Tarih: 11.10.2024 10:34

Umut Kervanı yardım çalışmaları için Lübnan'a gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

İnsanlık için büyük bir tehlike haline gelen işgal rejimi, yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip olan Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ediyor.

Ülkenin en yoğun şehri olan ve 1,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Beyrut'ta halk güneyden kuzeye doğru göç etmek zorunda kalırken kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşüyor.

Lübnan'da baş gösteren insani krizi yerinde görmek ve bölgeye insani yardım ulaştırmak için beraberindeki ekiple Beyrut'a doğru yola çıkan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, yapacakları çalışmalar hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ökmen, "Allah nasip ederse 11 Ekim'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gideceğiz. Lübnan, 5,5-6 milyona yakın nüfusa sahip bir ülke. Şu anda 1,5 milyon insan Beyrut'un güneyinden kuzeyine doğru bir göç halinde. Dolayısıyla ciddi bir insani kriz var. Allah nasip ederse biz de buradaki insani krizi yerinde görmek, yapabileceklerimizi biraz daha netleştirmek adına Beyrut'a gidiyoruz. Özellikle insanların konuşlandırıldığı kuzeye gideceğiz. Çadır hazırlıklarımız var. Orada çadırlarımızı kurup yatak, yorgan, yastık başta olmak üzere ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bunun yanı sıra ciddi bir gıda ihtiyacı var. Gıda paketlerinin ulaştırıp çocuk ve kadınlar için temizlik kitleri dağıtacağız." dedi.

"Bölge ülkelerinin tamamı tehlike ile karşı karşıya"

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile ilgili bir tehlikeyi dile getirdiğini hatırlatan Ökmen, "İsrail yakın bir zamanda Türkiye'nin sınırlarına dayanacak gibi görünüyor. Suriye'deki savaş da bu işin bir parçasıydı. Gazze'yi, Lübnan'ı insansızlaştırmaya çalışıyorlar. Bölge ülkelerinin tamamı bu tehlike ile karşı karşıya. Maalesef şu anda bölge ülkelerinden ciddi bir reaksiyon da görülmüyor. Ancak bu tehlike eninde sonunda herkesin kapısını çalacak. Çünkü israilin arz-ı mev'ud diye bir hayali var ve bu hayali gerçekleştirene kadar durmayacak. Bu hayalini gerçekleştirmek için de Amerika'nın silah depolarını kendi depoları gibi kullanıyor. Amerika bu konuda kendilerine açık çek vermiş durumda. Bu yakın tehlike maalesef tüm bölge ülkelerini etkileyecek gibi görünüyor." diye konuştu.

"Türkiye, Filistin'e yüzde 32 ile en fazla yardım yapan ülke"

İsrailin Gazze'de yaptığı katliamın bir benzerini Lübnan'da da yapmak istediğini vurgulayan Ökmen, "Burada Hizbullah diye bir güç var. Hizbullah ciddi bir direniş. Dünyanın en büyük gerilla ordularından biri olarak kabul ediliyor. Bu da israili çok ciddi rahatsız ediyor. Eskiden beri dediğimiz bir şey var. Gerek Hizbullah gerek HAMAS gerekse de diğer direniş grupları israilin önünde bir settir ve bu set kırılmamalı. Burada hem bize hem dünyadaki ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına ciddi göre düşüyor. Türkiye bu konuda çok iyi bir yerde. Filistin'e yüzde 32 ile en fazla yardım yapan ülke. Biz de Umut Kervanı olarak Filistin'e en çok yardım yapan STK'ların başında geliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Tüm STK'ların buraya ciddi şekilde insani yardım yapmaları gerekiyor. Çıtayı daha da yükseğe taşımalıyız. Hayırseverlere de buradan çağrımızı yineliyoruz. Filistin'i, Gazze'yi yardımsız bırakmayalım. Hayırlarımızla, malımızla cihat etmeye devam edelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —