-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
UNICEF: Gazze'de ateşkesten bu yana 70'ten fazla çocuk öldürüldü
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Tess Ingram, Gazze'de, 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasından bu yana 70'ten fazla çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Tess Ingram, Gazze'de 2 aydır devam eden ateşkesin ailelere güvenlik sağlaması gerektiğini belirterek, "10 Ekim'de başlayan ateşkesten bu yana 70'ten fazla çocuk öldürüldü. Kan ve yaralanma daha az görünür ancak her yerde mevcut." dedi.
Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yetersiz beslenmeye bağlı olarak en az 165 çocuğun acı verici ve önlenebilir ölümlerle hayatını kaybettiğini ifade eden Ingram, hamile ve emziren kadınlar arasında yetersiz beslenmenin arttığını bildirdi.
Ingram, hamile ve emziren kadınlardaki akut açlık ve sağlıklı beslenme eksikliğinin binlerce yeni doğan bebek üzerinde yıkıcı etki olduğunu kaydederek, "Gazze hastanelerinde bir kilogramdan daha hafif, minik göğüsleri hayatta kalma çabasıyla inip kalkan birkaç yeni doğan bebekle karşılaştım." açıklamasını yaptı.

Ingram, "Gazze Sağlık Bakanlığına göre, savaştan önce 2022'de ayda ortalama 250 bebek, yani yeni doğanların yaklaşık 25'i, 2,5 kilogramdan daha hafif olarak doğdu. 2025'in ilk yarısında daha az doğum olsa dahi, bu oran tüm doğumların yüzde 10'una, yani ayda yaklaşık 300 bebeğe yükseldi. Ateşkesten önceki 3 ayda 460 bebeğe yükseldi. Bu, günde 15 bebeğe denk geliyor. Yani savaş öncesi ortalamanın neredeyse 2 katı." ifadelerini kullandı.
Ingram, düşük doğum ağırlığının genellikle annenin beslenmesi, yaşadığı stres ve sınırlı doğum öncesi bakımdan kaynaklandığını, Gazze'de bu üçüne de tanık olduklarını ancak yeterli yanıtın verilemediğini ifade etti.
"Sadece Ekimde 8 bin 300 hamile ve emziren kadının akut yetersiz beslenme tedavisi için hastaneye kaldırıldı." diyen Ingram, Ekim 2023'ten önce bu grupta gözle görülür bir yetersiz beslenme vakası bulunmadığını vurguladı. (İLKHA)
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Yükleniyor







