• BIST 100

    10331,31%1,61
  • DOLAR

    40,06% 0,06
  • EURO

    46,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4275,55% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,21

Umut Kervanı Bingöl Derneği: Gazze'ye yardımlarımız devam ediyor

25 Kasım 2024, Pazartesi 02:29
25 Kasım 2024, Pazartesi 02:29
Umut Kervanı Bingöl Derneği: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Bingöl Derneği, Gazze'ye gönderilen yardımlarla ilgili faaliyetler ve yaptıkları çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

İşgal rejiminin bir yıldan fazladır Gazze'de sürdürdüğü soykırım aralıksız devam ediyor. Gazze'nin ardından Lübnan'a da yönelik katliamlarını sürdüren işgalciler, milyonlarca kişiyi yerinde etti, on binlercesini de katletti.

Kışın gelmesiyle beraber orda bulunan insanların ihtiyaçlarının farklılık göstereceğine dikkat çeken Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkanı Refik Gönül; esnaf, öğrenci, iş adamı… bu konuda kim ne yapmaya ne kadar bağış yapmaya el veriyorsa, gücü nispetinde yardım etmesi gerektiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan Gönül, "Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, 7 Ekim'den beri başlayan Gazze Savaşı'nda halkımız ile beraber, bu konuya daha fazla eğilerek, duyarlılık göstererek, oradaki mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Olaylar şiddetini artırarak vahim hale geldikten sonra bizler de bu çalışmalara daha da hız verdik. Allah razı olsun duyarlı Bingöl halkı ile beraber biz, o anda ihtiyaç ne ise, başta gıda olmak üzere hijyen malzemesi benzeri malzemeler Umut Kervanı Derneği tarafından tedarik edilmeye çalışıldı. Bizler Bingöl halkı olarak el birliğiyle, basın açıklamaları yapıp yürüyüşler düzenleyip kermesler gerçekleştirdik. Basında ve sosyal medyada farkındalık oluşturmak adına, değişik sivil toplum kuruluşları ile beraber Bingöl'de bulunan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu ile birlikte zaman zaman farklı gruplarla çalışmalar yürüttük. Bunu kamuoyuna ve dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kermes ve benzeri yardım kampanyalarından elde ettiğimiz bağışları, en kısa sürede Gazze'deki kardeşlerimize gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz." dedi.

"1 ay önce, 12 tır gıda ve hijyen malzemesi Gazze'ye gönderildi"

Yardımların Ürdün kapısı üzerinden gittiğini belirten Gönül, "Çok büyük trajediler yaşanıyor orada. Bizim şahit olmadığımız trajediler var; çocuk bedenlerinin parçalanması, kadınların ve erkeklerin bedenlerinin parçalanması, insan gerçekten düşünmeden edemiyor. Bizler de bu manzaralara şahit olduk, oluyoruz ve halen de oluyor. Cenab-ı Allah bu kardeşlerimize yardım etsin, bizi de onların yardımcısı kılsın. Nihayetinde, bu yardımlarımız sürekli devam ediyor; kışlık giyecek, yiyecek, çadır, su tankeri olsun, yani bir insana ne lazımsa orada, elimizden geldikçe oradaki arkadaşlarımızla istişare ederek bu yardımlarımızı ivedilikle ulaştırmaya çalışıyoruz. En son 1 ay önce, 12 tır gıda ve hijyen malzemesi Gazze'ye gönderildi Ürdün kapısı üzerinden. Çalışmalar bu yönde devam ediyor, şu anda Lübnan içinde de çalışmalarımız sürüyor. Elimizden geldikçe, bizler bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışacağız, kamuoyuna duyurmaya çalışacağız. Üye ve gönüllülerimizle, Bingöl halkı ile, inşallah bu konuda daha fazla farkındalık oluşturmaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Sosyal medya platformlarından ve yerel gazetelerden yaptığımız faaliyetleri kamuoyuna duyurduk"

Vatandaşların, yaptıkları bağışların nereye gittiğini merek ettiğini belirten Gönül, "Umut Kervan olarak halkın bizlere vermiş olduğu bu bağışların nereye gittiğini merak eden kardeşlerimiz olabilir. Biz, bunların videolarını kendilerine gönderdik, sosyal medyada bu videolarımızı paylaştık ve elimizden geldikçe de şeffaf olmak açısından, tüm sosyal medya platformlarından ve yerel gazetelerden yaptığımız faaliyetleri kamuoyuna duyurduk, hâlâ duyurmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamaya gayret edelim"

Son olarak kışın geleceğine dikkat çeken Gönül, "Buradan tekrardan çağrımız şu, önümüz kış. Havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaçlar daha da farklılık arz edecek gibi görünüyor. Çadır yardımlarımız olacak, kışlık yiyecek, bot yardımlarımız olacak. Gazze halkı, bu konuda sizlerden destek bekliyor. Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamaya gayret edelim. Hep beraber, bu kardeşlerimize kardeşlik düsturu neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışalım. İnşallah daha da duyarlı olmaya çalışacağız. Bu konuda esnaflarımız, öğrencilerimiz, iş adamlarımız ile birlikte kim, bu konu hakkında ne yapmaya ne kadar bağış yapmaya el verdiyse, gücünün nispetinde buradan da duyurumuzu yapıyoruz. Cenab-ı Allah şimdiden hayrınızı kabul etsin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Gazze'de yeni katliam: Çoğu çocuk ve kadın 17 şehit

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!

Rusya'dan Ukrayna'ya rekor sayıda insansız hava aracı ile saldırı

Rubio ile Lavrov Malezya’da bir araya geldi

Kamyon uçuruma devrildi: 2 ölü

Siyonist işgalciler Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

Bakan Kacır: Türkiye'nin 81 şehrini kalkınma yolculuğuna dahil ettik

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 3 gzaltı

Malatya'da bir mobilya deposunda yangın

BM: israil sivillere yönelik ayrım gözetmeksizin saldırılarına devam ediyor

AB: Gazze'ye insani yardım için yeni geçiş noktaları açıklacak

Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil bariyere çarptı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Fransa ile İngiltere'den nükleer caydırıcılık anlaşması

Diyarbakır’da trafik kazası: 1’i ağır, 4 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

ABD'de tünel inşaatı çöktü: Mahsur kalan 31 işçi kurtarıldı

Bilecik'te orman yangını

Ebu Ubeyde: Batı Şeria ve Kudüs’te direniş eylemlerini tırmandırın

Mardin'de 8 yıllık husumet yapılan törenle sona erdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi

Yunan limanı işçileri, işgal rejimine giden askerî yükü boşaltmayı reddetti

Yunanistan'da orman yangını

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 762'ye yükseldi

MSB: Bedelli askerlik 280 bin 850 lira

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de yeni katliam: Çoğu çocuk ve kadın 17 şehit

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!