• BIST 100

    11152,89%0,02
  • DOLAR

    41,57% 0,03
  • EURO

    48,88% 0,44
  • GRAM ALTIN

    5107,97% 1,65
  • Ç. ALTIN

    8343,72% 0,73

Umut Kervanı Bingöl'de 315 aileye umut oldu

05 Mart 2025, Çarşamba 15:24
05 Mart 2025, Çarşamba 15:24
Umut Kervanı Bingöl
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Bingöl Derneği 2025 yılı şubat ayında 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2025 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül, “2025 yılı Şubat ayında; 152 aileye 91 bin 486 TL tutarında gıda yardımı, 115 aileye 99 bin 520 TL tutarında kırmızı et yardımı, 23 aileye 63 bin 500 TL nakit (para) yardımı, 3 aileye 123 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımı, 15 aileye 51 bin 150 TL değerinde giyim yardımı, 4 aileye 4 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 3 aileye 46 bin 555 TL değerinde mutfak eşyası yardımında bulunduk. Toplamda 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca yurt dışı çalışmalarımız kapsamında Filistin(Gazze)’e 675 bin TL yardım ulaştırdık. Genel toplamda ise 1 milyon 154 bin 911 TL yardım yaptık. Rabbimiz vesile olanlardan razı olsun.” dedi.

“Allah için gayret ediyoruz”

Gönül köprülerini hayırseverlerle birlikte kurmak, ihtiyaç sahiplerine merhamet eli uzatmak istediklerini vurgulayan Gönül,, “Bizler kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken, ne yazık ki yanı başımızda, ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. İnsanların yaptıkları ya da doğal afetler sebebiyle kimi insanların yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır. Bizler, ilimizin herhangi bir yerinde, ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkanları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla, her şeyi Allah rızası için yapmaya gayret eden, insanlığa katkıda bulunmak isteyen, insanlığa saygılı, gönüllü kardeşler olarak Bingöl genelinde mağdur ayrımı yapmadan 16 mahallemizde kimsesizlere yardımcı olmak üzere, faaliyet yapmaktayız. Ramazan Ayının bu muhteşem atmosferinden, hayır, feyiz ve bereketinden mahrum kalmamak amacıyla, siz hayırseverlerimize de çağrıda bulunmak istiyoruz. Kumanya bedelimiz 1.000 TL’dir. Gelin hep beraber gönül köprüleri kuralım. İhtiyaç sahibi olan bu ailelerimizin dualarına hep beraber ortak olalım. Yüce Rabbimiz buyuruyor ki: 'Ey iman edenler! Kazandığınız şeylerin ve yerden faydanız için bitirdiğimiz ürünlerin temiz ve güzel olanlarından Allah yolunda harcayın.' (Bakara Suresi, 267.ayet) Yine bu minvalde Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem ise; 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerif düsturunca bizler hareket etmek istiyoruz. Bu mübarek Ramazan Ayında elimizden geldikçe Bingöl’ümüzdeki ihtiyaç sahibi ailelere bir merhamet eli uzatmak istiyoruz. Cenab-ı Allah Ramazan’ı şerifimizi mübarek eylesin. Bizleri bu ayda çok hayır yapan kullarından etsin. Yardım çalışmalarında katkı sunan, destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

Anahtar Kelimeler: umut kervanı bingöl'de 315 aileye umut oldu

Tekirdağ’da servis minibüsü ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 9 yaralı

Siirt TSO Başkanı Kuzu: Girişimcilerimizin önünü açacak destekler bekliyoruz

Malatya'da gerçeği aratmayan tatbikat

İzmir’de kontrolden çıkan tır viyadükte asılı kaldı

Para yerine fayda sağlamaya odaklanmak kişileri daha mutlu eder

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uşar: Gençlerimizi uyuşturucudan korumalıyız

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Terörsüz Türkiye Komisyonu, hukukçuları dinleyecek

Konya'da araç kanala düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Bursa’da kantinden şeker yiyen 9 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Malatya'da bir devrin sonu: Su değirmeni tarihe karışıyor!

Psikolog Bozkuş: Aileleriyle ilişkileri iyi olmayan çocuklar daha fazla akran zorbalığına uğruyor

Yeşilyurt'ta lösemili çocuklar için özel etkinlik

Battalgazi Belediyesi'nden öğrencilere "sıfır atık" eğitimi

Batman Havalimanı'nda 80 personele havacılık eğitimi sertifikası

Belediye Başkanı Geçit: Tüm mahallelerimize eşit ve tarafsız bir şekilde hizmet ediyoruz

Gaziantep’te 41 yıllık evli çiftler umreyle ödüllendirildi

Elazığ Kovancılar’da silahlı kavga: 2 yaralı

Konya’da yol kenarında erkek cesedi bulundu

Filistin Kiliseler Komitesi: Netanyahu'nun yalanları ortaya çıktı

İdil’de traktör devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Güçlükonak'ta çöp krizi: Caddeler çöp yığınlarına teslim

Ankara'da sağanak uyarısı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat

Eğitim-Bir-Sen'den, okul ve üniversite kantinlerine "boykot ürünleri" çağrısı

Jandarma helikopteri iş kazasında yaralanan işçiyi hastaneye tahliye etti

Gazze'de kan bları kritik eşiğe geldi

Siirt Üniversitesi’nde akademik yılın ilk dersi: Filistin

Gaziantep'ten Sumud Filosu'na destek yürüyüşü

Gazze'de şehit sayısı 66 bin 55'e yükseldi

Tezgâhlarda yerini alan kış meyvelerine yoğun talep

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tekirdağ’da servis minibüsü ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 9 yaralı

Siirt TSO Başkanı Kuzu: Girişimcilerimizin önünü açacak destekler bekliyoruz

Malatya'da gerçeği aratmayan tatbikat

İzmir’de kontrolden çıkan tır viyadükte asılı kaldı

Para yerine fayda sağlamaya odaklanmak kişileri daha mutlu eder

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uşar: Gençlerimizi uyuşturucudan korumalıyız

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı