaliyetlerinde artış beklediklerini vurgulayarak, "Ramazan ayının başında da yardımlarımız devam edecek. Bu ayda insanlar genellikle zekâtlarını dağıttığı için yardım ettiğimiz ailelerin sayısında da önemli bir artış yaşanıyor. Buradan tüm hayırseverlere teşekkürlerimi iletiyorum. Allahu Teala hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

"Gazze’yi unutmamalıyız"

Açıklamasında Gazze'deki duruma da dikkat çeken Serin, üç ayların manevi atmosferinde mazlumları unutmamak gerektiğini belirtti.

Serin, "Üç aylara girmemiz vesilesiyle Gazze’yi hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Gazze, birinci önceliğimiz olmalı. israilin zulmü altında insanlar açlıktan, soğuktan ve baskılardan dolayı şehit olmaya devam ediyor. Emperyalist güçlerin israile destek verdiği bir ortamda, Gazze’ye yardım edenlerin sayısı maalesef çok az. Şu anda elimizde bir Ensarullah kaldı; Allah onlara da yardım etsin. Hayırseverlerimize buradan sesleniyorum. Gazze’yi unutmayın. Eğer Gazze’yi unutursak, Allah da bizi unutur." diye konuştu.

"Bu treni kaçırmayın"

Üç ayların manevi kazançlar için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Serin, hayırseverlere çağrıda bulunarak, "Üç aylar, sevabın bol olduğu ve Ramazan’da bu sevabın zirveye ulaştığı bir zaman dilimidir. Hani 'treni kaçırma' diye bir deyim vardır. İnsan bir şey yapmak ister, ama fırsat kaçar. Buradan hayırseverlere diyoruz ki, tren geldi, siz de bu trende yerinizi alın ve bu fırsatı kaçırmayın. Allah-u Teâlâ, muhtaçların ihtiyaçlarını gidermeyi bizlere nasip etsin. Hayırseverlerimiz yardım ettikçe, biz de yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Nöroloji Uzmanı Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

HÜDA PAR’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı: Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar milyonlar sistematik zulmün kıskacında

Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 400'ü aştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: İnsanlık yok edilirken hangi haktan bahsediliyor

Malatya'da KGYS'ye takılan drift pahalıya patladı: Araç 60 gün trafikten men edildi

İran ve Suudi, Pekin'in arabuluculuğuyla ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor

Batı Şeria'da toplu alıkoyma dalgası: İşgalciler en az 100 Filistinliyi esir aldı

Malatya'da aort yırtığı kapalı yöntemle onarıldı

Bursa’da dumansız hava sahası kapsamında esnafa eğitim ve denetim

Minibüs tıra çarptı: 3 ölü

Bakan Tunç, TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Venezuela: ABD yönetimi bize karşı "psikolojik savaş" yürütüyor

Gazetecilerden Batman Barosu'na çifte standart tepkisi!

Bakan Fidan, TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gazze'de sağanak etkili oldu: Binlerce ailenin sığınağı sular altında

Yağışlı havalar trafikte riskleri artırıyor!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde kadavradan organ nakli başarıyla gerçekleştirildi

Prof. Dr. Özdarendeli: Yerli KKKA aşısının en geç 4-5 yıl içinde piyasaya çıkmasını öngörüyoruz

Siyonist hapishanelerde bir Filistinli esir daha şehit oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: Çok sayıda cihaz ve kaçak emtia ele geçirildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonları: 31 gözaltı

Nablus'a baskın: Siyonist işgalciler 17 Filistinliyi esir aldı

Obezite tedavisinde kullanılan iğneler hakkında bilinmesi gerekenler

Yağışlar esnafın yüzünü güldürdü: Şemsiye satışlarında artış

Kamboçya ile yaşanan çatışmalarda 400 binden fazla Taylandlı yerinden oldu

İnşaat maliyet endeksi ekim ayında arttı

Irak Kürdistan Bölgesi’nde sel felaketi: 2 ölü, 1 yaralı

Kuyumcular 2026 için altında yükseliş bekliyor

ABD’de okulda bıçaklı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nöroloji Uzmanı Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

HÜDA PAR’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı: Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar milyonlar sistematik zulmün kıskacında

Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 400'ü aştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: İnsanlık yok edilirken hangi haktan bahsediliyor

Malatya'da KGYS'ye takılan drift pahalıya patladı: Araç 60 gün trafikten men edildi

İran ve Suudi, Pekin'in arabuluculuğuyla ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor