• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

UNICEF'ten Somalili çocuklar için 171 milyon ABD dolarlık yardım çağrısı

DÜNYA 5.12.2024 15:20:00 0
UNICEF

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2025 yılında Somali'de 1,1 milyonu çocuk olmak üzere 1,8 milyon kişiye destek olmak için 171 milyon ABD doları tutarında yardım çağrısında bulundu.

UNICEF, fonların entegre sağlık, beslenme, su, sanitasyon ve hijyen (WASH), eğitim, çocuk koruma ve sosyal koruma müdahalelerinin genişletilmesinde kullanılacağını belirtti.

UNICEF, Somali için yaptığı son çağrıda, "Bu fon çağrısı, ihtiyaç sahibi insan sayısındaki düşüş eğilimiyle tutarlı bir hedef düşüşü nedeniyle 2024 çağrısından yüzde 10 daha az. Bu, UNICEF'in daha uzun vadeli, daha dirençliliğe odaklı ve yüksek etkili müdahalelere doğru devam eden değişimiyle örtüşüyor." dedi.

BM kuruluşu, engelli katılımı ve dayanıklılık gibi sektörler arası önceliklerin program entegrasyonunu ve uygulanmasını geliştireceğini söyledi.

Yardımların başka yerlere kaydırılmasının önlenmesinin öncelik olmaya devam ettiği vurgulandı.

UNICEF, 2025 yılında sağlanacak mali desteğin, BM kuruluşunun ve ortaklarının entegre, çok sektörlü hizmetler sunmasını ve hizmetlerin ulaşılması zor yerlere ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

UNICEF, Somali'de iklim değişikliği, hastalık salgınları ve yoksulluğun etkilerinin çok büyük olduğunu belirterek, ülkenin bazı bölgelerindeki istikrarın artmasına rağmen devam eden çatışmaların yerinden edilmeye yol açtığını ve hizmetlere erişimi kısıtladığını söyledi.

BM kuruluşu, 2025 yılında 4,3 milyonu çocuk olmak üzere 6,9 ​​milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyacağını bildirdi.

Raporda, La Nina hava durumuyla bağlantılı beklenen zayıf yağışların, Aralık ayına kadar gıda kriziyle karşı karşıya kalan insan sayısını 3,6 milyondan 4,4 milyona çıkarabileceği belirtiliyor.

UNICEF, 2025 yılı Temmuz ayına kadar beş yaş altı zayıflık riski altında olan çocuk sayısının 1,6 milyona çıkabileceğini, bunlardan 403 bininin ise ciddi zayıflığa maruz kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Raporda, "Çatışma ve hastalık salgınlarıyla birlikte, 4,3 milyon çocuk, 1,1 milyon kadın ve 310 bin engelli olmak üzere yaklaşık 6,9 milyon insanın 2025'te acil insani yardıma ihtiyacı var. Beklenen yağış kıtlığı, gıda krizini daha da kötüleştirebilir ve 4,4 milyon insanı etkileyebilir." denildi. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Avrupa'nın ilk yörünge roketi yere çakıldı

Belediye Başkanı Er: Çocuklar Gazze'de bayram giysileri yerine bombardıman altında!

ABD'de uçak eve çarptı: 1 ölü

Tonga açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ