• BIST 100

    9226,84%-1,33
  • DOLAR

    34,23% 0,07
  • EURO

    37,88% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2917,54% -0,40
  • Ç. ALTIN

    4898,13% 0,18

Umut Kervanı, Mardin'de Gazze yararına kermes düzenledi

GÜNDEM 2.10.2024 18:38:11 0
Umut Kervanı, Mardin

Umut Kervanı, Mardin’de Gazze'de siyonistlerin katliamına maruz kalan Müslümanlara maddi destek amacıyla kermes düzenledi.

Dünyada ve Türkiye'de Gazze'de yaşanan katliam ve mağduriyetlere karşı destek gösterileri ve programlar devam ederken, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Umut Kervanı da yardım çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

İşgal rejimi tarafından katliamlara maruz kalan Filistin ve Gazze’ye ellerinden gelen yardımı ulaştırmak isteyen Mardinli yardımseverler, Umut Kervanı Mardin Derneği tarafından düzenlenen kermese gıda ve yemek yardımında bulundu.

Merkez Artuklu ilçesi 15 Temmuz Parkı’nda düzenlenen kermese, halk yoğun ilgi gösterdi. 

Yaşanılan soykırıma tepki göstermek ve Gazze’deki Müslümanlara destek sağlamak amacıyla Mardin Umut Kervanı tarafından 2 Ekim Çarşamba ve 8 Ekim Salı tarihleri arasında gerçekleşecek olan kermeste; giyim, ev eşyası, yemek, değişik eşyalar satışa sunuluyor.

Yapılan kermes hakkında İLKHA’ya konuşan Umut Kervanı Mardin Başkanı Abdulaziz Önen, Gazze'deki Müslümanlara bir nebze de yardım etmek adına kermesi düzenlediklerini belirtti.

Önen, “Gazze ve muhtaç aileler yararına kermes düzenledik. Allah’ın izniyle bu yıl da 7 günlük kermesimizi açtık. Gazze'ye yardımlarımızı ulaştıracağız. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü özellikle Gazze’de insanlar çok mağdur, çok perişan bir haldedirler. Gıda ulaştırmamız lazım. Umut kervanı olarak Ürdün üzerinden 12 tır gıda malzemesini Gazze’ye ulaştırdık. Bizler hem buradaki muhtaçlarımız, yetimlerimiz hem Gazze’deki o mazlum ve muztazaf halka yardımları esirgememeliyiz." dedi.

Önen, “Kermesimizde; yemek, sıcak yemek,  süs eşyası, eve eşyası bir de giyim bulunmaktadır. Yemekleri hayırsever kadınlar kendi elleriyle yapıp satışa sunuyorlar. Çevrede bulunan vatandaşlar da geliyorlar burada yemeklerini yiyorlar. Hem piyasadan daha ucuz hem de lezzetli yemekler yapılıyor. Boykot ürünlerine asla yer verilmemiştir. 8 Ekim’e kadar kermese bütün Mardin halkını bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Mardin Umut Kervanı gönüllü üyesi Gülistan Çelik, daima mazlum Müslümanlar için çalışacaklarını belirterek,  “Biz her yıl Umut Kervanı olarak Gazze ve muhtaç aileler yararına kermes düzenliyoruz. Bizler Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Daima onlar için çalışıp onlar için ve yoksul kardeşlerimiz için yetimleri için çalışmaya devam edeceğiz. Allah razı olsun çoğu kişiden destek alıp kermesimizi düzenledik. Yiyecekle beraber kermeste;  giyim, ev eşyası, süs eşyaları, ayakkabı gibi ürünler mevcuttur. Allah’ın izniyle bir gün Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kermese destekte bulunmak için alışveriş yapan Rıdvan Bağış, duygularını paylaşarak, “Buraya sırf Umut Kervan'ın yaptığı hayır kermesine katkıda bulunmak için geldik. Biz de alışverişimizi yaptık. Buradan da bütün Müslüman kardeşlerimizden ricamız, ellerinden geldiğince orada bulunan mazlum kardeşlerimize yardımlarını ihmal etmemeleridir. Allah'tan başka kimse güçlü değildir. Biz de elimizden geldiğince alışveriş olsun, boykot olsun yapabildiğimiz kadarını yapmaya çalışalım. Çünkü öldürülenler bizim kardeşlerimiz.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)


Ağrı'da meydana gelen trafik kazasında 1 asker hayatını kaybetti

Pezeşkiyan: israil bize saldırırsa daha şiddetli karşılık veririz

HAMAS: ABD'nin suç ortaklığıyla işlenen siyonist katliamlar direnişe boyun eğdiremeyecek

Adana'da trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Siyonist rejimden Şam'a hava saldırısı

Çocuklar için sağlıklı beslenme çantası hazırlamanın kuralları

ABD'de Helene Kasırgası nedeniyle ölü sayısı 166 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi ile görüştü

Gazze'de şehitlerin sayısı 41 bin 698'e yükseldi

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 29 gözaltı

Trambüs ile kamyon çarpıştı: 3 yaralı

Umut Kervanı, Mardin'de Gazze yararına kermes düzenledi

Şırnak'ta yaralı halde bulunan kuşlar tedavi altına alındı

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

İşgal ordusu, Hizbullah'la çatışmada 7 siyonistin öldüğünü kabul etti

Malatya'da 34 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Irak'taki saldırıda 4 asker hayatını kaybetti

TEKNOFEST 2024 Adana'da başladı

Başkan Taşkın'dan asırlık çınar Mehmet dedeye anlamlı ziyaret

STK'lardan Lübnan için hemen şimdi yardım seferberliği

Diyarbakır'da 120 kilogram kubar esrar ele geçirildi

UNRWA, Gazze'de açlığın tekrar baş göstermeye başladığını duyurdu

Drift atan sürücüye 58 bin lira ceza

Balıkesir'de orman yangını

Rusya: Kursk Bölgesi’nde 300’den fazla Ukrayna askeri öldürüldü

Batman Belediyesi’nde kentsel dönüşüm planı değerlendirildi

Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyor

Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

Çorum'da trafik kazası: 3 yaralı

Pezeşkiyan: siyonistler hata yaparsa daha ezici bir tepkiyle karşılaşırlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku