• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Umut Kervanından ihtiyaç sahibi aileler yararına kermes

GÜNDEM 12.10.2024 17:26:15 0
Umut Kervanından ihtiyaç sahibi aileler yararına kermes

Umut Kervanı Diyarbakır, kentteki ihtiyaç sahibi aileler yararına Şeyh Said Meydanında 14-20 Ekim tarihleri arasında kermes düzenleyecek.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Umut Kervanı Diyarbakır, yaklaşan kış mevsiminde haneleri ısıtmak ve çocukların kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermese hazırlanıyor.

Merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında 14 Ekim Pazartesi günü kurulacak kermes, bir hafta devam edecek.

Ev yemeklerinden tatlı türlerine, gıdadan temizlik malzemelerine, giyimden kunduraya ve ev malzemelerine kadar farklı kategorilerde açılacak stantlar, hayırseverlerin destekleriyle yardım olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacak.

Yürütülecek kermes çalışması hakkında bilgi veren Umut Kervanı Diyarbakır Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, hayırsever Diyarbakır halkını kermese katkı sunmaya davet etti.

Umut Kervanı Diyarbakır olarak her yıl dönemsel olarak yaptıkları faaliyetlerden birinin de kermes faaliyeti olduğunu belirten Karadeniz, "Yetim ve mağdurlar yararına 14-20 Ekim tarihleri arasında Şeyh Said Meydanında kermes düzenleyeceğiz. Kermesimizde mahalli yemekler, elbise, ayakkabı ve ev eşyaları bulunmaktadır." dedi.

Karadeniz, "Bu kermesimizden elde edeceğimiz gelirlerle yüzlerce yetim ve mağdur ailelerimizin gıda ve yakacak, çocuklarımızın bot ve mont ihtiyaçlarını karşılayacağız inşallah. Düzenleyeceğimiz kermesimize tüm halkımızı davet ediyor, katkı sunmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Avrupa'nın ilk yörünge roketi yere çakıldı

Belediye Başkanı Er: Çocuklar Gazze'de bayram giysileri yerine bombardıman altında!

ABD'de uçak eve çarptı: 1 ölü

Tonga açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem

Takla atan otomobilde maddi hasar meydana geldi

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Filipinler'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ