• BIST 100

    10111,89%-2,50
  • DOLAR

    41,95% 0,26
  • EURO

    49,11% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5854,72% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9964,82% 2,80

Umut Kervanı'nın kermesine katılanlar: Gazze için her türlü fedakârlığa hazır olmak lazım

17 Ekim 2025, Cuma 11:43
17 Ekim 2025, Cuma 11:43
Umut Kervanı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Mardin derneği tarafından Gazze ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 13 Ekim'de açılan kermes teveccühle devam ediyor. 7 gün sürecek kermese katkıda bulunan vicdan sahipleri ve görevliler, Gazze için bir nebze de olsa yardım edilmesi ve her tü

Yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı Mardin derneği, ihtiyaç sahibi ailelere ve Gazze yararına 13-19 Ekim tarihleri arasında açtığı kermes, tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

7 günlük yapılan kermeste; sıcak yemeğinden tatlıya, erkek giyimden bayan giyime, zücaciyeden ayakkabıya, çeyizlikten el işine kadar çeşitler yer almakta.

Kermese katılan ve görev alan gönüllü üyeler, Gazze için her türlü fedakârlığın yapılması gerektiğini ifade ederek, Gazze'nin her zaman yanında olduklarını hatırlattı.

Kermese tüm Mardin halkını davet eden vicdan sahipleri, bir nebze de olsa yardıma duyarsız kalınmaması gerektiğini belirtti.

"Herkes elinden geldiğince burada hizmette bulunuyor"

Kermeste çalışan gönüllü üyelerin Gazze için heyecanla her türlü fedakârlığa hazır olduklarını aktaran Zeliha Yersiz, "Mardin Umut Kervanı'ndan Allah razı olsun. Yıllardır ilimizde, ilçe ve köylere kadar her türlü hizmette bulunuyorlar. Yetimlere, muhtaç ailelere yardımda bulunuyorlar. Gazze ve yetim aileleri için 7 günlük kermes açıldığını duyduk. Kermeste çok güzel şeyler var. Bütün Mardin halkını buraya davet ediyoruz, bekliyoruz. Bacılar, kardeşim herkes evde elini taşın altına koyup yemekler, tatlılar yapıyor. Herkes elinden geldiğince burada hizmette bulunuyor. Yapabilen kardeşlerimizi davet ediyoruz, yapıp getirebilirler. Gelip burada alışveriş yapabilirler.  Zücaciye, ayakkabı, elbise, çeyizlik eşyalar mevcut. Gazzeli kardeşlerimiz için elimizden bir şey gelmiyor, bir şey yapamıyoruz. Sadece dua edebiliyoruz. Ancak çok şükür bugün elimizden geldiğince kermese katkı sunarak, onlara maddi anlamda yardım edebiliriz. Kıyamet gününde Allah'u Teâlâ 'Kardeşleriniz için ne yaptınız' diye hesap sorduğu zaman verecek bir cevabımız olması için bir nebze de olsa katkıda bulunmalıyız. Gördüğümüz kadarıyla herkes heyecanla çalışmakta. Sanki Gazzeli kardeşlerimiz burada onların misafir etmişler, evlerine almışlar, onlara ikramda bulunuyorlar. O heyecanla o coşkuyla işlerini yapmaktalar. Her türlü fedakârlığa hazırlar. Bütün Mardin halkını da buraya gelip Gazzeli kardeşlerimiz için, yetimler için alışveriş yapmaya davet ediyoruz. Allah hizmeti geçen herkesten razı olsun." şeklinde konuştu.

Hülya Titiz, Kassam Tugayları silahla, kendileri ise yemek yaparak maddi yardımda bulunmaya çalıştıklarını belirterek, "Umut Kervanı'nın açtığı kermeste gönüllü olarak çalışıyoruz. Gazze'deki kardeşlerimize maddi yardımda bulunmak için hep birlikte gözleme açıyoruz. İnşallah bir nebze de yardımımız dokunur. Onların sevincini paylaşmak umuduyla yola çıktık. Kermeste yoğunluk çok iyi, memnunuz. Beklediğimiz kadarıyla yoğunluk mevcut. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kassam Tugayları silahlarıyla Gazze'ye yardım ederken, bizler de burada oklava ile gözleme açarak bir nebze de olsa onlara maddi yardımda bulunma çalışıyoruz. Allah'ın izniyle özgür bir şekilde Kudüs'e gideceğiz, iman galip gelecektir." ifadelerini aktardı.

"Her şeyimizle Gazze'nin yanındayız"

Halkın kermese teveccühünün olduğunu ifade eden Sevim Öztürk, Bizlerde Filistinli kardeşlerimiz için gözleme pişiriyoruz. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Birkaç gündür kermesimiz halka açık bir şekilde. Her şeyimizle Gazze'nin yanındayız. Yemek yapıyor, elbise satıyoruz. Rabbim bir daha Gazze'ye o soykırımı göstermesin, inşallah ateşkes kalıcı olur. Herkes elinden geldiği kadar tardım etmeye çalışıyor. Pazar gününe kadar kermesimiz açık olacak inşallah. Çok şükür halkın da bu yönde teveccühü var. Nihai amacımız Gazze'deki kardeşlerimize yardımcı olmak. Bizler de bir anne olarak Gazze'deki annelerin o hallerini görmek çok acı bir durum. İçimiz yanıyor, çocuklar, anneler şehid ediliyor. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

"Bütün halkı bu tür hayır işlerine davet ediyorum"

Gazze'dekilerin bir nebze de olsa hayır duasını almak için yardım edilmesi gerektiğini kaydeden Sedat Ürek, "Bu hayırseverlerin katkılarıyla oluşturulan kermese vicdan sahibi ve merhametli insanları davet ediyorum. Bayanlar evden hazırladıkları yemekleri kermese getiriyorlar. Gazze'de öldürülen bebeklerin vebalini hiç kimse veremez. Masum kuşun dahi hesabını alan Yüce Allah, bu öldürülen bebeklerin ahını da hiçbir zalime bırakmaz. Zalim yaşantısına devam ediyor fakat hesap mahkem-i kübraya bırakılıyor. Bütün halkı bu tür hayır işlerine davet ediyorum. Burada amaç yemek değil, Gazze'ye katkı sunmaktır. Çok duyarlı olanlar var, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Gazze'de çekilen o acıyı bir nebze de olsa hissedelim ki bizlerde verdiğimiz üç beş kuruşla o masumların kalbine dokunabilelim. Onların dualarını da alabilelim ki belki Rabbimiz onların duası hürmetine bizleri affeder." ifadelerine yer verdi.

Mahmut Nas, Umut Kervanı'nın Gazze için her zaman önde olduklarını belirterek, "Mardin Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermesteyiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok güzel çalışmalar yapmaktalar. Umut Kervanı, Gazze'ye yardım konusunda sürekli en öndedir. Çok büyük hizmetlere imza atıyorlar. Kermesin yapılma amacı da Gazze yararınadır. Özellikle boykot ürünlerine de asla yer vermediler. Bizler de boykota devam etmemiz gerekiyor." dedi.

Kermese kendi imkânlarıyla katkıda bulunmaya çalışan minik Muhammed Yasin Tutak ise, "Mardin Umut Kervanı tarafından oluşturulan hayır kermesindeyiz. Kermeste giyimden yemeğe kadar birçok ürün var. Allah yapanlardan razı olsun. Kermesten elde edilecek gelir, ihtiyaç sahipleri ve Gazze'ye gönderilecek. Ben de kermesteki çöpleri toplayarak ve yemek alarak küçük de olsa katkıda bulunmaya çalıştım. Bu tür kermeslerin yapılmasını istiyoruz. Gazze için canımı bile veririm. Hep Kudüs'e gitme hayalim var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: "Malatya’nın değerlerini Türkiye’ye tanıtmak gurur verici"

Malatya'da 580 kilometrelik hatta fiziki kayıp-kaçak taraması yapıldı

Meclisin 2026 yılı bütçe görüşme takvimi belirlendi

Cuma hutbesi: Müslümanın hayatına yön veren rehber, sünnet-i seniyye

ZMO Başkanı Doğan: Her ülke kendi gıda güvenliğini korumalı

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve kaçak telefon operasyonu

Kalbi göğüs kafesi dışında doğan bebek tedavi edildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İmralı’ya gidilmeden Abdullah Öcalan SEGBİS ile dinlenebilir

Adıyaman'da define arayan şahıslar gözaltına alındı

Eylülde trafiğe 196 bin 338 araç kaydı yapıldı

Umut Kervanı'nın kermesine katılanlar: Gazze için her türlü fedakârlığa hazır olmak lazım

İstanbul merkezli 5 ilde silahlı suç örgütüne operasyonda 32 kişi gözaltına alındı

Han Yunus’ta yürek parçalayan anlar: Aileler şehit çocuklarını teşhis için hastaneye koştu

Kürdistan Uleması: Alimlerin görevi siyonizme ve ifsada karşı toplumu uyandırmaktır

Güngören köyünde Mevlid-i Nebi coşkusu

Yüzbinlerin katıldığı "Siyer Yarışması" bu yıl da başlıyor

Sobacılarda kış hazırlıkları telaşı başladı

HÜDA PAR heyetinden Enerji Bakanı Bayraktar’a Dicle Elektrik şikayetleri iletildi

HAMAS’tan işgalcilerin Lübnan saldırısına tepki

Filipinler'de 6,1 büyüklüğünde deprem

Altın fiyatları rekor kırdı! Çeyrek altın 10 bin TL’yi geçti

OSB’de yatırımlarını tamamlayamayan sanayicilere ek süre

HAMAS: israilli esirlerin cenazeleri, israilin ekipman engeli nedeniyle teslim edilemiyor

İstanbul'da servis minibüsü kaza yaptı: 3 yaralı

Can Holding soruşturmasında ikinci dalga: 35 gözaltı kararı

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasında son gün

Kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye'ye getirildi

Kuzey kesimlerde yağış, güneyde açık hava hâkim

Bilecik’te midibüs ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Lübnan: israilin saldırıları ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: "Malatya’nın değerlerini Türkiye’ye tanıtmak gurur verici"

Malatya'da 580 kilometrelik hatta fiziki kayıp-kaçak taraması yapıldı

Meclisin 2026 yılı bütçe görüşme takvimi belirlendi

Cuma hutbesi: Müslümanın hayatına yön veren rehber, sünnet-i seniyye

ZMO Başkanı Doğan: Her ülke kendi gıda güvenliğini korumalı

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve kaçak telefon operasyonu

Kalbi göğüs kafesi dışında doğan bebek tedavi edildi