• BIST 100

    10331,3%1,61
  • DOLAR

    40,16% 0,21
  • EURO

    46,94% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4304,28% 0,49
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,00

Umut Kervanı Bingöl Derneği: Gazze'ye yardımlarımız devam ediyor

25 Kasım 2024, Pazartesi 02:29
25 Kasım 2024, Pazartesi 02:29
Umut Kervanı Bingöl Derneği: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Bingöl Derneği, Gazze'ye gönderilen yardımlarla ilgili faaliyetler ve yaptıkları çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

İşgal rejiminin bir yıldan fazladır Gazze'de sürdürdüğü soykırım aralıksız devam ediyor. Gazze'nin ardından Lübnan'a da yönelik katliamlarını sürdüren işgalciler, milyonlarca kişiyi yerinde etti, on binlercesini de katletti.

Kışın gelmesiyle beraber orda bulunan insanların ihtiyaçlarının farklılık göstereceğine dikkat çeken Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkanı Refik Gönül; esnaf, öğrenci, iş adamı… bu konuda kim ne yapmaya ne kadar bağış yapmaya el veriyorsa, gücü nispetinde yardım etmesi gerektiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan Gönül, "Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, 7 Ekim'den beri başlayan Gazze Savaşı'nda halkımız ile beraber, bu konuya daha fazla eğilerek, duyarlılık göstererek, oradaki mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Olaylar şiddetini artırarak vahim hale geldikten sonra bizler de bu çalışmalara daha da hız verdik. Allah razı olsun duyarlı Bingöl halkı ile beraber biz, o anda ihtiyaç ne ise, başta gıda olmak üzere hijyen malzemesi benzeri malzemeler Umut Kervanı Derneği tarafından tedarik edilmeye çalışıldı. Bizler Bingöl halkı olarak el birliğiyle, basın açıklamaları yapıp yürüyüşler düzenleyip kermesler gerçekleştirdik. Basında ve sosyal medyada farkındalık oluşturmak adına, değişik sivil toplum kuruluşları ile beraber Bingöl'de bulunan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu ile birlikte zaman zaman farklı gruplarla çalışmalar yürüttük. Bunu kamuoyuna ve dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kermes ve benzeri yardım kampanyalarından elde ettiğimiz bağışları, en kısa sürede Gazze'deki kardeşlerimize gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz." dedi.

"1 ay önce, 12 tır gıda ve hijyen malzemesi Gazze'ye gönderildi"

Yardımların Ürdün kapısı üzerinden gittiğini belirten Gönül, "Çok büyük trajediler yaşanıyor orada. Bizim şahit olmadığımız trajediler var; çocuk bedenlerinin parçalanması, kadınların ve erkeklerin bedenlerinin parçalanması, insan gerçekten düşünmeden edemiyor. Bizler de bu manzaralara şahit olduk, oluyoruz ve halen de oluyor. Cenab-ı Allah bu kardeşlerimize yardım etsin, bizi de onların yardımcısı kılsın. Nihayetinde, bu yardımlarımız sürekli devam ediyor; kışlık giyecek, yiyecek, çadır, su tankeri olsun, yani bir insana ne lazımsa orada, elimizden geldikçe oradaki arkadaşlarımızla istişare ederek bu yardımlarımızı ivedilikle ulaştırmaya çalışıyoruz. En son 1 ay önce, 12 tır gıda ve hijyen malzemesi Gazze'ye gönderildi Ürdün kapısı üzerinden. Çalışmalar bu yönde devam ediyor, şu anda Lübnan içinde de çalışmalarımız sürüyor. Elimizden geldikçe, bizler bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışacağız, kamuoyuna duyurmaya çalışacağız. Üye ve gönüllülerimizle, Bingöl halkı ile, inşallah bu konuda daha fazla farkındalık oluşturmaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Sosyal medya platformlarından ve yerel gazetelerden yaptığımız faaliyetleri kamuoyuna duyurduk"

Vatandaşların, yaptıkları bağışların nereye gittiğini merek ettiğini belirten Gönül, "Umut Kervan olarak halkın bizlere vermiş olduğu bu bağışların nereye gittiğini merak eden kardeşlerimiz olabilir. Biz, bunların videolarını kendilerine gönderdik, sosyal medyada bu videolarımızı paylaştık ve elimizden geldikçe de şeffaf olmak açısından, tüm sosyal medya platformlarından ve yerel gazetelerden yaptığımız faaliyetleri kamuoyuna duyurduk, hâlâ duyurmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamaya gayret edelim"

Son olarak kışın geleceğine dikkat çeken Gönül, "Buradan tekrardan çağrımız şu, önümüz kış. Havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaçlar daha da farklılık arz edecek gibi görünüyor. Çadır yardımlarımız olacak, kışlık yiyecek, bot yardımlarımız olacak. Gazze halkı, bu konuda sizlerden destek bekliyor. Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamaya gayret edelim. Hep beraber, bu kardeşlerimize kardeşlik düsturu neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışalım. İnşallah daha da duyarlı olmaya çalışacağız. Bu konuda esnaflarımız, öğrencilerimiz, iş adamlarımız ile birlikte kim, bu konu hakkında ne yapmaya ne kadar bağış yapmaya el verdiyse, gücünün nispetinde buradan da duyurumuzu yapıyoruz. Cenab-ı Allah şimdiden hayrınızı kabul etsin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Gaziantep’ten LGS’de 23 Türkiye birincisi

Siirt’te 15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak, milli birlik yürüyüşü düzenlenecek

Karpuzun tarladaki fiyatı 2,5 TL'ye düştü, üretici zararına satış yapıyor

Adıyaman'da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 57 gözaltı

HÜDA PAR’dan Memur-Sen Bingöl Şubesine ziyaret

Bingöl'de 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

PKK'nın silah bırakma aşamasının ilki gerçekleşti

Bingöl’de 843 kök kenevir ele geçirildi

Şahin: Sıcaklara karşı küçük önlemlerle büyük risklerin önüne geçin

Malatya Çamlıca Koleji'nden 5 Türkiye birinciliği

TESK Genel Başkanı Palandöken: Esnaf ayakta kalmakta zorlanıyor, yeni yapılandırma şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı dolayısıyla mesaj yayımladı

Belediye Başkanı Geçit: Hizmetlerimizin ilk sırasında temizlik ve çevre düzenlemesi geliyor

Gaziantep'te hırsızlık yapan 31 kişi yakalandı

Türkiye ile Libya arasında askeri anlaşma

Yangın merdivenine bırakılan eşyalar alev aldı, facia son anda önlendi

Çeşitli suçlardan araması bulunan 2 kişi yakalandı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Gaziantep'te ruhsatsız silah ele geçildi

LGS "tercih ve yerleştirme kılavuzu" yayımlandı

Gaziantep'te asayiş uygularında 20 bin kişi sorgulandı

Toplam ciro endeksi yıllık bazda yüzde 41,5 arttı

LGS'de 719 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı

Şanlıurfa'da bir günde 33 kaçak trafo tespit edildi

İstanbul’da FETÖ operasyonu: Eski İstihbarat Şube Müdürü tutuklandı

Kiralar uçtu, işletmeler kapanıyor: Esnaf devletten çözüm bekliyor

Mardin'de Koroner BT Anjiyo (Sanal Anjiyo) çekimleri başladı

Dünya yeme bozukluklarıyla mücadele ediyor

Otomobil kaza sonrası alev aldı: 2 kişi yanarak hayatını kaybetti

Srebrenitsa katliamının 30'uncu yılı: Avrupa'nın ortasında soykırım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’ten LGS’de 23 Türkiye birincisi

Siirt’te 15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak, milli birlik yürüyüşü düzenlenecek

Karpuzun tarladaki fiyatı 2,5 TL'ye düştü, üretici zararına satış yapıyor

Adıyaman'da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 57 gözaltı

HÜDA PAR’dan Memur-Sen Bingöl Şubesine ziyaret

Bingöl'de 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

PKK'nın silah bırakma aşamasının ilki gerçekleşti