• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

UNICEF: "Akıl almaz dehşetler; Gazze'de 50 binden fazla çocuk öldürüldü veya yaralandı"

28 Mayıs 2025, Çarşamba 12:35
28 Mayıs 2025, Çarşamba 12:35
UNICEF:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Edouard Beigbeder, son zamanlarda Gazze Şeridi'nde artan siyonist saldırılara dikkat çekerek şu ana kadar 50 bin çocuğun katledildiğini ve yaralandığını bildirdi.

Beigbeder, yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta sonu 72 saatlik bir süre içinde, iki korkunç saldırının görüntülerinin, Gazze Şeridi'ndeki çocuklara yönelik bu "acımasız savaşın vicdansız maliyetine" dair daha fazla kanıt sunduğunu belirtti.

Cuma günü, Han Yunus'taki evlerinin enkazından çıkarılan El Neccar ailesinden yanmış, parçalanmış çocukların bedenlerinin videolarını gördüklerini anımsatan Beigbeder, 12 yaşından küçük 10 kardeşten yalnızca birinin kritik yaralarla hayatta kaldığını aktardı.

Pazartesi sabahı erken saatlerde, Gazze Şehri'ndeki yanan bir okulda sıkışmış küçük bir çocuğun görüntülerini gördüklerini ifade eden Beigbeder, sabahın erken saatlerinde gerçekleşen bu saldırıda, 18'i çocuk olmak üzere en az 31 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Beigbeder, "Bu çocuklar -asla sayılara indirgenmemesi gereken hayatlar- artık akıl almaz dehşetlerin uzun ve yürek parçalayıcı bir listesinin parçası: çocuklara yönelik ağır ihlaller, yardım ablukası, açlık, sürekli zorla yerinden edilme ve hastanelerin, su sistemlerinin, okulların ve evlerin yıkımı. Özünde, Gazze Şeridi'ndeki yaşamın ta kendisi yok ediliyor." dedi.

"Daha kaç kız ve erkek çocuğunun ölmesi gerekiyor?"

18 Mart'ta ateşkesin sona ermesinden bu yana, 1.309 çocuğun öldürüldüğünü ve 3 bin 738 çocuğun yaralandığını söyleyen Beigbeder , "Toplamda, Ekim 2023'ten bu yana 50 binden fazla çocuğun öldürüldüğü veya yaralandığı bildirildi. Daha kaç kız ve erkek çocuğunun ölmesi gerekiyor? Uluslararası toplum tam olarak harekete geçmeden, etkisini kullanmadan ve çocukların bu acımasızca öldürülmesine son vermek için cesur ve kararlı bir adım atmadan önce ne düzeyde bir dehşet canlı yayınlanmalı?

Çocuklar da dahil olmak üzere sivilleri korunması, uluslararası insancıl hukuka ve insan hakları hukukuna saygı gösterilmesi, insani yardımın derhal sağlanmasına izin verilmesi çağrısında bulunan Beigbeder, "Gazze'deki çocukların korunmaya ihtiyacı var. Yiyeceğe, suya ve ilaca ihtiyaçları var. Ateşkese ihtiyaçları var. Ancak her şeyden çok, bunu bir kez ve sonsuza dek durdurmak için acil, kolektif eyleme ihtiyaçları var." (İLKHA)

Okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu: Veliler duruma tepkili!

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Antalya İl Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de can kaybı 64 bin 368'e yükseldi

Netanyahu, işgal ordusunun, "Tüm esirler serbest bırakılacak, savaş bitecek” önerisini reddetti

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yeni düzenleme

Konya’da eş zamanlı uyuşturucu operasyonları

Muğla Dalaman açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAKSİAD’dan Mehmet Yavuz’un kabrine ziyaret

Gazze'de 2 bin 700 aile nüfus kaydından silindi

Yetimler Vakfı’ndan 120 yetim aileye kırtasiye yardımı

Sudan’da altın madeninde göçük: 6 ölü, 20 kişi enkaz altında

Muğla’da orman yangını

İşgal rejimi 16 Filistinliyi alıkoydu

İşgal rejiminden Filistinli esirlere sistematik işkence

Yapay zeka genç çalışanların mesleki tercihlerini etkilemeye başladı

Trump’tan Venezuela’ya gözdağı: Uçaklar düşürülecek

İşgal rejimi sağlık, eğitim ve ibadet kurumlarını yok etti, halkı açlığa mahkûm entti

İzmir Urla’da 9 günlük su kesintisi

Emeklilerden uygun fiyatlı konut talebi

Trump, AB’nin Google’a kestiği cezaya karşı misilleme tehdidinde bulundu

İşgal basını: Dünya genelinde israil karşıtı eylemler artık olağan hale geldi

Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı

Siirt’te trafik kazası: Köy muhtarı yaralandı

Katil rejim Gazze'de sivillere ait binaları vurdu: 9 şehit

Maduro’dan ABD’ye yanıt: Venezuela’ya saldırı olursa silahlı mücadeleye geçeriz

Trump, 24 saatliğine 15 dolarlık bağış talep etti

Küçük yürekten büyük destek

Soykırımcı siyonistlere karşı dünya halklarının öfkesi eyleme dönüşüyor

Umut Kervanı Bingöl Derneği, umutları yeşertmeye devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu: Veliler duruma tepkili!

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Antalya İl Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de can kaybı 64 bin 368'e yükseldi

Netanyahu, işgal ordusunun, "Tüm esirler serbest bırakılacak, savaş bitecek” önerisini reddetti

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yeni düzenleme

Konya’da eş zamanlı uyuşturucu operasyonları