• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

06 Haziran 2025, Cuma 17:18
06 Haziran 2025, Cuma 17:18
Umut Kervanı Cizre
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Her yıl Kurban Bayramı’nda binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Cizre Umut Kervanı, bu yıl da kurban çalışmaları ile yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin sofrasına misafir oldu.

"Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla yola çıkan ve çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Umut Kervanı, bu yıl da Kurban Bayramı’nda hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıkları, ihtiyaç sahibi ve yetim binlerce aileye ulaştırdı.

Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini alarak, yüzlerce gönüllüsüyle kurban kesimi ve dağıtımını gerçekleştirdi.

Kato Dağı Faraşin yaylalarında özenle seçilen kurbanlıklar, Cizre Belediyesine bağlı mezbahanede kesilerek 2 kilogram paketler haline getirildi.

Mezbahanede dinlendirilen etler, ilçede tespit edilen binlerce ihtiyaç sahibi ve yetim aileye ulaştırıldı.

Kurban kesimi ve dağıtımı hakkında bilgi veren Umut Kervanı Cizre yetkilisi Yusuf Özalp, “Elhamdülillah, bizleri bir Kurban Bayramı'na daha ulaştıran Rabbimize hamdolsun. Cizre Umut Kervanı olarak, Cizre'de bir Kurban Bayramı'nı ve bu bayramdaki kurban ibadetini eda ettik. Kurbanlarımızı Cizre Belediyesi'ne ait mezbahane tesisine getirdik. Kurbanlarımız kesildi, dinlendirildi ve parçalara ayrıldı. Şu anda Umut Kervanı gönüllüleri tarafından Cizre'nin bütün mahallelerinde dağıtılıyor. Binlerce kardeşimizin evine ve sofrasına umut olduk. Bu umudu gerçekleştiren hayırseverlerimize, bu umutta emeği geçen dernek gönüllülerine, küçüğünden büyüğüne kadar herkesten Allah razı olsun. Rabbim kabul buyursun.” ifadelerini kullandı.

Kurbanlıkları yaylalarda özenle seçtiklerini söyleyen Özalp, “Bu kurbanlarımız, Kato Dağı'ndaki Faraşin Yaylası'nda uzman ekiplerimiz tarafından tek tek seçilerek Cizre'ye getirildi. Burada Cizre Belediyesi'ne ait mezbahanede kesimlerini gerçekleştirdik. Evlere ulaştırılacak şekilde 2 kilogramlık paketler hâline getirip binlerce kardeşimizin sofrasına umut olduk inşallah. Kurban Bayramınız mübarek olsun, Ümmet-i Muhammed'in birliğine ve beraberliğine vesile olsun inşallah. Rabbim şu anda Hac farizasını eda edenlerin haclarını kabul buyursun. Özellikle Gazze'deki zulüm altında, siyonist işgalcilerin bütün insanlığın sorunu olan ve baş belası olan siyonist işgalin zulmü altında bulunan Gazze'deki, Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize Rabbim yardım eylesin, sabırlarını artırsın. Yemen'de, Irak'ta, Suriye'de, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize Rabbim sağlık ve selamet versin, birliğimize vesile olsun. Allah ibadetimizi kabul buyursun.” dedi. (İLKHA)

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama