• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Umut Kervanı yardım tırlarını Ürdün üzerinde Gazze'ye ulaştıracak

GÜNDEM 19.09.2024 17:47:32 0
Umut Kervanı yardım tırlarını Ürdün üzerinde Gazze

Gazze'ye yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı, Refah Sınır Kapısı'ndan sınırlı geçişlere izin verilmesi nedeniyle yardım tırlarını ihtiyaç sahiplerine Ürdün üzerinden ulaştıracak.

Umut Kervanı, işgal rejiminin bir yıla yakındır sündürdüğü katliamların gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veren Gazze halkına yönelik yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Gönderecekleri yardım tırları ile ilgili konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, hafta sonu Gazze'nin kuzeyine yardım tırlarını ulaştıracaklarını söyledi.

Bir yıla yakındır Gazze'de insanlık dramı tüm şiddetiyle devam ettiğini hatırlatan Ökmen, "Siyonist barbarlar, hiçbir insani ve ahlaki değeri gözetmeden çocuk kadın ve yaşlı demeden binlerce Müslümanı dünyanın gözü önünde katletmeye devam etmektir. Batı emperyalizmi siyasi ve askeri bütün imkânlarıyla siyonist vahşete destek olmaktadırlar. Umut Kervanı olarak bizler de bir yıla yakındır kesintisiz olarak Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyoruz. Allah nasip ederse bu hafta sonu Ürdün'den Kuzey Gazze'ye insani yardımlarımızı ulaştıracağız. Şu ana kadar 12 tırımız hazırlandı. Bu tırların içerisinde gıda, hijyen paketleri, pirinç ve un mevcuttur." dedi.

Yardım tırlarının hafta sonu Ürdün'den Gazze'nin kuzeyine doğru yola çıkacağını aktaran Ökmen, "Şu anda aldığımız yeni bilgiler doğrultusunda Kış aylarının yaklaşması sebebiyle Gazzeli kardeşlerimizin ciddi bir çadır ihtiyacının olduğu bize gelen en son bilgiler arasında. İnşallah çadır yardımlarımızı kısmi olarak yapıyorduk bugünden itibaren çadır konusunda çalışmalarımızı ve desteklerinizi artıracağız.  Rabbim bütün hayırseverlerimizden ve kardeşlerimizden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

Trump, "karşılıklı tarifeler" konusunda en az yüzde 10’luk gümrük vergili yürütme emirleri imzaladı

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ