• BIST 100

    11093,29%-0,52
  • DOLAR

    41,57% 0,02
  • EURO

    48,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    5097,10% 1,43
  • Ç. ALTIN

    8284,29% 0,00

Üniversite öğrencileri: Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecek

18 Ekim 2024, Cuma 16:05
18 Ekim 2024, Cuma 16:05
Üniversite öğrencileri: Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yahya Sinvar'ın, işgalci siyonist rejime karşı onurlu bir direnişin simgesi olduğunu ve ömrünü onurlu Filistin halkının özgürlüğüne adayan bir kahraman olduğunu belirten İnönü Üniversitesi Öğrenci Topluluğu, onun şehadetinin kendilerine bir kayıp değil,

İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından, Cuma namazı çıkışı İlahiyat Camii bahçesinde Gazze'de bir yılı aşkın devam eden soykırım ve HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği haberi üzerine basın açıklaması düzenlendi.

Üniversitedeki bazı akademisyenlerin de destek verdiği basın açıklamasını üniversite öğrencilerinden Eyüp Yiğit okudu.

"Yahya Sinvar ömrünü onurlu Filistin halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandı"

Yiğit, "Bugün, Filistin direnişinin onurlu öncülerinden biri olan Yahya Sinvar’ın şehadet haberiyle büyük bir heyecan içerisindeyiz. Yahya Sinvar, zalim israil rejimine karşı onurlu bir direnişin simgesi olmuş, ömrünü onurlu Filistin halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandı. Onun şehadeti bizler için sadece bir kayıp değil, aynı zamanda direnişin bayrağını daha da yükseklere taşıma sorumluluğudur." dedi.

"Komutan Yahya Sinvar, bu yolda gözünü kırpmadan yürüyen bir mücahid olarak tarihe geçiyor"

Şehadetin, Allah yolunda verilen en yüce mücadelenin olduğunu anımsatan Yiğit, "Ve komutan Yahya Sinvar, bu yolda gözünü kırpmadan yürüyen bir mücahid olarak tarihe geçiyor. Komutan Yahya Sinvar şehit gibi yaşıyordu ve elhamdülillah şehadeti Rabbimizin izniyle her zaman arzuluyordu. Bizler, üniversite öğrencileri olarak, Filistin ve Gazze direnişinin başarıya ulaşması için her zamankinden daha çok çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, zalim israil işgali sona erene kadar, Filistin toprakları özgürlüğüne kavuşana dek bu mücadele bitmeyecek!" diye konuştu.

"Her birimiz, bu zulmün son bulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindeyiz"

siyonist işgal rejiminin yaptığı zulümlere ve insanlık dışı saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizen Yiğit, "Her birimiz, bu zulmün son bulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Zalimlerin hesap vereceği günler yakındır. Hak ile Batıl mücadelesinde tarafsız kalan suskun dünyanın ve yöneticilerinin aksine mazlumların ve mağdurların yanında olup bu zalim dünya sistemini değiştireceğiz" dedi.

"Şehadet binlerce mücahidi yetiştirip Allah'ın izniyle bizleri zafere bir adım daha yaklaştıracaktır"

İşgalci siyonist rejimin Amerika ve Batının desteğiyle son bir yıldır Gazze'de soykırım gerçekleştirdiğini anımsatan Yiğit, şöyle devam etti:

"45 bine yakın insanı acımasızca tüm dünyanın gözü önünde katletti. Direnişin liderlerinden Şeyh Ahmed Yasin'i, Mervan İsa'yı, Salih Aruri'yi, İsmail Heniyye'yi ve son olarak HAMAS lideri Yahya Sinvar'ı şehit etmiş olabilir. Bununla direnişi yok edeceğini dahi düşünebilir ama unuttukları bir nokta var ki; her şehadet binlerce mücahid'i yetiştirip Allah’ın izniyle bizleri zafere bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu yolda, tüm şehitlerimizin döktüğü kan bizim için birer meşale, bize güç ve cesaret veren kutlu birer nişanedir. Elhamdulillah her şehadet onur, gurur ve direniş aşkı vermektedir. Komutan Yahya Sinvar’ın şehadeti, direnişin asla durmayacağının, aksine daha da büyüyeceğinin en büyük göstergesidir. Onun mirasına sahip çıkarak, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizle omuz omuza, zalim israil terör örgütü yıkılana kadar durmayacağız! Komutan Yahya Sinvar; 'Yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten, kalp krizi veya trafik kazası ile ölmekten çok korkuyorum. Allah yolundan dinim, vatanım ve mukaddesatım için ölmekten korkmuyorum. Canımız ve kanımız en küçük şehidimizden daha değerli değildir.' diye buyurmuştu. Bizler, direnişin genç neferleri olarak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağımıza, adaleti ve özgürlüğü getirmek için yılmadan çalışacağımıza, zalimlerin zulmü karşısında korkusuzca duracağımıza bir kez daha ant içiyoruz ve diyoruz ki: israil; kınamadan, yürüyüşten, protestodan değil ancak ve ancak güçten anlar. Zalimler için yaşasın cehennem! Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecektir!" (İLKHA)

Güçlükonak'ta çöp krizi: Caddeler çöp yığınlarına teslim

Ankara'da sağanak uyarısı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat

Eğitim-Bir-Sen'den, okul ve üniversite kantinlerine "boykot ürünleri" çağrısı

Jandarma helikopteri iş kazasında yaralanan işçiyi hastaneye tahliye etti

Gazze'de kan bları kritik eşiğe geldi

Siirt Üniversitesi’nde akademik yılın ilk dersi: Filistin

Gaziantep'ten Sumud Filosu'na destek yürüyüşü

Gazze'de şehit sayısı 66 bin 55'e yükseldi

Tezgâhlarda yerini alan kış meyvelerine yoğun talep

Sumud, aksiliklere rağmen Gazze’ye yolunda: Fontex destek vermeyeceğini açıkladı

Minik yüreklerden mesaj: Gazze kan ağlarken susmayacağız!

Batman'da su faturaları tepki çekiyor

Adana’da beklenen eylül yağmurları başladı

Bursa’da yağmur sonrası kayganlaşan yolda kaza: Araç takla attı

Bingöl'de "Hayat Namazla Güzeldir" programının final etkinliği yapıldı

Vietnam'da Bualoi tayfunu etkili oluyor

Siirt'te iş yerlerinde denetim: 7 işyerine ceza, 3 işyeri mühürlendi

Kardiyoloji Uzm. Dr. Melek: Kalp damar hastalıklarının önüne geçmek bizim elimizde

Şanlıurfa’da 200 dönümlük tarla kaçak elektrikle sulandı

Sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 24 şehit

Öğrencilere su verimliliği anlatıldı

Batman ve Mardin Eğitim Araştırma Hastanelerinde çapraz değerlendirme

Atriyal fibrilasyon tedavisinde yeni nesil yöntem: PFA

Şifa Tıp Kompleksi'ne siyonist rejimin saldırıları nedeniyle erişim kesildi

Batman'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

BESO: Batman'da tekstil fuarına yoğun katılım bekleniyor

Trump'ın Gazze planında ilerleme kaydedildiği iddiası

Batman'da yurtta "Uyum ve İletişim" semineri

Batman'da minik bağışçılar kumbaralarını Gazze için Umut Kervanı'na teslim etti

Şifa Hastanesi Müdürü: Gazze her gün en az 50 şehit veriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güçlükonak'ta çöp krizi: Caddeler çöp yığınlarına teslim

Ankara'da sağanak uyarısı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat

Eğitim-Bir-Sen'den, okul ve üniversite kantinlerine "boykot ürünleri" çağrısı

Jandarma helikopteri iş kazasında yaralanan işçiyi hastaneye tahliye etti

Gazze'de kan bları kritik eşiğe geldi

Siirt Üniversitesi’nde akademik yılın ilk dersi: Filistin

Gaziantep'ten Sumud Filosu'na destek yürüyüşü