• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Umut Kervanı'ndan Diyarbakır'da "Ramazan Umut Olsun" kampanyası

26 Şubat 2025, Çarşamba 14:51
26 Şubat 2025, Çarşamba 14:51
Umut Kervanı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte, muhtaçlara yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Diyarbakır, 'Ramazan Umut Olsun' temasıyla gıda kolisi kampanyası başlattı.

Umut Kervanı Diyarbakır, bu Ramazan ayında da fakir ve muhtaç ailelere yönelik hazırladığı gıda paketlerini Diyarbakır'daki ailelere ulaştırıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik dünyanın dört bir yanında yardım çalışmalarında bulunan Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır'da 'Ramazan Umut Olsun' temasıyla binlerce aileye dağıtılmak üzere gıda kolisi kampanyası başlattığını duyurdu.

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Umut Kervanı olarak mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda kolisi kampanyasını başlattığını belirten Umut Kervanı Diyarbakır Başkanı Emin Akyüz, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapacakları yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere binlerce gıda kolisi hazırladıkları belirten Akyüz, "İmkanlar dahilinde ve hayırseverlerimizin desteğiyle bize başvuruda bulunan hiçbir ihtiyaç sahiplerini geri çevirmeden yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız. Her yıl belirlediğimiz bir tema vardı. Bu yılda 'Ramazan Umut Olsun' temasıyla kampanyamızı başlatmış olduk. Gıda kolilerimizi şu anda paketliyoruz. Allah'ın izniyle Ramazan ayının başlamasıyla bu gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok fakir ve muhtaç ailelilere ulaşabileceklerini vurgulayan Akyüz, hayırseverlere ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım elini uzatma çağrısı yaptı.

"Hedefimiz bu Ramazan ayında binlerce aileye yardım ulaştırmak"

İmkanlar dahilinde ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına aş ulaştırma noktasında bir gayret içerisinde olduklarını belirten Akyüz, "Bu kapsamda bir çağrımız olacak, tüm hayırsever vatandaşlarımız, yapacakları yardımlarını ve zekatlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmamız için bizleri aracı kılmalarını istiyoruz. Bu şekilde bizlerde fakir ve zengin arasında bir köprü vazifesi görecek ve bu görevi üstleneceğiz. Bizler bu köprü görevini yıllardan beri yapıyoruz. Rutin her ay Diyarbakır özelinde 500 aileye gıda ulaştırıyoruz düzenli bir şekilde. Hedefimiz bu Ramazan ayında bu sayıyı binlere çıkarmak. Şu anda 10 bine yakın başvuru var. Halen başvuruları almaya devam ediyoruz. Üç aylarda ve özelde Ramazan ayında, hayırsever kardeşlerimiz yardım konusunda daha hassas davranıyorlar. İmkanlarımız ve hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle, bize başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşabildiğimiz kadar ulaşmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Yaptıkları hayırlı hizmetlerde hayırseverlerin büyük desteğinin olduğunu belirten Akyüz, "Bu münasebetle bugüne kadar desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza da bir teşekkürü borç biliyoruz. Rabbim ecirlerini kat ve kat versin. Bu konuda umut kervanı olarak yaptığımız bu kadar yardım faaliyetlerini yardımseverlerimizin aracılığıyla oluyor. Özetle bu hayırsever kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Rabbim yaptıkları hayırları kabul etsin." dedi. (İLKHA)

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Mısır'da yapılan COP24'te Kahire Deklarasyonu kabul edildi

Saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Japonya ve Çin'e ait savaş uçakları havada karşı karşıya geldi

Gazze Sağlık Bakanlığı: Tıbbi kriz derinleşiyor

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

Gaziantep'te suç örgütüne şafak operasyonu: 5 gözaltı

Gazze'de can kaybı 70 bin 360'a yükseldi

Mersin’de yağışlı hava etkili oluyor

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

12 bin yıllık miras "Iza Buğdayı" yeniden üretilmeye başlandı

Gazze'de mezarlıkta yaşam: Yerinden edilen aileler barınacak yer bulamıyor

Büyükçekmece Adliyesi soygununa yönelik operasyon: 10 gözaltı

Sudan Savaşı'nın karmaşıklıkları ve çözüm yolları "Hartum Forumu" ile ele alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem