• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Umut Kervanı kurban çalışmalarına başladı

26 Nisan 2025, Cumartesi 09:52
26 Nisan 2025, Cumartesi 09:52
Umut Kervanı kurban çalışmalarına başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetleri gerçekleştiren Umut Kervanı, kurban vekâletlerini almaya başladı. Vakıf, özellikle Filistin ve Lübnan için farklı ülkelerde kestireceği kurbanları kavurma yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

6 Haziran Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nda onlarca ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek olan Umut Kervanı, ülkelere göre kurban fiyatlarını belirleyerek vekâlet almaya başladı.

"Kurbanınız Umut Olsun" sloganı ile başlattıkları çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Rahmet iklimi olan ramazanı geride bıraktık ve hızlı bir şekilde rabbimize yakınlaşmaya vesile olacak Kurban Bayramı'na doğru yol almaya başladık. İnşallah ümmet olarak kurbanlarımızı en güzel şekilde kesip rabbimizin rızasını kazanmaya çalışacağız." dedi.

Kurbanlar, Filistin ve Lübnan'a konserve olarak ulaştırılacak

Kurtaran, "Umut Kervanı olarak dünyanın dört bir yanına 'Kurbanının Umut Olsun' teması ile bu sene çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bizim için önemli olan dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize ulaşmaktır. Burada da bizim için Gazze ve Filistin ön plana çıkıyor. Gazze'de kurban olmayışından dolayı, Gazze için kesilecek kurbanları farklı ülkelerde keserek konserve yapıp ulaştıracağız. Bununla birlikte dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize kurbanı yaşatmaya çalışacağız. Özellikle Yemen, Afganistan, Pakistan, Nepal, Bangladeş, Arakan Kampları ve bununla birlikte Afrika'nın onlarca ülkesinde kurban çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Birçok ülkeye de temsilcilerimizi göndererek bu temsilcilerimiz aracılığıyla alınan kurban vekâletlerinin kesilmesi, paketlenmesi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında titiz bir çalışma yürüteceğiz." diye konuştu.

Yurt dışında ve Türkiye'nin dört bir yanında da kurban organizasyonu gerçekleştirilecek

Hayırseverlere kurbanlarını Umut Kervanı aracılığı ile mazlumlara ulaştırma çağrısında bulunan Kurtaran, "Buradan hayırseverlerimize sesleniyoruz! Kurbanlarını Umut Kervanı aracılığıyla mazlumlara ulaştırabilirler. Biz de verilen vekâletleri yerine getirerek kurban videolarını kendilerine ulaştıracağız. Bu sene kurban fiyatlarını Afrika için 4 bin, Suriye, Lübnan, Yemen ve Afganistan için 6 bin lira, Filistin için 10 bin lira olarak belirledik. Lübnan ve Filistin'e kurban etlerini konserve yaparak ulaştıracağız. Türkiye'nin dört bir yanında da kurban organizasyonu gerçekleştireceğiz. Yurt içinde de kurban bedelini 14 bin lira olarak belirledik. Rabbim Kurban Bayramı'nı hakkımızda hayırlı kılsın. Hayırseverlerimizin kurbanlarına şimdiden talibiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, bağımlılıkla mücadele çalıştayına katıldı

Şanlıurfa'da İTTİHADUL ULEMA'nın icazet merasimi düzenlendi

Moskova'da hafif uçak düştü: 4 ölü

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Gaziantep'te bir işletmede 21 ton tarihi geçmiş ürün ele geçirildi

İTTİHADUL ULEMA’dan hayatını kaybeden müderris Hasar’ın ailesine taziye ziyareti

Nadir görülen genetik hastalıkla mücadele eden küçük çocuk, Ankara’ya sevk edildi

İşgalin Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 1 şehit, 5 yaralı

Yazar Kaplan: Postmodern dünyanın aktörleri 'ailesiz bir dünya' tasarlıyor

Adıyaman'da çeşitli suçlardan araması bulunan 6 kişi yakalandı

DMM'den "Gabar'daki petrol kuyuları köyleri susuz bıraktı" iddiasına yalanlama

Malatya'ya dönen hacı kafilesi güller ve tekbirlerle karşılandı

İşgalci rejimin İran'la girdiği savaşta doğrudan kaybı 3 milyar doları buldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir