Umut Kervanı'ndan Gazze'de bebek maması ve bez yardımı

Tarih: 05.10.2024 13:37 Güncelleme: 05.10.2024 13:37
Umut Kervanı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

​​​​​​​Umut Kervanı, Gazze'de devam eden katliamlar nedeniyle her türlü insani yardıma ihtiyaç duyulan Gazze'de yüzlerce aileye bebek maması ve bez yardımında bulundu.

Vakıf, savaşın ağır şartları altında yaşam mücadelesi veren ve çoğu ailesini kaybetmiş bebekler için yaptığı yardım ile temel besin ihtiyaçlarını karşılıyor.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırı ve katliamlar, bölge halkının yaşamını derinden etkilerken çocuklar ise bu durumdan en fazla etkilenen gruplar arasında yer alıyor.

Umut Kervanı, anne sütü alamayan ve beslenme yetersizliği yaşayan bebekler için bebek maması desteğini hızlı bir şekilde ulaştırdı.

Saha ekipleri, yerel kuruluşlarla yaptığı işbirliği ile ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek ulaştırdığı yardımlarla savaşın en masum mağdurları olan bebeklerin hayatta kalmasına katkı sunuyor.

Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'deki insani krizin giderek derinleştiği ve yardımların sürekliliğinin sağlanması gerekiyor. Bu çerçevede özellikle bebeklerin sağlıklı büyümeleri ve yaşam mücadelesinde desteklenmeleri için daha fazla yardıma ihtiyaç var. Bebek maması desteği, yalnızca fiziksel gelişim açısından değil aynı zamanda bölgenin geleceğini güvence altına alma adına da büyük bir öneme sahip." ifadelerine yer verildi.

Bağışçıların destekleriyle yardımlarını genişletmeyi hedefleyen Umut Kervanı, Gazze'deki insani kriz karşısında uluslararası toplumun da harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekerken, Türkiye'den ve dünyadan gelen yardımların bölgede umut ışığı olmaya devam edeceğini vurguladı. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor