• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı

GÜNDEM 6.10.2024 13:50:46 0
Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı

Umut Kervanı Van Derneği, onlarca ihtiyaç sahibi aileye giyim yardımı yaptı.

Yaptığı yardım organizasyonlarıyla takdir toplayan Umut Kervanı Van Derneği, hayırseverlerin bağışladığı kıyafetleri kentteki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı, Van’daki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Yıl içerisinde düzenli olarak gıda, nakit, kırmızı et, ev malzemesi ve kışlık giyim yardımında bulunan Umut Kervanı Van Derneği, hayırseverlerin bağışladığı kıyafetleri yetim ve muhtaçlara dağıttı.

Yardım kampanyalarına ilişkin bilgi veren Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Bizler vakıf olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında belli başlı yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Yakın bir zamanda Afrika ziyaretimiz oldu. Oradaki ailelere de elimizden geldiği kadar yardımlar götürdük. Şu anda Van’da yardım faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Giyim kampanyası gerçekleştiriyoruz. Derneğimize kayıtlı olan ailelerimize giyim salonunda ihtiyaçlarına göre giyim malzemeleri dağıtıyoruz. Bizler sadece giyim yardımları ile sınırlı değiliz. Yıl içerisinde belli periyotlarda yapmış olduğumuz gıda yardımlarımız var. Okul dönemlerinde kırtasiye yardımlarımız var. Bayramlarda kurban eti bayram dışında da adak, akika ve şükür kurbanları keserek onların evlerine bir nebze de olsun bir lokma et götürmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

Kışa yönelik yapılacak yardım faaliyetlerine de değinen Vatan, “Van’ın kış mevsimleri biraz sert geçtiği için kış aylarına yönelik odun, kömür gibi yardımlarımız ve giyim yardımlarımız oluyor. Bu kampanyalara başlamadan önce Van’da bize gönüllü olan hayırseverlerimize gidip yapacağımız faaliyetler hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. Allah razı olsun onlar da bu bilgilendirme sonucunda kendi imkanlarınca bize belli başlı yardımlarda bulunuyorlar Bizde bu yardımları derneğimize kayıtlı olan ailelerimize yıl içerisinde düzenli bir şekilde dağıtıyoruz. Bu minvalde bize desteklerini esirgemeyen tüm Van halkına özellikle de esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ