RÖPORTAJ 4.09.2024 10:45:33 0

Umut Kervanı Bangladeş ve Yemen'de sel mağdurlarını unutmadı

Umut Kervanı Bangladeş ve Yemen
Haberi Sesli Oku

Umut Kervanı, Hindistan'ın baraj kapaklarını açması sonucunda Bangladeş'te yaşanan su baskınları ve ağustos ayının başından bu yana Yemen'de devam eden yağışlar nedeniyle oluşan sellerde mağdur olanlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yemen'in El-Hudeyde vilayetinde etkili olan şiddetli yağışların ardından meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 95'e yükseldi.

Selden etkilenerek evsiz kalan binlerce kişi Marib bölgesindeki çadır kentlere sığınarak yardım kuruluşlarının desteğiyle hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Kısa süre önce Vecid Hasina'nın protestolar sonucunda ülkeyi terk etmesinin ardından Hasina hükümetine destek veren Hindistan'ın yağışlarla birlikte baraj kapaklarını açmasıyla Bangladeş'in 11 farklı bölgesinde meydana gelen sellerde ise ölenlerin sayısının 71'e yükseldi.

Hem Yemen hem de Bangladeş'te yaşanan sellerden etkilenenlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Umut Kervanı, gelen bağışlar oranında sel mağdurlarına çeşitli yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

Çadır kentlerde gıda, ilaç ve temiz suya ulaşımda sıkıntı yaşanıyor

Yapılan yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Cengiz Kurtaran, "Son günlerde Yemen ve Bangladeş'te sel felaketleri gerçekleşti. Umut Kervanı olarak her iki ülkeye yardımlarımız göndermeye devam ediyoruz. Özellikle Yemen'de ağustos ayının başından beri devam eden ve 84 kişinin (son rakamlara göre 95) hayatını kaybettiği seller yaşandı. Birçok kişi evinden oldu ve Marib bölgesindeki çadır kentlere yerleşti. Burada özellikle gıda, ilaç, temiz su bulma konusunda ciddi sıkıntılar var. Bizler de Yemen'de yüzlerce ailemize gıda yardımında bulunduk. Bununla birlikte selzede ailelerimizin çocuklarına yönelik kırtasiye yardımlarımız da kısa bir süre sonra dağıtılacak." dedi.

Bangladeş'te kayıklarla ulaşım sağlanıyor

Bangladeş'te de ciddi sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Kurtaran, "Hindistan'ın baraj kapaklarını açmasıyla birlikte 11 bölge ve bu bölgelerdeki şehirler sular altında kaldı. Hala sel suları çekilmemiş durumda. Şu anda tabiri caizse oradaki aileler kayıklar üzerinde ulaşımlarını sağlıyorlar ve evleri de sular altında. Orada da 64 (son rakamlara göre 71) kardeşimiz vefat etti. Bangladeş'te de zor şartlar altında gıda paketlerimizi hazırlayıp mağdur ailelere ulaştırdık." diye konuştu.

Acil yardım çağrısı yinelendi

Her iki ülke için de hayırseverlere acil yardım çağrısında bulunan Kurtaran, bölgeye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayarak destek sunan hayırseverlere teşekkür etti. (İLKHA)

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çin uzaya internet test uydusu gönderdi

Elektrik akımına kapılan büyükbaş hayvanlar telef oldu

Sağlık Bakanlığından kanser taraması uyarısı

İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Bakan Işıkhan: Kanser tedavilerinde ilave ücret almıyoruz

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 399'a yükseldi

Bakan Fidan, Fransa'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek

İstanbul barajlarında su seviyesi yükseliyor

Gazze'de her gün 100'den fazla çocuk şehit oluyor veya yaralanıyor

Yükleniyor